Mariss schreef op zondag 16 mei 2010, 16:37:
> Karen zou dan actieve koolstof niet kunnen werken ?
> Zoals in norit zit.
> Maar ook in drain mix van healthy herbs ( en in 1 van hun grasbrokken )
Ja, die hoop heb ik ook. De
DA vond het ook de moeite van het proberen waard. Maar teveel actieve kool kan tot problemen leiden (verstopping?, koliek?) dus ik geef het Fálki en aan de beide varkens, maar hou de dosering toch voorzichtig.
Daarnaast krijgen ze kruiden, vers en gedroogd. Welke, dat is afgestemd met een kennis die orthomoleculair arts is, en met de DA.
Ik vertrouw het nog steeds niet helemaal met Fálk. Hij is nu beslist niet heel ziek hoor, maar hij voelt zich duidelijk niet helemaal lekker. Sinds eergisteren is z'n
SME opeens veel erger dan ik ooit bij hem gezien heb. Plus het hoestje dat hij af en toe heeft is nu ook flink aanwezig. Kan allemaal een gevolg zijn van lage weerstand, maar het is niet te zeggen wat precies die aanslag op z'n weerstand veroorzaakt heeft. Hij loopt niet raar of stijf, gelukkig. Wel heeft hij een wat verdwaasde blik in zijn ogen (maar als je hem niet goed kent, zie je dat waarchijnlijk niet).
Ik weet dat hij veel esdoorn heeft kunnen eten op ons erf, maar ik weet niet of hij dat daadwerkelijk gedaan heeft. Als dat niet het geval was, dan zou ik nu niet echt bezorgd zijn om Fálki en niet de
DA hebben gebeld voor overleg. Dat één van onze varkens AM heeft speelt natuurlijk ook mee, bij de extra bezorgdheid.
Maar dat varken heeft gegeten van die esdoorn met die vreemde paars-rode schimmels. En gelukkig heb ik die nergens anders op al onze Esdoorns aangetroffen; uitsluitend op dat ene boompje. Dus hopelijk zijn de (grote) esdoorns die er nu nog op ons erf staan niet besmet. Vanuit de wei kunnen de paarden daar overigens niet bij en in de wei zijn ook geen esdoorn zaailingen of esdoornblad. De esdoorns en de weides zijn precies aan de andere kant van onze boerderij, gelukkig.
Zijn er meer forummers met Esdoorns dichtbij de paarden?
En o ja, de mensen met wie ik overlegd heb vermoeden dat die schimmel relatief nieuw is in Nederland. Dat hij door de klimaatverandering langzaam aan steeds noordelijker in Europa voorkomt, net als de Eikenprocessierups en sommige andere enge beestjes/schimmels/bacteriën. Dat klinkt wel aannemelijk, vind ik. In Scandinavie zijn nog geen gevallen bekend toch?
Karen