joop schreef op donderdag 25 maart 2010, 11:36:
> Nataschadevreede schreef op donderdag 25 maart 2010, 11:22:
>
>> heey joop,
>>
>> wat voor studie heb je gevolgt of wat voor werk doe je?
>>
> Ik heb er een hekel aan als klakkeloos wordt aangenomen wat wordt beweerd,
> want de grootst mogelijk onzin kan zo jaren geloofd worden.
Ik beweer niets hoor, daarom zette ik erbij, correct me if i'm wrong. Ik ben op zoek naar de juiste info, tussen tal van beweringen.
Ik heb pas nog eens gekeken op de site van Agriton en daar stond het ook op, is wel goed zoeken tussen de tekst. Als dit niet klopt, dan mail ik de juiste info even door, een verkoper is namelijk een kennis van me.
Is iets anders dan wat ik formuleerde, maar dit is wat er stond:
De gewassen van zo'n bodem kunnen gebrekverschijnselen vertonen (o.a. spoorelementen).
Bron:
http://www.agriton.nl/agriph.htmlKlopt dit nu of niet? Iets dat gebreksverschijnselen vertoont, is naar mijn mening niet geschikt als voeding voor dieren. Gebreksverschijnselen duiden op een verstoord evenwicht, wat dan ook het dier weer aantast dat ervan eet (weet jij hoe de vit en mineralen hun werk doen in een lichaam? de theorie die ik daarover gelezen heb, maakt algauw duidelijk waarom een verlepte krop sla je niet gezond kan maken). Ik kan het weeral mis hebben, maar ontstaan gebreken en allergiën niet doordat iets uit evenwicht is? Een systeem dat niet naar behoren functioneert omdat het niet in evenwicht is? Wat anders zijn we dan de lucht die we inademen en het voedsel dat we eten...al dat schuren, hoe komt het? Misschien kan het wel zijn dat naast de mugjes, de voeding niet meer de spoorelementen levert in de hoeveelheden zoals je die vindt in een gezonde en ongestresste omgeving? Gras was toch het belangerijkste voedsel voor een paard, niet?