InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 12935½ van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 15:1825-2-10 15:18 Nr:194023
Volg auteur > Van: Nataschadevreede Opwaarderen Re:193368
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paard bekappen onder verdoving? Structuur

Nataschadevreede
Nederland

Jarig op 14-11

529 berichten
sinds 9-9-2007

>
> 'Probleem' is vaak dat je bij een nieuwe klant van te voren niet weet hoe
> zo'n paard is, of-ie voetjes kan geven, zich weet te gedragen etc. Wij

> daar niet op een grasveldje staan klooien. Dus Jack en ik denken daar heel
> anders over.
>
> Groet, Pien

ja is ook zo pien, je kan idd niet verwachten dat een expert alles kan!! mja ik denk dat bepaalde eigenschappen van een bekapper wel voordeel hebben, zoals dat je rustig kan blijven en dat je geduld hebt etc. daarmee kom je natuurlijk ook heel ver :-)

het is beetje zo'n discussie punt als dat leraren slecht opgevoede kinderen tijdens lestijd moeten opvoeden, maar primair is dat natuurlijk de taak van de ouders! en dat zij nou geen tijd hebben/willen maken is eigenlijk hun verantwoordelijkheid!

het is dus wel de zaak van de eigenaar om een paard dit te leren, ook voor zijn eigen gezondheid natuurlijk! mja als je zo'n getraumatiseerd paardje heb als diegene die dit topic heeft aangemaakt dan wordt het erg lastig... en dan maar is het weer de vraag sederen? of de praam of elke dag goed oefenen en pas als het goed lukt bekappen (mja vaak moet het al veel eerder gebeuren i.v.m gezondheid hoeven/pijn)

heb zelf totaal geen ervaring met sederen of de praam dus kan daar niet echt over meepraten, maar daarnaast is heel veel oefenen wel belangrijk je kan niet blijven sederen...

Unique mijn paardje met ataxtie kan ook heel lastig bekapt worden of voetjes optillen. hij raakt dan uitbalans vooral met het oppakken van zijn achter hoeven, soms slaat hij dan zo uit (das soms echt link, niet uit agressie maar soort paniek) en de achter hoeven op een bokje zetten lukt helemaal niet! de voorbenen gaat wel maar glijden er snel vanaf omdat hij er geen controlle overheeft!

maar we oefenen elke dag met optillen en dat helpt wel, hij merkt dat hij niet omvalt en vertrouwd ons dan. om te bekappen zetten we een grote bak met hooi voor zijn neus, doordat hij afgeleid is denkt hij op een of andere manier niet zo na wat er allemaal zou kunnen gebeuren en lijkt hij meer geaard.... verder moeten we hem heel erg ondersteunen (erg zwaar met een kpner) en doen daarom zijn hoeven in fases en in een aantal dagen: eerst de voorhoeven aan de onderkant, volgende dag de bovenkant, de dag daarom de achterhoeven onderkant etc.

tijdens het bekappen doen we dat ook in fases zodat hij af en toe zijn voeten op de grond kan zetten en zijn balans kan terug kan vinden! dat geeft hem een heel veilig gevoel en zodoende kunnen we met veel moeite toch netjes zelf zijn hoeven te onderhouden!

eerst moesten we altijd hans vragen want die kan het veel sneller natuurlijk en dat gaat wel oke, mja die hoeven groeien best snel dus fijn als je dat beetje zelf kan doen natuurlijk! gelukkig hebben wij daar wat op verzonnen!

dus mss is dat wel een tip (ik weet ts iets anders dan een paard dat erg getraumatiseerd is), alles in zo'n klein mogelijke fases...
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 15:2725-2-10 15:27 Nr:194024
Volg auteur > Van: Karen Koomans Opwaarderen Re:194013
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: tetanus Structuur
Karen Koomans
Homepage
Nieuwe Pekela
Nederland

Jarig op 20-1

1696 berichten
sinds 7-2-2004
van lennep schreef op donderdag 25 februari 2010, 14:34:

> Groningers ook?
>
> Gr Esther

Ligt eraan wat je over Groningers zegt :-o
"Groningers zijn leuke mensen" daar heb ik weinig bezwaar tegen, hoewel ook dat wel érrug zwart-wit is.
grt,
karen
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 15:4125-2-10 15:41 Nr:194025
Volg auteur > Van: Nataschadevreede Opwaarderen Re:193499
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paard bekappen onder verdoving? Structuur

Nataschadevreede
Nederland

Jarig op 14-11

529 berichten
sinds 9-9-2007
Frans Veldman schreef op maandag 22 februari 2010, 15:59:

> Els Kleverlaan schreef op maandag 22 februari 2010, 15:52:
>
>> >> Willem heeft een keer een praam opgehad, omdat de veearts hem

> Maar bij andere paarden absoluut niet de moeite van het proberen waard,
> gewoon platspuiten die hap, is veeeeeel beter voor het paard! LOL
>
> Frans

nja en soms in gevallen van ataxtie kan je niet sederen! unique (kpn 1.70 m) valt al na een dosis voor een shet! dat is echt geen grap, toen wij nog niet wisten dat hij ataxtie had meosten we foto's maken en hij stond niet stil dus de DA besloot hem zomaar even te sederen met een kleine dosis... dat ging echt heel erg mis zodra het middel werkte kon hij nauwelijks op zijn benen staan en is gewoon gevallen! later toen we wisten dat hij ataxtie had zei steffie van der laarse ons ook dat dit soort paarden nauwelijks sedatie kunnen verdragen en dat we daar rekening mee moeten houden als een DA dit wil gaan doen mocht dit nodig zijn...

ik heb het geluk dat ik met heel veel geduld en moeite hem zo kan bekappen of andere dingen kan laten doen omdat hij het kennelijk toch vertrouwd mja stel dat er iets is bij de DA en hij staat niet stil of raakt in paniek etc. ik kan niet eens sederen...
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 12935½ van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact