InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18883 onderwerpen
275494 berichten
Pagina 1283 van 18367
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 18:3917-12-04 18:39 Nr:19231
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:19221
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pietamientjes Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Nick Altena schreef op vrijdag, 17 december 2004, 16:36:

>
> Mwah....als ik dan ook even mag
>

> Iets wat ik uit de berichten hierover niet had opgemaakt.
> Dit mag echter volgens mij, en ook volgens de verpakking op het
> Lucerne hooi maar in beperkte mate gevoerd worden !
> Ook iets wat uit de berichten hier dus niet is op te maken !

Tja.. de dingen die ik geschreven heb, zijn als algemene informatie bedoeld en natuurlijk geen gedetailleerde voedingsadviezen, in de zin van hoeveelheden enzo. Dat kan ook niet want in de meeste gevallen weet ik niet wat voor paard iemand heeft, wat er mee gedaan wordt en hoe de dagelijkse gang van zaken rondom het paard is ( weidegang 24/7 of gedeeltelijk of geheel op stal). Dus als ik iets over luzerne schrijf dan ga ik er vanuit dat iemand zelf kijkt hoeveel er gegeven mag worden - de handleiding staat meestal ook op de verpakking!

Wat ik bedoel met 'goed hooi' is hooi dat dit jaar geoogst is, nog wat 'groenig' is , lekker 'grassig' ruikt en dus vers is, weinig stoffig en natuurlijk geen rommel als Jkk, veel zand en andere narigheid. Voor paarden die echt te vet zijn adviseer ik meestal overjarig hooi, dwz hooi dat goed opgeslagen is van het vorige jaar ( dat mag overigens ook geen overmaat aan stof of erger nog schimmel, bevatten).

> Volgens mijn nog ondeskundige visie, maar studerend, lijkt me
> dit een aardig veilige voedingslijst waarbij ik er van uit mag
> gaan dat het mijn paard aan geen enkel onmisbaar element
> ontbreekt?

Nou Nick, dit llijkt me prima in orde zo en ikd enk dat je paard er ook goed bijstaat. Wel oppassen met al te kort gras: paarden willen dan nog wel 's hele pollen gaan uittrekken en als de hele dag met de neus aan de grond staan, dan komt er een onverwacht grote hoeveelheid zand in de maag. Dat is dus oppassen ( mest controleren!) en als voorzorg kun je dan zeker in de wintertijd een extra scheutje lijnzaadolie geven ( over b.v. de luzerne).

>
> Gr. Nick, die hoopt dat men in de berichtgevingen ook gaat
> denken aan de minder bestudeerde mensen hier aanwezig die, zoals ik al vaker heb aangegeven , soms letterlijk aannemen wat men
hier schrijft.

Hmm.. soms word ik wel 's al te enthousiast. Maar ik wil in alle gevallen ook altijd graag iets uitleggen als het niet duidelijk mocht zijn hoor! ik had je overigens privé een mailtje gestuurd met wat 'voerverhalen' heb je die gekregen?

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 18:5017-12-04 18:50 Nr:19232
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:19222
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: de dierenarts en ör Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Esther schreef op vrijdag, 17 december 2004, 16:50:

> We zijn net thuis, en ik moet zo nog even bellen over de laatste
>
> bloeduitslag voor de lever en nier functies.

> is, maar ze is
> er beroerd aan toe, maar ze maakt een goede kans.
>
> Groeten Esther

Jémig Es, wat is dat dier er slecht aan toe! Ik krijg wel een plaatsvervangende boosheid naar de vorige eigenaar toe - hoe kun je het zo ver laten komen! Gelukkig is ze nu in goede handen en hopenlijk zijn de bloeduitslagen met de nier- en leverwaarden niet al te slecht.
Heel goed dat je DA niet aan de tumor gaat rommelen - vlakke tumoren kun je inderdaad beter met rust laten - een tumor die een ronde vorm heeft ( als een 'balletje' zeg maar) en die 'los' is, daar kun je nog wel het nodige aan onderzoeken. Maar vlakke tumoren is een ander verhaal ( te ingewikkeld om zo even uit te leggen) en je kunt ze beter gewoonlaten zijn voor wat ze zijn. Wel met regelmaat controleren of de plaat niet opeens drastisch groter wordt, erg warm gaat aanvoelen of dat er eventueel vochtverlies komt. Maak je er niet al te veel zorgen over - dit soort plaat-tumoren komt vaker voor en ze blijven, na het eerste ontstaan vaak heel lang in ruste. In sommige gevallen zelfs levenslang.

Hebben jullie wel het advies geregen om voorlopig bij te voeren, naast hooi en gras?

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 19:1217-12-04 19:12 Nr:19233
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:19220
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vraag vitB12 in planten Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
e m kraak schreef op vrijdag, 17 december 2004, 15:53:

> Er wordt geschreven dat B12 wel beschikbaar is uit planten,
> zoals paardebloem.
> Wie kan deze ongelovige Thomas daar serieuze bronvermelding over
> geven?
>
> Groeten, Egon

.. stond toch onderaan in Collane's post # 19210:
Bron: een leven lang fit.
hun bronnen: Hippocrates health institute
United states Department of Agrculture Yearbook van 1959.

Nu is de theorie van 'Een leven lang fit behoorlijk omstreden' (het is een vermageringsdieet voor mensen), en of de bronnen die in dat boek genoemd zijn, ook juist zijn weet ik niet.. ( doe niet aan diëten dus..):
even off-topic :

Volgens de ‘Een leven lang fit’-theorie ontstaat overgewicht door een onvolledige stofwisseling en inefficiënt gebruik van voedsel. Hierdoor zouden zich giftige afvalstoffen ophopen en dat zou weer leiden tot gewichtstoename. Om dit te voorkomen, moet het voedsel anders worden gecombineerd. Dat wil zeggen: eiwitten en koolhydraten mogen niet tegelijk worden geconsumeerd en per maaltijd mag slechts één soort ‘geconcentreerd voedsel’ aanwezig zijn. Geconcentreerd voedsel wordt omschreven als al het voedsel dat geen fruit of groente is. Een boterham met kaas of een maaltijd die bestaat uit aardappelen, vlees en groente is dus niet toegestaan. Fruit mag volgens ‘Een leven lang fit’ nooit samen met andere producten worden gebruikt. Er moet veel worden gedronken, maar melk zou volgens deze theorie niet thuishoren in de voeding van een volwassen mens.
Kans op tekorten
De theorieën waarop deze methode is gebaseerd kloppen niet met wat er bekend is over de processen in het lichaam. Gewichtsverlies wordt veroorzaakt door de beperking van de calorieën, maar niet door verwijdering van ‘gifstoffen’. De belofte dat het gewichtsverlies blijvend is, is loos: het gewicht stijgt weer zodra de kuur is afgelopen.
Het samenstellen van de maaltijd is nodeloos ingewikkeld. Het scheiden van koolhydraten en eiwitten is praktisch onuitvoerbaar. Zo leveren graanproducten zoals brood zowel koolhydraten als eiwitten. Verder is er een grote kans op tekorten aan belangrijke voedingsstoffen zoals calcium (kalk) en vitamine B2.

Maar..... zoals ik eerder schreef komt B12 inderdaad haast niet in planten voor, tenzij onder bepaalde bemestingsvoorwaarden en daarom wordt dezet vitamine meestal 'bijgevoerd' ( vanwege de kobalt dat bij ontbreken van die stof ernstige bloedarmoede veroorzaakt - dat is iets voor Esther's oude paadje om te onthouden!!). Meer algemene informatie vind je op onderstaande link, waarin ook vermeld wordt dat B12 niet in planten voorkomt.

http://www.natuurlijkerwijs.com/vitaminen.htm#vitamine_b12

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 19:3617-12-04 19:36 Nr:19234
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Nog even over B 12 Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
.. hmm is B12 soms een bommenwerper?

Hoe het ook zij, ik ben ook nog even verder gaan graven - de bronnen die Collane noemde geven géén informatie... ik kom er in ieder geval niet bij. Wel vond ik nog:

Cyanocobalamin (B12)

Vitamin B12 is necessary for processing carbohydrates, proteins and fats and to help make all of the blood cells in our bodies. Vitamin B12 is also required for maintenance of our nerve sheaths. Vitamin B12 acts as a coenzyme in the synthesis and repair of DNA.

Vitamin B12 cannot be absorbed or used by the body until it is combined with a mucoprotein made in the stomach and called intrinsic factor. Once the B12 becomes bound to the intrinsic factor, it is able to pass into the small intestine to be absorbed and used by the body. Vitamin B12 deficiency is sometimes seen in strict vegetarians who do not take vitamin supplements, and those who have an inability to absorb the vitamin (usually from a failure to produce intrinsic factor). Although enough B12 is stored in the liver to sustain a person for many years, a deficiency will cause a disorder known as pernicious anemia. Pernicious anemia causes weakness, numbness of the extremities, pallor, fever and other symptoms. Mouth irritation and brain damage are also common consequences of B12 deficiency. However, these very serious effects can be reversed by vitamin B12 shots. Shots are needed because the deficiency is often caused by an inability to absorb the vitamin when taken orally. As we age, our stomachs have an increasingly difficult time producing intrinsic factor. Many doctors recommend that people over 60 have their vitamin B12 levels checked, to see if a B12 shot is needed.

Vitamin B12 is not found in any plant food sources and is produced almost solely by bacteria, such as streptomyces griseus. Rich sources of B12 include liver, meat, egg yolk, poultry and milk.

Leuke site trouwens: http://home.howstuffworks.com

Ergo............... Frans heeft het dus bij het rechte eind als hij zegt dat het niet in planten voorkomt. Maar... het paardje heeft het wel nodig!

Collane, jij noemde een heel aantal vruchten etc. waarin het wél zou voorkomen. Kun jij nog wat bronnen specificeren?

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 20:2517-12-04 20:25 Nr:19235
Volg auteur > Van: Edith Hartog Opwaarderen Re:19226
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: aai angst Structuur

Edith Hartog
Andijk
Nederland

Jarig op 26-6

317 berichten
sinds 2-5-2004
claudia schreef op vrijdag, 17 december 2004, 17:10:

> ik heb een pony die ik niet geaaid kan krijgen en al helemaal
> niet kanpoetsen of wat dan ook wat kan ik het beste doen

Hoi Claudia,

Ik heb ook zo'n pony, ze vindt aaien en poetsen gewoon niet prettig! Ze is acht en ik heb haar nu een half jaar. Misschien is ze wel teveel geaaid en gepoetst. Ze komt namelijk bij een pensionstalling annex hobbymanege vandaan en er hebben veel verschillende mensen op gereden om hun ruiterbewijs te halen.

In het begin vond ik het niet zo leuk, ik was bang dat ze niet zo gek op mij was als ik op haar.
Ik laat mijn pony gewoon lekker met rust en als ik in de paddock aan het koetelen ben (poep ruimen, waterbak vullen, met andere ponies snollen) dan merk ik dat ze me heel aandachtig staat op te nemen. Soms komt ze naar me toe en dan kan ik haar een aaitje geven maar dan loopt ze gauw weer door.

Het vreemde (en in zekere mate verontrustende) is dat ze, zodra ze een halster omheeft totaal anders is. Dan kun je alles met haar doen maar ze ondergaat het gewoon. Maar ik hoef niet te proberen om haar te borstelen of te aaien als ze los in de wei of paddock staat. Dan is mevrouw vertrokken. Toch merk ik duidelijk dat het geen aversie is. Ze komt altijd naar me toelopen als ik thuiskom of wegga en als we (ik en m'n trainer) in de bak aan het werk zijn en ik loop toevallig even weg dan is alle aandacht weg en wordt er alleen nog maar op gelet of ik wel terugkom.

Da's toch eigenlijk net zo mooi als een pony die zich graag laat aanhalen.
En poetsen zet toch geen zoden aan de dijk met dit weer!
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 20:4417-12-04 20:44 Nr:19236
Volg auteur > Van: Florien de Graaf Opwaarderen Re:8324
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: open dag Structuur
Florien de Graaf
Homepage
Valthermond
Nederland

Jarig op 5-11

26 berichten
sinds 17-12-2004
Beste mensen,

Afgelopen zondag (12 dec) had ik een open dag. Jammer dat ik niet eerder van deze site op de hoogte was anders had ik het natuurlijk eerder gemeld! Wel bleek dat er zondag een aantal mensen waren die deze site wel kende en zodoende ben ik nu hier. Graag nodig ik jullie uit om mijn site te bekijken (www.stalrohan.nl). Ik ben holistisch instructrice en combineer n.h. en academische rijkunst (echte klassieke dressuur).

Tot schrijfs of wie weet tot ziens!

Florien
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 20:4517-12-04 20:45 Nr:19237
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:19226
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: aai angst Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
claudia schreef op vrijdag, 17 december 2004, 17:10:

> ik heb een pony die ik niet geaaid kan krijgen en al helemaal
> niet kanpoetsen of wat dan ook wat kan ik het beste doen

Liggen in de wei, of een boek lezen ofzo. Wacht tot de ponnie nieuwsgierig wordt. Langzaam denkt ie , hee die 2 benr valt best mee.

Groeten Esther
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 21:0017-12-04 21:00 Nr:19238
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:19232
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: de dierenarts en ör Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Marianne schreef op vrijdag, 17 december 2004, 18:50:

> Esther schreef op vrijdag, 17 december 2004, 16:50:
>
>> We zijn net thuis, en ik moet zo nog even bellen over de laatste

> Hebben jullie wel het advies geregen om voorlopig bij te voeren,
> naast hooi en gras?
>
> Groet, Marianne

De eerste vraag naar de tumoren, het zijn er twee trouwens is of ze veulens heeft gehad, ja 6 veulens is antwoord. Daarna heeft hij haar opgevoeld, het is geen miastisistus of hoe je dat ook noemt. Hij kende duidelijk deze tumoren niet. Had ze in hele loopbaan nog nooit gezien. Gaat ook verder navragen. De lever en nierfuncties zijn goed. De bloedarmoede is vrij extreem. Zoals we nu bezig zijn mee doorgaan, en geen krachtvoer geven, juist hooi en gras. Haar hele gestel kan moet eerst op gang.
We gaan het redden met haar. Toen ik belde voor de rest van de bloeduitslagen bleek dat ze ook dectomax heeft gekregen, ik weet niet wat het is, maar ben er niet blij mee dat hier overleg is vergeten. Weet ook niet wat het doet, toen ik het vroeg bleek het voor de huidproblemen te zijn,
We zijn goed bezig volgens DA, veel hooi en veel weidegang. Krachtvoer wordt afgeraden. Wat wel werd voorgesteld was achter ijzers, omdat ze zwabbert. Niet dus.
Het zou goed voor haar zijn om licht werk te gaan doen. Spieren moeten wat trainen om te groeien zeg maar.

Ik ben in ieder geval opgelucht dat het geen ataxie is, en ik wed dat we haar opkalefateren.

Groeten Esther
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 21:1117-12-04 21:11 Nr:19239
Volg auteur > Van: Collane Opwaarderen Re:19233
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vraag vitB12 in planten Structuur
Collane
Nederland


352 berichten
sinds 25-11-2004
Marianne schreef op vrijdag, 17 december 2004, 19:12:

> e m kraak schreef op vrijdag, 17 december 2004, 15:53:
>
>> Er wordt geschreven dat B12 wel beschikbaar is uit planten,


We dwalen zo wel een beetje af, maar ik wil graag hier even op reageren.

Het is geen dieet , maar een leefwijze. Dieten werken niet en werken vaak een tekort in de hand.

Het is gebaseerd op de wet van de natuurlijke hygiëne. De reden dat koolhydraten en proteïne niet samen gaan, is omdat de één door een zuur en de ander door een base wordt afgebroken. Groente kan zowel door base als door zuur worden afgebrokenis Gebruik je koolhydraten en proteíne samen, dan zal de maag om beurten zuur en base aan maken, vervolgens begint het hele zaakje te gisten en te rotten, op dit punt wordt er dan meestal naar de rennies gegrepen. De meeste mensen worden na zo'n maaltijd moe. Dit verteringsproces kost erg veel energie.
Je eet of groente en koolhydraten met verse salade met alfalfa of proteïne met groente en verse salade met alfalfa. Koolhydraten is pasta, rijst, aardappelen, enz. Proteines zijn vlees, vis, kaas, of noten. Dit doe je afwisselend. Ik snap niet wat hier ingewikkeld aan is. Ik weet wel dat je je fit gaat voelen en dat je zeker blijvend afvalt. Het was mij destijds om het ontgiften van die pijnstillers te doen.

Het is inderdaad erg omstreden, vooral bij mensen die niet de moeite nemen om de boeken te lezen. En echt te begrijpen waar het hier om gaat.

Het verhaaltje wat Marianne schreef tref je aan op verschillende sites waar men conventioneel over voeding denkt, wellicht natte apen?

De mens is het enige zoogdier, wat na z'n zoogperiode nog zoogt, en nog wel bij een ander dier. Het spijsverteringskanaal veranderd na het derde levensjaar en is dan niet meer geschikt om melk te verteren. Sterker nog de kalkstructuur van een koe is zoveel malen groffer, dat om de melk te verteren, het de calcium aan onze botten ontrekt, gevolg, osteoporose. Osteporose is erg veel voorkomend, de laatste jaren wordt het alleen maar erger. Mijn vroegere buurvrouw lijdt erg aan osteoporose, ik heb haar destijds dit verhaal verteld. Ze geloofde me uiteraard niet. Maar laatst sprak ik haar weer en ze vertelde me dat haar homeopaat haar hetzelfde had verteld. Ze wou maar dat ze dit eerder had geweten.Tja!Osteoporose is geen pretje. Overigens, een chiropractor zal dit verhaal ook bevestigen.

Gifstoffen worden wel degelijk verwijderd, Verse groentensappen zorgen hiervoor. De belangrijkste ingrediënten daarvoor zijn wortelen en bleekselderij.
Reken maar op een ongiftingsproces, dat heb ik al bij een aantal mensen in mijn omgeving gezien. Heb het zelf ook ondervonden. Een vriendin met m.s. was erg verzuurd, en is met deze levenswijze ontgift en heeft weer enorm veel energie gekregen en hoeft 's middags niet meer te rusten. Mensen vinden dat ze zo opgeknapt is, maar vinden haar manier van eten maar raar. Er komt dus niemand op de gedachte dat het wel eens waar zou kunnen zijn. Die schijf van vijf zit er zo ingeramd. Alhoewel, ze zijn er laatst al een beetje op terug gekomen. Kaas is toch niet zo gezond. Geen boter maar olijfolie. Keertje een vegetarische maaltijd is ook eigenlijk wel goed. Keertje vaker een stukje vis,Enz..

We worden dom gehouden omdat de voedingsindustrie anders in elkaar stort.

Volgens het voedingscentrum is melk de belangrijkste bron voor calcium, maar waar halen andere zoogdieren dat dan vandaan? Precies uit gras!, Waar zouden wij het dan uit krijgen, precies uit groenten. Wij hebben toch dezelfde voorouders als de apen, nou die drinken toch ook geen melk hun hele leven, Waarom wij dan wel? En het aantal mensen met osteoporose groeit gestaag.
Zelfs leeuwen halen hun calcium uit groente, het eerste wat een leeuw eet is de maag met de daar nog onverteerde grassen.

Ons lichaam heeft zuiver water nodig. Maar het is net als met de voeding voor onze paarden, we weten niet meer wat natuurlijk voedsel is.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, mensen die er meer over willen weten, mogen me wel privé mailen. Verder moet iedereen uiteraard doen wat ie zelf wil.

Groetjes Collane.

wijsheid is niet afhankelijk van de hoeveelheid kennis die je bezit
maar van de wijze waarop je deze benut....
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 21:3117-12-04 21:31 Nr:19240
Volg auteur > Van: Karin Opwaarderen Re:19239
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vraag vitB12 in planten Structuur

Karin
Homepage
Nederland

Jarig op 20-9

1029 berichten
sinds 18-9-2004
> Het is gebaseerd op de wet van de natuurlijke hygiëne. De reden
> dat koolhydraten en proteïne niet samen gaan, is omdat de één
> door een zuur en de ander door een base wordt afgebroken.
> Groente kan zowel door base als door zuur worden afgebrokenis
> Gebruik je koolhydraten en proteíne samen, dan zal de maag om
> beurten zuur en base aan maken, vervolgens begint het hele
> zaakje te gisten en te rotten, op dit punt wordt er dan meestal
> naar de rennies gegrepen.

Een maag die afwisselend zuur en base aanmaakt???????????

Groetjes Karin
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 22:0917-12-04 22:09 Nr:19241
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:19238
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: de dierenarts en ör Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Esther schreef op vrijdag, 17 december 2004, 21:00:

> Marianne schreef op vrijdag, 17 december 2004, 18:50:
>
>> Esther schreef op vrijdag, 17 december 2004, 16:50:

> Ik ben in ieder geval opgelucht dat het geen ataxie is, en ik
> wed dat we haar opkalefateren.
>
> Groeten Esther

Huh??? Dectomax? Da's een breedspectrum-ontwormer voor koeien..
die héél soms in uitzonderlijke gevallen ( bij zeer zware of hardnekkige besmettingsgevallen) aan paarden gegeven wordt????
Werkt veel langduriger dan de 'normale' wormspuit. Het beestje zit dus vol met gif?

Goed idee om haar, als ze wat opgekalefaterd is, aan het werk te zetten. Zou het niet beter zijn om haar aan de fiets mee te nemen, dus lekker rechtuit lopen en een beetje draven? Dat is misschien op dit moment beter dan longeren..?

Groetjes, Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 22:1817-12-04 22:18 Nr:19242
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:19241
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: de dierenarts en ör Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Marianne schreef op vrijdag, 17 december 2004, 22:09:

> Esther schreef op vrijdag, 17 december 2004, 21:00:
>
>> Marianne schreef op vrijdag, 17 december 2004, 18:50:

> nemen, dus lekker rechtuit lopen en een beetje draven? Dat is
> misschien op dit moment beter dan longeren..?
>
> Groetjes, Marianne

Ok fietsers gevraagd, Essie is vrijwel blind!! Maar tuurlijk gaan we met haar wandelen, deden we al hoor. Maar meelopen naast de tandem brrrrrrrrrr
Maar ik zit dus ook met dat middel, maar kan me wel voorstellen ergens als je het paard ziet dat er iets goed mis is. Ik ga toch de DA nog eens goed vragen waarom dit middel.

Groeten Es (de blinde kip)
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 22:1917-12-04 22:19 Nr:19243
Volg auteur > Van: Collane Opwaarderen Re:19240
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vraag vitB12 in planten Structuur
Collane
Nederland


352 berichten
sinds 25-11-2004
Karin schreef op vrijdag, 17 december 2004, 21:31:

>> Het is gebaseerd op de wet van de natuurlijke hygiëne. De reden
>> dat koolhydraten en proteïne niet samen gaan, is omdat de één
>> door een zuur en de ander door een base wordt afgebroken.
>> Groente kan zowel door base als door zuur worden afgebrokenis
>> Gebruik je koolhydraten en proteíne samen, dan zal de maag om
>> beurten zuur en base aan maken, vervolgens begint het hele
>> zaakje te gisten en te rotten, op dit punt wordt er dan meestal
>> naar de rennies gegrepen.
>
> Een maag die afwisselend zuur en base aanmaakt???????????
>
> Groetjes Karin

Ik kan je aanraden om de boeken Een levenlang fit 1 en 2 ( auteurs :Harvey & Marilyn diamond) te gaan lezen als je hier meer over wilt weten. Als ik alles uit moet gaan leggen, dan moet ik hele stukken tekst gaan overtypen. In deze omstreden boeken staat alles heel duidelijk uitgelegd. Ik had alleen maar een bronvermelding gedaan, omdat ik wel wat in deze materie zie. En voelde de behoefte om een nadere toelichting te doen op het verhaal, dat Marianne van het internet gehaald had. Omdat ik van mening ben dat dat verhaal niet strookt met hoe het werkelijk zit.

Terug naar de paarden maar weer. Wat mij betreft.

Groetjes Collane.

wijsheid is niet afhnkelijk van de hoeveelheid kennis die je bezit
maar van de wijze waarop je deze benut.
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 22:2117-12-04 22:21 Nr:19244
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:19227
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pietamientjes Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Collane schreef op vrijdag, 17 december 2004, 17:35:

> Nick Altena schreef op vrijdag, 17 december 2004, 16:36:
>
>> Mwah....als ik dan ook even mag

>
> Ik mis alleen nog wat takken af en toe. Maar klopt wel wat je
> schrijft.
>

Owkee...ik laat wat van die wilgeboompjes in de wei groeien en gooi er af en toe wat takken in als die het niet redden..

> Ik denk dat we de tekorten aan vitaminendan ook eerder kunnen
> wijten aan de "vijanden" van de vitaminen, dan dat ze tekort
> krijgen door natuurlijke voeding.
> Met deze "vijanden" bedoel ik o.a. : Antibiotica, suiker
> (melasse), verhitting, bewerking, straling, teveel aan zetmeel.
> Het is bijv. algemeen bekend, dat rokers meer vitamine c moeten
> nemen, enz...
> (gelukkig roken paarden niet haha)

Met een hele grote pot vitamine C naast me :-P ga ik me houden aan het bovenstaande lijstje...

>
> Dus gewoon zo natuurlijk mogelijk, zit je altijd goed.
> Maar ja dat is dan ook het sleutelwoord van dit forum toch?
>
> Groetjes Collane
>
> wijsheid is niet afhankelijk van de hoeveelheid kennis die je
> bezit,
> maar van de wijze waarop je deze benut.........

Mee eens?

Gr. Nick

met geweld bereikt men een
hoop,met geduld,vertrouwen
en liefde bereikt men meer
Volg datum > Datum: vrijdag 17 december 2004, 22:2617-12-04 22:26 Nr:19245
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:19243
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vraag vitB12 in planten Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Collane schreef op vrijdag, 17 december 2004, 22:19:

> Karin schreef op vrijdag, 17 december 2004, 21:31:
>
>>> Het is gebaseerd op de wet van de natuurlijke hygiëne. De reden

>
> wijsheid is niet afhnkelijk van de hoeveelheid kennis die je
> bezit
> maar van de wijze waarop je deze benut.

Het enige wat ik eigenlijk weten wil (zie titel), is hoe het ineens te pas komt dat B12 wel opneembaar in planten zou zitten. Daar wil ik graag steekhoudende litt.over want daar geloof ik zomaar in het wilde weg geen pest van. Maar ik doe niet aan "geloven", ook niet in de kerk, dus vandaar mijn vraag.

Groeten, Egon.
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18883 onderwerpen
275494 berichten
Pagina 1283 van 18367
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact