Marianne schreef op vrijdag, 17 december 2004, 19:12:
> e m kraak schreef op vrijdag, 17 december 2004, 15:53:
>
>> Er wordt geschreven dat B12 wel beschikbaar is uit planten,
We dwalen zo wel een beetje af, maar ik wil graag hier even op reageren.
Het is geen dieet , maar een leefwijze. Dieten werken niet en werken vaak een tekort in de hand.
Het is gebaseerd op de wet van de natuurlijke hygiëne. De reden dat koolhydraten en proteïne niet samen gaan, is omdat de één door een zuur en de ander door een base wordt afgebroken. Groente kan zowel door base als door zuur worden afgebrokenis Gebruik je koolhydraten en proteíne samen, dan zal de maag om beurten zuur en base aan maken, vervolgens begint het hele zaakje te gisten en te rotten, op dit punt wordt er dan meestal naar de rennies gegrepen. De meeste mensen worden na zo'n maaltijd moe. Dit verteringsproces kost erg veel energie.
Je eet of groente en koolhydraten met verse salade met alfalfa of proteïne met groente en verse salade met alfalfa. Koolhydraten is pasta, rijst, aardappelen, enz. Proteines zijn vlees, vis, kaas, of noten. Dit doe je afwisselend. Ik snap niet wat hier ingewikkeld aan is. Ik weet wel dat je je fit gaat voelen en dat je zeker blijvend afvalt. Het was mij destijds om het ontgiften van die pijnstillers te doen.
Het is inderdaad erg omstreden, vooral bij mensen die niet de moeite nemen om de boeken te lezen. En echt te begrijpen waar het hier om gaat.
Het verhaaltje wat Marianne schreef tref je aan op verschillende sites waar men conventioneel over voeding denkt, wellicht
natte apen?
De mens is het enige zoogdier, wat na z'n zoogperiode nog zoogt, en nog wel bij een ander dier. Het spijsverteringskanaal veranderd na het derde levensjaar en is dan niet meer geschikt om melk te verteren. Sterker nog de kalkstructuur van een koe is zoveel malen groffer, dat om de melk te verteren, het de calcium aan onze botten ontrekt, gevolg, osteoporose. Osteporose is erg veel voorkomend, de laatste jaren wordt het alleen maar erger. Mijn vroegere buurvrouw lijdt erg aan osteoporose, ik heb haar destijds dit verhaal verteld. Ze geloofde me uiteraard niet. Maar laatst sprak ik haar weer en ze vertelde me dat haar homeopaat haar hetzelfde had verteld. Ze wou maar dat ze dit eerder had geweten.Tja!Osteoporose is geen pretje. Overigens, een chiropractor zal dit verhaal ook bevestigen.
Gifstoffen worden wel degelijk verwijderd, Verse groentensappen zorgen hiervoor. De belangrijkste ingrediënten daarvoor zijn wortelen en bleekselderij.
Reken maar op een ongiftingsproces, dat heb ik al bij een aantal mensen in mijn omgeving gezien. Heb het zelf ook ondervonden. Een vriendin met m.s. was erg verzuurd, en is met deze levenswijze ontgift en heeft weer enorm veel energie gekregen en hoeft 's middags niet meer te rusten. Mensen vinden dat ze zo opgeknapt is, maar vinden haar manier van eten maar raar. Er komt dus niemand op de gedachte dat het wel eens waar zou kunnen zijn. Die schijf van vijf zit er zo ingeramd. Alhoewel, ze zijn er laatst al een beetje op terug gekomen. Kaas is toch niet zo gezond. Geen boter maar olijfolie. Keertje een vegetarische maaltijd is ook eigenlijk wel goed. Keertje vaker een stukje vis,Enz..
We worden dom gehouden omdat de voedingsindustrie anders in elkaar stort.
Volgens het voedingscentrum is melk de belangrijkste bron voor calcium, maar waar halen andere zoogdieren dat dan vandaan? Precies uit gras!, Waar zouden wij het dan uit krijgen, precies uit groenten. Wij hebben toch dezelfde voorouders als de apen, nou die drinken toch ook geen melk hun hele leven, Waarom wij dan wel? En het aantal mensen met osteoporose groeit gestaag.
Zelfs leeuwen halen hun calcium uit groente, het eerste wat een leeuw eet is de maag met de daar nog onverteerde grassen.
Ons lichaam heeft zuiver water nodig. Maar het is net als met de voeding voor onze paarden, we weten niet meer wat natuurlijk voedsel is.
Zo kan ik nog wel even doorgaan, mensen die er meer over willen weten, mogen me wel privé mailen. Verder moet iedereen uiteraard doen wat ie zelf wil.
Groetjes Collane.
wijsheid is niet afhankelijk van de hoeveelheid kennis die je bezit
maar van de wijze waarop je deze benut....