InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 11698 van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 7:245-10-09 07:24 Nr:175456
Volg auteur > Van: Sandra van Bommel Opwaarderen Re:175453
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: positief trainingsweekend Structuur
Sandra van Bommel
Homepage
Bredaryd, Slättö
Zweden

Jarig op 15-10

2237 berichten
sinds 30-3-2009
Marlies Sanders schreef op zondag 4 oktober 2009, 22:19:

> Piet schreef op zondag 4 oktober 2009, 22:11:
>
>> Vandaag een enorm inspirerend lang weekend met een serie

>> Dames, het was me aangenaam.Tot op de reunie op de
>> Veluwe!
>
> Yes !!!

Klinkt enorm leuk en leerzaam!
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 8:585-10-09 08:58 Nr:175457
Volg auteur > Van: Katrien Imbrechts Opwaarderen Re:175393
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hier gaan we weer : resultaat worm-eitelling Structuur

Katrien Imbrechts
Borsbeek
België

Jarig op 31-12

314 berichten
sinds 14-7-2008
Nils Vellinga schreef op zaterdag 3 oktober 2009, 21:25:

> Katrien Imbrechts schreef op vrijdag 2 oktober 2009, 8:51:
>
>> Hallo allemaal,

> ontwormen tegen lintworm heb je
> alles onder controle.
>
> Nils en Olly

Bedankt Nils !
heb intussen zelf ook nog wat zitten lezen.... over lintworm en mijten en vervilte weiden (rijmt he). Maar onze wei heeft helemaal niet veel mos. (wel onkruid) enfin, dat was zowat de enige bedenking. (tot hiertoe)
Ik heb weer wat bijgeleerd, weet op zn minst wat kalkcyanide is nu, en waar het voor dient. Om te 'ontsmetten' en tegelijkertijd te bemesten.
er zijn evenveel pro's als contra's. Zoals bij alles, hoor ik graag jullie mening en tips, maar zoek ik uiteindelijk mijn eigen weg.
Ik heb nog niet ontwormd, dankzij de tip om te wachten tot de eerste nachtvorst. En ook zoek ik een weeg/meetlint om de gewichten te bepalen.
ik deed het altijd via de calculator hier op de site, maar ik wil eens checken.

Als iemand weet waar in België ik zo'n weeg en meetlint kan kopen, zeg het me dan aub. Paardendrogist.nl en andere sites, sturen het niet op vanwege de minieme kost. (en ik heb niet meteen iets anders nodig van hen om het bestelbedrag groter te maken). ik vond wel via de site van Virbac dat ik streepjescodes kan sparen van Equimax (toevallig heb ik nu net genoeg tubes gekocht, 5 barcodes = 1 weeglint) maar ik vraag me af hoe lang dat grapje gaat duren ??

groetjes, Katrien
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 9:035-10-09 09:03 Nr:175458
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:175446
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Totilas, toen en nu Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Sandra van Bommel schreef op zondag 4 oktober 2009, 21:11:

> Sky schreef op zondag 4 oktober 2009, 20:28:
>
>> 7 jaar oud met Jiska ven den Akker

> Arm dier
> Wat zou ie mooi zijn, lekker rennend in de natuur. Zonder
> dressuurfreek op zijn rug. Nu is ie gedegradeerd tot
> circusartikel

Mhhhhh, eens en niet eens. In dat eerste fimpje houd ik er echt niet van dat dit paard moet loslaten terwijl hij steeds achter de loodlijn is met zijn hoofd. Maar Edward zijn uitleg ivm lichtheid van hulpen vind ik fantastisch. Hoeveel dressuurruiters lopen niet te kappen om hun paard nog vooruit te krijgen? Totilas blijft op die manier echt goed voorwaarts en licht op de hulpen. Sporen, bit, ... vind ik niets uiteraard. Totilas heeft zijn bouw, sterkte en zijn capaciteiten mee. Edward haalt dit niet uit eender welk paard, lijkt mij. Tijdens de Kur rijdt hij geen enkele keer achter de loodlijn en zwiept Totilas enkel wanneer hij iets meer ingehouden wordt om meer verzameld werk te gaan doen. Wat ook moeilijker is voor een (jong) paard. Ik zie bij zijn collega's over het algemeen veel meer staartzwiepen om veel minder. Gymnastisch gezien is dit paard fantastich in conditie, die schoudervrijheid is werkelijk ongelooflijk en wil ineens ook zeggen dat dit paard zijn rug in superconditie en achterhand moet zijn, anders kan dit niet. Dus hij kan niet slecht doorgereden zijn, maar eerder doordacht en opbouwend anders zou je een ander plaatje zien verschijnen. Ik vind ook niets aan dressuurwedstrijden, maar dit vond ik zeker niet akelig om te zien. Zou, eerlijk waar, gewoon de trainingen ed. eens willen bijwonen om een totaalplaatje te kunnen maken.
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 9:055-10-09 09:05 Nr:175459
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:175453
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: positief trainingsweekend Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Marlies Sanders schreef op zondag 4 oktober 2009, 22:19:

> Piet schreef op zondag 4 oktober 2009, 22:11:
>
>> Vandaag een enorm inspirerend lang weekend met een serie

>> Dames, het was me aangenaam.Tot op de reunie op de
>> Veluwe!
>
> Yes !!!

Click!!!
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 9:205-10-09 09:20 Nr:175460
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:175452
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: positief trainingsweekend Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Piet schreef op zondag 4 oktober 2009, 22:11:

> Vandaag een enorm inspirerend lang weekend met een serie
> niet de eerste de beste malle lieve pn dames afgesloten met
> een etentje.

> en hoop dat iedereen inmiddels weer safe thuis is, want
> een aantal moest wel heel ver rijden.
> Dames, het was me aangenaam.Tot op de reunie op de
> Veluwe!

Ik beschouw mijn hersenen als een spons en wil dus zo veel mogelijk kennis absorberen. Naast kennis is ook ervaring (mechanical skills) van belang, vandaar dat ik er graag bij wilde zijn. Ik was reserve en kreeg pas 2 dagen van te voren te horen dat ik mee mocht doen. Waarvoor ik Piet ook echt heel erg dankbaar ben.
Ik heb leuke mensen leren kennen. Er hoort vanaf nu een gezicht, een emotie bij een naam ... hetgeen het lezen van of het reageren op topics vanaf heden natuurlijk ook aangenamer maakt.
Ook ik heb wederom dingen bijgeleerd. En zoals Esther ook prachtig verwoordde, wordt je eigen bewustwording mee getraind. En dat is hetgene dat ik nu ook ervaar, alleen vond ik daar zelf geen woorden voor ;-)
I.v.m. mijn traagheid van werking en neuzeneuzeneus... hihi ... geen enkel kans om gek te doen laat ik liggen. Ik heb me in de loop der jaren daar zelf op geclikerd, omdat ik de beloning (ikzelf vind het meestal ook grappig en anderen liggen in een deuk) zelf zo geweldig vind!! Alleen normaal doe ik dat niet bij mensen die ik net ontmoet. Dat wil dan toch wel zeggen dat jullie een leuke bende bij elkaar waren!
Piet nogmaals dank voor deze unieke ervaring.
Groetjes
Cindy
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 10:315-10-09 10:31 Nr:175461
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:175425
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk flexen/grinderen Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Wil schreef op zondag 4 oktober 2009, 17:29:

> Doe ik Frans, die test. Nog even over die eiwitveranderingen,
> ik zou daar graag meer over willen weten want dit is moeilijk
> voor te stellen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Denaturation_%28biochemistry%29

Een boeiend verhaal kun je vinden op:

http://www.onnetworks.com/videos/food-science/protein-denaturation/transcript

Sommige eiwitten gaan al kapot bij 40 graden Celcius. Op de hierboven genoemde link wordt uitgelegd dat koorts als doel heeft om de eiwitten van virussen te denatureren, zodat de virussen dood gaan. We hadden op PN laatst een discussie over de functie van koorts, en of koortsremmers bijdragen aan het herstel, jammer dat ik dit nu pas lees:

"Our bodies use this strategy to rid themselves of infection. The temperature that you feel when you get sick is your bodies attempt to denature viral proteins. Hopefully the temperature doesn’t get too high and end up denaturing you. Most proteins denature at 40 Celsius, higher temperatures are necessary to promote further physical changes."

(Eiwitten noemen ze in het Engels "proteins").

Hoe dan ook, eiwitten zijn erg fragiel en gaan al bij vrij geringe temperatuursverhogingen kapot. Het is niet erg waarschijnlijk dat de hoeven uitgerust zijn met een speciaal soort eiwitten om tegen hoge temperaturen te kunnen, de natuur heeft daar nooit een reden voor gehad.

De verbrande geur die je ruikt tijdens het flexen is een indicatie dat de temperatuur tot ver boven de 40 graden oploopt.

Daartegenover staat dat de hoef een zekere isolerende werking heeft, en dat beperkte warmtetoevoeging door het bloed kan worden afgevoerd. Maar hoe goed hoeven isoleren, en welke temperatuursverhogingen nog veilig zijn, blijft vooralsnog gissen.
Het griezelige is dat het paard het niet voelt, en dat je er in eerste instantie niets van merkt. De cellen met gedenatureerde eiwitten worden door het lichaam herkend, opgeruimd, en vervangen door nieuw weefsel. Dit hele proces is wel een belasting voor diverse organen in het lichaam. Ik kan me zelfs voorstellen dat dit een trigger tot het ontstaan van bijvoorbeeld allergieen zou kunnen zijn!
De natuur zal geen rekening met die temperatuursverhoging in de hoef hebben gehouden, want dit soort warmte-opwekking in de hoef kan van nature nooit plaatsvinden.

Vandaar dat wij bij de selectie van machinale schuurapparaten beperking van de temperatuursverhoging als eerste prioriteit hebben gesteld, en zelfs speciale bandjes hebben laten ontwikkelen met een grote warmte-afvoer capaciteit. Dat je een flex kunt gebruiken was ons al lang bekend, we hebben er met diverse mensen over gediscussieerd, maar vonden uiteindelijk dat het risico te groot is. Het zou koren op de molen van hoefsmeden zijn als later zou blijken dat door de natuurlijk bekappers gepromote methoden schadelijk voor het lichaam zijn. Jammer, want flexen zijn erg goedkoop in te kopen, en je kan er leuke cursussen mee geven.

> Maar: in hoeverre dringt die warmte dan door in het
> hoornmateriaal en zou daar voor schade kunnen zorgen?

Weet jij het? Ik niet. Dus ga ik die gok niet nemen. Ik kan nergens op internet vinden welke temperature nog acceptabel zijn, hoe lang die temperatuur kan worden verdragen, of er verschil is tussen de isolerende werking van hoorn- en zoolmateriaal, etc.

Nog een goeie test: neem een plaatje metaal, zet die in de bankschroef, ga die behandelen met de flex terwijl je je vinger aan de achterkant houdt (oppassen dat je niet door het plaatje metaal heenschuurt natuurlijk, maar waarschijnlijk heb je lang voor die tijd je vinger al weggetrokken omdat het gloeiend heet wordt).

> Een veel lager toerental, een grovere slijpschijf, niet te lang
> op 1 plek blijven schuren, dus: bewúst flexen kan ik natuurlijk
> wél toe gaan passen.

Dat zou ik zeer zeker doen!

Frans

"If your only tool is a hammer, you tend to see every problem as a nail."
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 10:345-10-09 10:34 Nr:175462
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:175437
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Koorts + ABkuur = Rotstraal? Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Ilma Meijer schreef op zondag 4 oktober 2009, 20:03:

> Vandaag ontdekte ik bij Niek dat hij aan één hoef rotstraal
> heeft. Het is zijn graasvoet die dus wat holler/stijler is dan
> de andere hoeven?
> Kan dit te maken hebben met zijn ziek zijn van enkele weken
> geleden.

Natuurlijk! Dit verlaagt de weerstand, en rotstraal is wel duidelijk een indicatie van een verlaagde weerstand.
Als zijn ziekte weer over is heb je een goeie kans dat de rotstraal ook weer verdwijnt.

Frans

"If your only tool is a hammer, you tend to see every problem as a nail."
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 10:445-10-09 10:44 Nr:175463
Volg auteur > Van: klaartje Opwaarderen Re:175460
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: positief trainingsweekend Structuur

klaartje
Beauvechain
Belgie

Jarig op 29-11

170 berichten
sinds 10-10-2008
Cindy Helms schreef op maandag 5 oktober 2009, 9:20:

> Piet schreef op zondag 4 oktober 2009, 22:11:
>
>> Vandaag een enorm inspirerend lang weekend met een serie

> jullie een leuke bende bij elkaar waren!
> Piet nogmaals dank voor deze unieke ervaring.
> Groetjes
> Cindy

Ik lees dat het een SUPER weekend was !!! jipieeee!!
Heb zo'n spijt dat ik er niet bij kon zijn !!! Maar door adoptieverplichtingen en een beetje chaos hier thuis (ben mn werk kwijt :-( ) kon ik niet aanwezig zijn ... zoooo jammer !!!
Ik ben benieuwd naar de DVD !!!!!!!!!???
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 10:485-10-09 10:48 Nr:175464
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen Re:175458
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Totilas, toen en nu Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006
Cindy Helms schreef op maandag 5 oktober 2009, 9:03:

> Sandra van Bommel schreef op zondag 4 oktober 2009, 21:11:
>
>> Sky schreef op zondag 4 oktober 2009, 20:28:

> je een ander plaatje zien verschijnen. Ik vind ook niets aan
> dressuurwedstrijden, maar dit vond ik zeker niet akelig om te
> zien. Zou, eerlijk waar, gewoon de trainingen ed. eens willen
> bijwonen om een totaalplaatje te kunnen maken.

Toevallig kwam ik net nog dit stukje tegen:

http://www.horses.nl/dressuur/artikelen/12226/09-09-25-moderne-dressuur-draait-alleen-om-spektakel

Los daarvan vind ik Totilas ook een prachtpaard, maar ik vrees dat hij met 12 jaar op is.

09-09-25 Moderne dressuur draait alleen om spektakel
De tienen die Edward Gal met Moorland’s Totilas scoorde op het onderdeel piaffe tijdens het Europees kampioenschap in Windsor hadden nooit gegeven mogen worden. Totilas’ gangen kloppen niet. Zijn bewegingen zijn veel te extreem en de takt ligt te hoog.

Takt zijn de intervallen in tijd en afstand tussen de verschillende bewegingsfasen. Totilas piaffeert in een takt van 110 beats per minute (bpm). Vertegenwoordigers van de Weense en Duitse school van klassieke rijkunst, Oberst Hans von Heydebreck en Szigismund Josipovich, schrijven in hun werk ‘Dressursport von Heute’ dat de takt in de piaffe hoogstens tussen de 80 en 100 bpm mag liggen.

Klassieke rijkunst is meetbaar! Dat doe je met een metronoom in je hand en met je ogen en oren open. Het paard loopt in takt als de bewegingsafloop van de achterbenen synchroon loopt met het hoorbare signaal van de metronoom.

Mooi kunstje
De dressuursport lijkt vandaag de dag alleen nog maar te draaien om show en spektakel. Een goed uitgevoerde piaffe komt tegenwoordig maar weinig voor. Een verkeerde piaffe komt voort uit een fout in de opleiding van het paard en is er van jongs af aan ingeslopen. Je kunt een paard wel terug leren te gaan naar de basis van de piaffe, maar dat gaat wel ten koste van het spektakel. En spektakel is precies wat jury en publiek tegenwoordig willen zien.

De moderne dressuur heeft meer weg van een circusact. Totilas laat een mooi kunstje zien, maar het is geen tien waard. Een acht of negen is meer dan genoeg. Waarom krijgt Totilas dan toch een tien? Dat heeft met vakkennis te maken. Daar ontbreekt het de heren en dames achter de jurytafels volledig aan. Ik heb in mijn leven al wel duizend piaffes gezien. De juryleden hebben er misschien maar 500 gezien, waarvan er tien goed zijn geweest. Het beoordelen van een goede piaffe zit hem in het opmerken van de details. Je moet leren hier oog voor te hebben, simpelweg door kennis op te doen.

Natuurlijke beweging
Tegenwoordig worden paarden zelfs gefokt voor het produceren van spectaculaire bewegingen. Van deze paarden kun je dus, als dat nodig is, een explosieve en bovenal gespannen piaffe vragen. Gezond is het echter niet. De Duitse paardenarts doctor Gerd Heuschmann schrijft in zijn boek ‘Tug of War – Classical versus Modern Dressage’ dat de enorme bewegingen die een dressuurpaard maakt wanneer hij in uitgestrekte draf over de diagonaal loopt even zwaar zijn als een volledige springproef. Een paard loopt in een dressuurproef twee keer de diagonaal in uitgestrekte draf dus in feite is dat twee keer een volledige springproef. Daar komen oefeningen als de piaffe, de passage en de pirouette overheen. Het paard moet deze bewegingen ook nog eens op de meest extreme manier uitvoeren. Moet je nagaan hoeveel kracht dat kost.

En dat terwijl de piaffe van oorsprong een beweging is die, zoals veel dressuuroefeningen, uit de natuur komt. Je ziet het nog steeds als je een hengst bij een merrie zet. De hengst wil indruk maken op de merrie en begint daarbij dikwijls te dribbelen, wat uiteindelijk resulteert in een gespannen, piaffe-achtige beweging bij hoogste opwinding.

Op rijtechnisch gebied werd de piaffe voor het eerst uitgevoerd tijdens veldslagen. De paarden bleven door het uitoefenen van de piaffe gefocust, maar het hield ze ook warm en in beweging. Op die manier waren ze klaar om snel voorwaarts in uitgestrekte draf of galop ten strijde te trekken.

Oordeel zelf
Tot slot, hoe herken je nou een goede piaffe? Daarvoor zijn tal van richtlijnen, maar de meest belangrijke en herkenbare zijn de volgende. Het paard moet tijdens de oefening beide diagonale beenparen gelijktijdig en op dezelfde hoogte van de grond tillen. Daarnaast moet het standbeen loodrecht onder het zwaartepunt van ruiter en paard staan en mag de voorknie nooit boven de verticale uitkomen terwijl het paard de lendenen buigt en de achterhand zakt.

Kijk en oordeel zelf wanneer je de volgende keer een Grand Prix-wedstrijd volgt. En zoek dan van tevoren in een Duits handboek over paardendressuur of -anatomie op hoe een paard al zijn gewrichten, pezen, banden en spieren moet spannen en buigen om de achterhand te laten zakken. Dan kun je, wanneer je tot een oordeel komt, dit oordeel ook onderbouwen.

Jan Maiburg is deskundige op het gebied van de klassieke dressuur en paardenhistoricus.
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 11:025-10-09 11:02 Nr:175465
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:175464
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Totilas, toen en nu Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Sky schreef op maandag 5 oktober 2009, 10:48:

> Cindy Helms schreef op maandag 5 oktober 2009, 9:03:
>
>> Sandra van Bommel schreef op zondag 4 oktober 2009, 21:11:

>
> Kijk en oordeel zelf wanneer je de volgende keer een Grand Prix-wedstrijd volgt. En zoek dan van tevoren in een Duits handboek over paardendressuur of -anatomie op hoe een paard al zijn gewrichten, pezen, banden en spieren moet spannen en buigen om de achterhand te laten zakken. Dan kun je, wanneer je tot een oordeel komt, dit oordeel ook onderbouwen.
>
> Jan Maiburg is deskundige op het gebied van de klassieke dressuur en paardenhistoricus.

hilarisch gewoon! Alles wat te is, is niet goed! Dan heb ik het over alles en iedereen :-) Maar je hebt gelijk ... ik ben geen metronoom, ik ken niets van paarden en klassieke dressuur en al geheel niets voor anatomie en gewrichten en pezen, laat staan over biomechanica ROFL Wat ik wel weet is dat je in kleine stapjes moet werken, positief moet belonen, tevreden moet zijn met weinig, lol met de knol moet hebben en vooral niet mag toegeven aan eigen frustraties ;-) Lees wat ik schrijf, geraak niet gefrustreerd want je zult zien dat ik edward gal nu even prijs voor iets totaal anders dan waarover jij zo gefrustreerd loopt te wezen. Trouwens ben ik wel benieuwd hoe hij dit paard dat aangeleerd heeft (niet omdat ik het zo prachtig vind in een domme wedstrijd) omdat ik in eigen gedachten heb, hoe ik het een paard zou aanleren zonder druk. Verder boekenkennis is prachtig ... als je er wat mee kunt.
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 11:105-10-09 11:10 Nr:175466
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:175465
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Totilas, toen en nu Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Cindy Helms schreef op maandag 5 oktober 2009, 11:02:
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 11:125-10-09 11:12 Nr:175467
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:175465
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Totilas, toen en nu Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Cindy Helms schreef op maandag 5 oktober 2009, 11:02:
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 11:185-10-09 11:18 Nr:175468
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:175465
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Totilas, toen en nu Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
Cindy Helms schreef op maandag 5 oktober 2009, 11:02:

> Sky schreef op maandag 5 oktober 2009, 10:48:
>
>> Cindy Helms schreef op maandag 5 oktober 2009, 9:03:

> dat aangeleerd heeft (niet omdat ik het zo prachtig vind in een
> domme wedstrijd) omdat ik in eigen gedachten heb, hoe ik het
> een paard zou aanleren zonder druk. Verder boekenkennis is
> prachtig ... als je er wat mee kunt.

dat heb je met forumspoken ... nu ik even bijgekomen ben, wilde ik enkel maar schrijven dat jij mij totaal misbegrepen hebt en me duidelijk ook niet persoonlijk kent. Verder geen probleem hoor ;-) Succes met je zoektocht naar de best uitgevoerde piaffe allertijde! Ik zou gewoon meer tijd spenderen met mijn eigen paarden ipv daar naar op zoek te gaan op Grand Prix wedstrijden. Dat is nergens goed voor, wordt je enkel maar gefrustreerd van :-)
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 11:435-10-09 11:43 Nr:175469
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:175468
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Totilas, toen en nu Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006


>>>>>> 2009 GP dressuur:
>>>>>>
>>>>>> http://www.youtube.com/watch?v=RZhtiCqBAGM&feature=related

> piaffe allertijde! Ik zou gewoon meer tijd spenderen met mijn
> eigen paarden ipv daar naar op zoek te gaan op Grand Prix
> wedstrijden. Dat is nergens goed voor, wordt je enkel maar
> gefrustreerd van :-)

Denk niet dat Gal dit paard IETS heeft aangeleerd ;-) als ik hem in het zadel zie zitten bij de video op het NL kamioenschap heb ik gegeten en gedronken .Volgens mij is een vaste zit maar vooral stille beenhouding een essentieel en noodzakelijk onderdeel en beide vind ik niet bij deze ruiter .De trainer achter het paard ga je ergens anders moeten gaan zoeken maar DIE is vast al bezig aan de opleiding van de opvolger van Totilas die voor zéér véél centjes op de markt zal komen :-D
Volg datum > Datum: maandag 5 oktober 2009, 11:535-10-09 11:53 Nr:175470
Volg auteur > Van: Suzanne Graauw Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: dikke kogel Structuur

Suzanne Graauw
Homepage
Nederland

Jarig op 25-2

875 berichten
sinds 26-2-2009
Na een nacht feesten met de merrie van de buren(hij is over omheining van 1.50 m gesprongen)heeft mijn arabier een dikke kogel achter.
Ik heb al gestapt,afgespoten en Spiroflor gel erop gesmeerd,hebben jullie nog meer tips?
Hij is trouwens niet kreupel.Bah,hij heeft in 16 jaar nog nooit iets dik gehad....
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 11698 van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact