Esther schreef op dinsdag 19 augustus 2008, 23:32:
> Britt Claeys schreef op dinsdag 19 augustus 2008, 23:20:
>
>> Kheb ook nog een vraagske:

MIJN ANTWOORD III.
Het onderzoek is "gedeeltelijk" juist en onderstreept eigenlijk mijn bevindingen ! Wolven in het wild hebben een familiekarakter (hier komt "het gedeeltelijk juist" naar boven !! want een volledige familiegroep wil zeggen binnen de drie a vier generaties zodanig inteelt dat impotentie en onvruchtbaarheid meer regel dan uitzondering zal zijn ,bovendien misvormingen zowel fysiek als eventueel mentaal !!)
Ik ben mijn antwoord begonnen met het feit dat puppies hun familieleven eigenlijk onbestaand is en dus hierin het eigenlijk probleem ontstaat !!
Dus het familieroedel is in onze contreien onbestaande en de regels daarbinnen worden navenant aangepast !! Ook in familieroedels zullen vreemde teven hun plaatsje moeten winnen en dit gaat echt niet zonder slag of stoot !!
Dat wolven "binnen" de groep weinig confrontatie aangaan of opzoeken is nogal wiedes en al oude koek (voor mij toch) een roof zowel als prooi dier kan zich niet veroorloven om gewond te raken omdat dit ONmiddelijk zijn overleveningskansen decimeert .
Echter !!! de groepen waaruit onze honden bestaan zijn nooit familiegroepen dus gelden er andere regels en worden de restrictiemaatregelen korter opgevolgd ! Nu wat men in dit onderzoek wil laten uitschijnen is dat een opvolging van hierargie altijd gepaard gaat met een uiting van agressie terwijl ik "duidelijk" heb vermeld dat er eigenlijk "NIETS" gebeurd !!tijdens zo'n confrontaties !!! je krijgt eigenlijk een volkomen vreemde groep die na enkele uurtjes als een conforme groep fungeert waarbinnen alles peis en vree is !! Wel strenger dan de familiegroep !Fouten worden minder getolereerd (familielife is easy)en regels moeten opgevolgd worden , zo simpel is het ! Alles heeft zijn reden en oplossing ;
In geen enkel moment word bvb het moment omschreven wanneer een jonge reu uit de groep word gezet omdat papa hem een bedreiging begint te vinden voor zijn heerschappij !Gewoon omdat dit niet in de zin van het onderzoek past

Zo kan alles mooi in de mening van de onderzoeker meeglijden
Op geen enkel moment word het gedrag beschreven waarbij een alfa teef haar sterkste docher uit de groep zet !simpelweg omdat dit haar positie bedreigt en een alfa teef die uit de groep gezet word NIET zomaar een lagere rang kan opzoeken maar een nieuwe groep moet opzoeken !!Maw , dit onderzoek neuh ni echt just !!!