e m kraak schreef op woensdag, 6 oktober 2004, 15:54:
> Nu schrijf je hierboven: "Het ging eigenlijk goed, totdat ik het
> anders wilde gaan doen"... maar waarom wil je dan repareren wat
> niet stuk is? Begrijp ik verkeerd dat als je gewoon lief voor
> Isa bent, dat ze dan wel haar best doet met alles wat je van
> haar wou?
Ho, even een time-out

.
Het begint er even op te lijken dat ik mijn paardje niet meer leuk vind misschien maar dat is dus niet zo. Dat die cursus niet helemaal aanslaat bij Isabella had ik ook eigenlijk niet verwacht, sterker nog ik had wel zoiets "mafs" van haar verwacht. Met vrijheidsdressuur deed ze het ook altijd precies anders dan de mogelijke problemen die in het boekje stonden. Mijn "probleem" stond er nooit bij

.
Maar ik heb denk ik nog niet de kern van mijn probleem hier echt goed neergezet. Het is dus ontstaan voor die cursus en ik had gehoopt het met die cursus op te lossen. Ik ben te lief geweest voor haar en heb haar te veel in de watten gelegd. En daar ondervindt ik nu de problemen van. En dat moet ik dus terugdraaien maar hoe.
Want voorheen wilde ze heel graag mee uit, stond vaak voor het hek al te roepen of aan te geven dat ze graag mee wilde. Nu niet meer. Ik moet haar gaan halen en als we gaan lopen sloft ze wat sloom achter me aan. Lange tijd dacht ik dat ze nog altijd last had van haar hoeven, maar ik begin me echt af te vragen of dat echt wel het probleem is. Ik zie niets meer aan die hoeven, ze zien er goed uit en ze voelen goed aan. Misschien ben ik te voorzichtig geworden, kijk ik onderweg nog teveel hoe ze loopt, ben ik te veel bezig met oh niet te veel gras onderweg want dan raakt ze misschien weer bevangen of "oeps loopt ze nu toch weer gevoelig op het grind". Het heeft er zeker mee te maken, ik let veel te veel op haar als we "uit" gaan. Dat is punt 1. Punt 2 is dat ik door het in de watten leggen zelf het huidige probleem heb gecreeerd. Normaal menpaard draaft aan als je dat vraagt en blijft draven totdat je stopt. Isabella niet, die draaft aan, als ze zin heeft gaat ze steeds harder, heeft ze geen zin, dan valt ze na 100 meter of minder al weer terug in stap. Eerst dachten we weer aan die hoeven dan dus afstappen, even hoefjes voelen, schoenen bekijken, kijken of tuig goed zit, even krabbel achter de oren; zo is goed meisje, en weer gaan lopen. Dat heeft ze goed onthouden. Geen zin is stoppen en ze krijgt vanzelf aandacht. Nou niet meer dus. Niet handig op een kruising!!
En dat is dus wel een probleem. Dat ze bij spelletjes en zo of met longeren of met die cursus niet wil, is nog tot daar aan toe, maar dat ze voor de wagen een gehele eigen interpretatie gaat geven aan het mennen dat begint me de keel uit te hangen. Vooral ook omdat ik nu menles heb en het zo heerlijk is die wind in je haren te voelen bij een lekkere draf. Wil van mijn eigenwijze beestje ook een goede menpony maken. Ze hoeft echt niet uren aan een stuk saai te draven en ze mag best een eigen wil hebben, maar wel tot op zekere hoogte.
En wat het wandelen betreft ... waarom ze geen zin meer heeft? Ook geen idee. Wat ik wel veranderd heb sinds oa dit forum, maar ook haar gevoelige hoeven, is het
krachtvoer. Minder brokjes dan voorheen en nog vaker wat
muesli ipv brok.
Groeten
Ingrid