vagebond schreef op zondag 4 november 2007, 19:47:
> Ik weet ook bijna zeker dat ze haar eigen gevoel laat
> meespelen, en ook het granenverhaal bij diabetes vind ik zelf
> zeer verontrustend. Het gebeurt met een biotensor, ook een
> soort pendelen denk ik.
Het is gewoon pendelen, niks meer en niks minder. Steeds opnieuw vinden mensen dit soort "wondermeetapparaten" uit, telkens in een nieuwe vermomming, maar de werking blijft gewoon hetzelfde, de fantasievolle speudo-natuurkundige uitleg ten spijt.
> Het is nu de derde keer dat ze is
> geweest, ik moet zeggen, het hoesten waarvoor ik haar had
> gevraagd, was met 2 wkn weg,
Over dit soort valkuilen hebben we al vaker geschreven. Hoesten gaat meestal wel na een week of wat weg, of je nou daar een of andere therapie/medicijn voor gebruikt of niet. Heb je in die tussentijd nou toch iets gebruikt, al is het
peperkoek, dan is de verleiding groot om te denken dat het daardoor is weggegaan.
> Ook dat de alvleesklier vorige keer, 8 wkn
> geleden, 65% was en nu weer 100%, vind ik wel een snelle
> revalidatie.
De werking van een alvleesklier kun je niet in procenten uitdrukken. Afgezien van het feit dat de alvleesklier meerdere, onderling niet samenhangende, functies heeft die los van elkaar werken en die praktisch nooit tegelijk beschadigd raken. De productie van insuline is er EEN van, maar dan nog is het hele diabetes-verhaal zo ingewikkeld dat je daar nooit 100% de schuld van bij de alvleesklier kan leggen. De gevoeligheid voor insuline is een factor, alsmede het suikerverbruik (beweging!), de snelheid waarmee suiker wordt toegediend, etc. ALS je al een percentage zou toekennen dan zou dat nog niks zeggen: iemand met een "alvleesklierwerking van 65%" zou volkomen klachtenvrij kunnen zijn en hiermee voldoende insuline hebben, terwijl iemand met een "alvleesklierwerking van 100%" diabeet kan zijn en zelfs insuline moet bijspuiten omdat hij aan die 100% niet genoeg heeft.
> Nu heeft ie weer niergruis in de
> linkernier.
Ik ben geen expert, maar voor zover ik weet kun je niergruis zien op een echoscopie, en gemakkelijker via de urine. Aan de urine kun je alleen niet zien of het de linker- of rechternier is.