Inloggen

Paardenbal Grote paardbestendige opblaasbal met hoes

image
Als je de bal niet helemaal oppompt zit de hoes niet helemaal strak en dan is het helemaal een geweldig speelattribuut voor paarden, ze kunnen hem dan ook met hun mond oppakken!LET OP: DE PAARDENBAL EN DE HOES ZIJN VOORLOPIG NIET MEER LEVERBAAR.

Paardenballen zijn bijzonder leuk speelgoed voor paarden en mensen. Wie gaat googelen op "paardenvoetbal" zal talloze inspirerende voorbeelden tegenkomen van het plezier dat je samen met je paard aan zo'n bal kunt beleven. (Zie ook de door gebruikers van deze bal samengestelde fotorubriek Paardenbal Doe je ook mee en zet je daar ook leuke foto's op als je de bal straks ook in huis hebt? In augustus 2011 starten we een forumtopic en gaan we stemmen welke foto in het album, of welk toegezonden filmpje het mooiste is, de winnaar wordt beloond!)

De voordelen van de nieuwe paardenbal:

 • Groot, diameter 1.05 meter. Door deze afmetingen kan het paard er niet op stappen of erover struikelen.
 • Anti-burst systeem (geen schrik-knaleffect zoals bij een ballon als hij in iets scherps mocht komen; hij loopt gewoon langzaam leeg)
 • Sterk, is getest door de fabrikant met een belasting van meer dan 500 kg!
 • Gemaakt van materiaal zonder schadelijke weekmakers (phthalate-free) en recyclebaar.
 • Zeer voordelig in verhouding tot de kwaliteit en afmeting.

De bal wordt standaard geleverd inclusief een hele sterke hoes. Deze hoes heeft de volgende eigenschappen:

 • Bescherming van de bal, meer speelplezier voor het paard.
 • Handige bevestigingsmogelijkheid aan de hoes waardoor je er een touw aan vast kunt maken en op die manier nog veel leuker met je paard kunt spelen (het werkt als een soort yoyo, echt heel grappig) en er is nog een groot voordeel: je kunt ook leuk met de bal spelen als het waait omdat hij door het touw niet meer van jou en je paard weg waait én je kunt de bal na gebruik gewoon vastbinden zodat hij niet door de wind in de sloot belandt
 • Zeer sterke kwaliteit, gemaakt van een erg sterk en scheurvast materiaal, neemt geen vocht op en droogt snel.

 • De diameter van de hoes is circa 1.05 meter. De opening sluit met een brede strook klittenband dat ook bij gebruik goed blijft zitten.

image
De nieuwe hoes heeft een handig lusje waardoor je de bal na gebruik gewoon vast kunt binden. De tijd dat je de bal ergens ver weg uit een sloot moest plukken is voorbij ;-) Ook kun je door dit lusje met je paard en de bal spelen als het hard waait en dat is handig in dit land!

Dingen die je met de paardenbal kunt doen:

 • Paarden in vrijheid mee laten spelen, sommige paarden vinden dit he-le-maal het einde! Leg de bal in de bak, zet het paard er bij, en wacht af...
 • Veel paarden vinden het leuk om te jagen op iets dat beweegt. Deze bal is hier geschikter voor dan de hond, kat of kip. Je kunt het paard leren er achteraan te rennen door de bal voor je uit te duwen terwijl je het paard aan een leidtouw meeneemt. Grote kans dat hij het spel al vrij snel overneemt.
 • Clickertraining. De bal is zeer geschikt voor allerlei clickertraining oefeningen. Je kunt beginnen met targetten met de neus, later uitbreidend naar targetten met een been. Weg laten schoppen kan natuurlijk ook. Apporteren is ook een mogelijkheid (door hem te duwen of te schoppen), dan hoef je niet zelf de bal weer op te halen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Je kunt je paard leren om de bal (razendsnel) in een doel te duwen. Met clickertraining is dit het paard eenvoudig te leren.
 • Wanneer je twee paarden afzonderlijk hebt geleerd om de bal in een bepaald doel te duwen kan het lachen worden wanneer je beide paarden tegelijk loslaat in de bak. Vooral als ze allebei de bal naar een ander doel hebben leren duwen...
 • In een groepje aan paardenvoetbal doen, rijdend op de paarden.
 • ... (gebruik je fantasie!)

Tips

Introductie van de bal

Het succes van de bal is afhankelijk van de manier waarop je de bal bij het paard introduceert. Het is normaal dat paarden in eerste instantie bang zijn voor de bal. De beste manier om de bal te introduceren is om de bal eerst gewoon ergens neer te leggen en het paard daarna in dezelfde ruimte te brengen. Je paard zal de bal uit zichzelf na wellicht wat aarzelingen nieuwsgierig gaan besnuffelen. Beweeg de bal in eerste instantie uitsluitend van het paard af, en laat het paard vervolgens weer naar de bal toe gaan. De bal is dus de prooi en het paard de jager. Pas als het paard de bal volledig accepteert kun je de rollen omdraaien en de bal geleidelijk aan met steeds meer overtuiging naar het paard toe bewegen.

image

De bal is sterk genoeg om de achterkant van deze zware Mercedes van de grond te tillen. Dit betekent echter niet dat de bal onverwoestbaar is! Een bal kan vooral niet tegen scherpe objecten zoals bramenstruiken, prikkeldraad, kattennageltjes, enzovoorts.

Veiligheid

 • Laat het paard alleen met de bal spelen onder toezicht.
 • Zorg dat de bal volgens de voorschriften is opgepompt. Zowel een te slappe als te strak opgepompte bal komt de veiligheid van het spel niet ten goede.
 • Gebruik de bal uitsluitend binnen een omheining die vrij is van scherpe delen (prikkeldraad, spijkers, bramenstruiken, ..!)
 • Gebruik de bal uitsluitend waarvoor hij bedoeld is! (Het voorbeeld van het opkrikken van de auto met behulp van de bal was bedoeld om de sterkte van de bal te demonstreren, niet om te suggereren dat dit een goede manier is om onder de auto te kunnen kruipen teneinde de uitlaat te repareren!)

Opbergen

De bal is zo groot dat hij niet door een normale deur past. Een leegstaande stal kan een goede opbergplek zijn je paard blijft toch lekker buiten?. Ook kun je deze bal met hoes heel gemakkelijk ergens aan vastbinden met een touw aan de speciale bevestiging van de hoes.

Nieuw: stevige hoes voor om de bal

image

Vroeger verkochten we de bal ook zonder hoes maar in de loop der tijd is gebleken dat dit lang niet zo geschikt is voor paarden. We hebben toentertijd een balhoes laten maken als test. De foto's hiervan staan hiernaast en het verhaal hieronder:

*Er is ons gevraagd of er ook een hoes beschikbaar is voor om de bal. Het leuke van een goede stevige hoes is dat er meerdere kleuren beschikbaar zijn en dat de bal er veel sterker door wordt en bovendien kan het paard ook zijn tanden gebruiken om met de bal te spelen, als je de bal minder hard oppompt kan hij echt zijn tanden er in zetten en de bal optillen en heen en weer bewegen door erin te bijten. Veel paarden vinden dat geweldig!

Wij hebben daarom een hoes laten maken en deze door twee heel verschillende paarden laten testen op sterkte en functionaliteit. Het ene paard is een speelse Arabier die alle ballen die hij krijgt stuk maakt door net zolang te prutsen totdat hij het ventiel er met zijn tanden uit heeft gekregen. Daarna vindt hij het leuk om de lege bal op te pakken en ermee te schudden en dollen, hij kijkt dan na een tijdje beteuterd als de bal stuk blijkt te zijn.

Het andere paard is een speelse hengst, de bal is voor hem een speelmaatje waar je keihard achteraan kan rennen en fungeert ook als "zijn merrie". Het is een groot paard en hij springt op de bal met al zijn gewicht. Heel komisch om te zien maar de bal zonder hoes bleek helaas niet bestand tegen dit fanatieke spel. Ook dit paard is daarom zeer geschikt voor onze test.

De hoes (en bal) heeft beide testen met glans doorstaan! Je ziet op de eerste foto de Arabier, die een hele tijd driftig bezig is geweest om het ventiel uit de bal te halen. Het bleek tevergeefse moeite want het is hem niet gelukt en de bal en de hoes zijn heel gebleven :-) De bal is op de foto overigens vrij hard opgepompt maar als de bal minder hard zou zijn opgepompt zit de hoes losser, en kan het paard de bal optillen met zijn mond door zijn tanden in de hoes te zetten. De hoes is daar sterk genoeg voor en het paard heeft hierdoor extra veel plezier. Citaat van de eigenaar van de Arabier: De test is goed verlopen, ik wil alvast een hoes bestellen want dit is voor Shakrimh de juiste manier!

De foto's bij test 2 laten een groep jonge hengsten zien die in de opfok staan. Alle paarden zijn erg geinteresseerd maar het bruine paard dat de bal vooraf al kende toen zijn eigenaar er thuis met hem mee heeft gespeeld, eigent zich de bal al gauw toe. De bal is enorm vaak opnieuw besprongen en heeft alle geweld gelukkig goed doorstaan. Een citaat van de eigenaar van paard: "Het was een superleuke dinsdag-middag. Veel foto's gemaakt, weer veel geleerd en natuurlijk het belangrijkste: De Cover is getest. Conclusie: Kras-, Bijt- en Dekbestendig. Het was echt een superleuke ervaring en als je nog eens iets getest moet hebben dan weet je me te vinden!"

Conny en Peter: heel hartelijk bedankt dat jullie de bal door jullie geweldige paarden hebben laten testen, en ook hartelijk dank voor het leuke verslag en de (tientallen!) mooie foto's. Jullie krijgen allebei uiteraard een mooie gekleurde hoes voor om de bal als dank voor jullie moeite.*

Bestellen

LET OP: DE PAARDENBAL EN DE HOES ZIJN VOORLOPIG NIET MEER LEVERBAAR.

Foto's en films

Stuur je leukste foto's en/of filmpjes op! In het foto-album hebben we een speciale rubriek waar actie-foto's met de paardenbal geplaatst kunnen worden. Zie de fotorubriek Paardenbal.

image

Heb je een leuk filmpje met de paardenbal? Stuur ons een e-mailtje met de YouTube-link door en we zetten hem hier neer.

Heel grappig filmpje van een bijzonder paard Louxor, ingezonden door Fanny

Prachtig filmpje van super enthousiast paard Sir Donnerhall x Tuschinski, ingezonden door Meike

Llevado Ingezonden door Danielle Meyboom, dat super stoere, mooie en energieke paard is haar 1,5 jaar jonge PRE Llevado (over CRASH-test gesproken!):

Cruiffie. Ingezonden door Hannah Froukje, de super voetbalster is haar stoere merrie Neel:

Highlandpony met de bal Ingezonden door Wieteke de Rijke

Koen en Fox. Ingezonden door Koen, met dank aan het leuke paard Fox:

Micky, jong talentje. Ingezonden door Margot, met dank aan haar stoere kleine paintveulen kereltje Micky

Hiawatha doet het achteruit! Ingezonden door Andrea van de SunFlowersRanch

Lindy begint het in de gaten te krijgen! Ingezonden door Christa

Murphy's Red Aka Secret Spirit is helemaal wild van de bal! Ingezonden door Anja

Let op: dit paard heeft al twee ballen stuk gemaakt door er op deze manier mee te spelen. De bal kan niet tegen een paardengebit, daar gaat hij op den duur stuk van. In combinatie met de hoes is de bal er wel goed tegen bestand (zorg dan dat de bal niet compleet is opgepompt en let op, als een paard echt heel erg hard bijt en schudt, dan gaat uiteindelijk ook deze hoes stuk!).


Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


Wachten duurt lang hahah kijk elke dag of de ballen +hoes weer voorradig zijn ๐Ÿ˜ wil er 2 ๐Ÿ˜
0
0

Mijn paard vindt het leuk en ik nog leuker! Het lusje is heel handig want jojoen is leuk om te doen en erg fijn met trainen (clicker). Bedankt voor de snelle levering ook!
1
0

wat leuk die ballen en zien hoe ze er mee spellen ik ga er ook voor mijn paarden kopen
0
0

erg leuk hoe de paarden op de bal reageren
0
0

Hoi, mijn ponys zijn niet zo gek van ballen, maar deze bal sloeg werkelijk alles!!! mijn ponys zijn graag bij de buren om even met de bal te spelen. ps: ook mijn vriendin en ik gaan graag even met de bal spelen! je kunt er geweldig je evenwicht mee oefenen!!! ook de shet hengst van mijn vriendin vind het leuk om de bal even te dekken XD!!!
0
0

Sรบper bal tegen een hรฉรฉl redelijke prijs. Groot succes! En weer bedankt voor de super snelle en nette service ;), grt, Karen
0
0

Joepie, de hoes heb ik deze week binnengekregen en hij is mooooooooooi!! Vanochtend eindelijk de bal er in gedaan en opgepompt. Geweldig, zit mooi strak met net nog een paar stukjes waar de stof iets groter is zodat het paard de bal daar kan oppakken. Haha mijn ruintje had dikke lol dat hij nu ineens ook met zijn mond kon rotzooien met de bal! Groot succes tot nu toe.
0
0

ik heb ook een blauwe skippybal thuis maar ik gebreuk hem alleen voor yoga en zo ๐Ÿ‘
1
0

maar ik weet wel dat zone paarde ball erg leuk is voor somegige mensen en kindenren waarom je het het leuk vind om op zo paarden voetball te zitten omdat het net een beetje op een skippybal lijkt ๐Ÿคฉ
1
0

stumperd
Hoi Ilona en Frans,wilde laten weten dat de hoes in de mooie kleuren zwart / rood gisteren is binnengekomen!!!!. Hotmail doet het momenteel bij ons niet dus hoop dat je dit vast leest. Hij is grooooott!!! Groetjes Conny en Shakrinmh!
1
0

als je ook zone paarden voetball wilt moet je in nijmegen zijn bij de sintmaartenskliniek in nijmgen bij de magenge ๐Ÿ‘ ๐Ÿ’–
1
0

stumperd
En een man op een opblaaspop toch????!!!
0
0

Dat dekken van de bal, ik denk dat dat net zo min kwaad kan als een reutje die op een kussentje bezig is. Het is gewoon surrogaat en dat weten ze ook heel goed. Maar dat geeft toch niet?
0
0

Mocht de bal lek worden, kan hij dan geplakt worden?
0
0

Ilona Kooistra
De hoes maakt de bal sterker en zorgt dat hij minder snel stuk zal gaan maar het lijkt me dat prikkeldraad de bal, ook met hoes, gewoon stuk maakt hoor Bastienne.. Ik zou er ook niet op vertrouwen dat hij heel blijft in geval van een spijker waar hij hard tegen aan komt. De meeste paardenleefgebieden zijn echter zonder prikkeldraad en spijkers omdat we ook niet willen dat onze paarden daar in belanden, toch? Als dat nog niet zo is, zou ik eens met een tang en hamer rondgaan ;-)
0
0

stumperd
Hallo, De hoes is van zware dikke kwaliteit en glad,je krijgt geen hapers ofzo. Ik heb hem getest en heb er een besteld. Ik zal foto plaatsen in mijn fotoserie van de bal. Groet Conny
0
0

Hoi allemaal, Weet iemand hoe het zit met de spijker- of prikkeldraadbestendigheid van de hoes? Mijn ervaring is dat de ballen vooral stuk gaan door dat ze tegen scherpe uitsteeksels rollen aan de bakrand of het hek.
0
0

ElkeW
Goed dat te horen. Het was maar een bedenking ;-)
0
0

Elke: onze shethengst Willem dekt de bal en ook probleemloos op een hengstige merrie. Hij laat alleen wel duidelijk merken dat de bal een surrogaat is en is veel expressiever en enthousiaster als er een lieve merrie aan te pas komt. En geef hem eens ongelijk!
0
0

Ilona Kooistra
Misschien zou het schadelijk zijn als een hengst enkel en alleen die bal zou hebben en geen soortgenoten (ruinen, hengsten of merries). Zolang een paard in een groep staat weet hij heus het verschil tussen een bal en een paard.. Ik geloof niet dat een paard hier iets negatiefs van leert eigenlijk. Hooguit maakt het de bal extra leuk, maar hij zal het toch niet zien als een merrie lijkt mij :-)
0
0

ElkeW
Dat dekken van de bal..ik weet het niet goed. Wat vinden jullie daarvan? Harmless fun of leert die hengst daar toch iets wat mogelijk niet zo handig gaat zijn met echte merries? (stel dat die later echt merries mag gaan dekken). Ik kan me niet van het idee ontdoen dat die bal wel heel 'makkelijk' is in de omgang, en veel oefenen met penetratie is er zo ook niet bij ;-)
0
0

stumperd
Ik bedoel natuurlijk Paard !!stom om zo te lezen!. Ook heel leuk de foto's met de grote bal met testhoes. Mijn grote sloper heeft hem mooi heel gehouden(Shakrimh)en heeft geen schijn van kans het ventiel te pakken te krijgen. Mooi ook de paarden van Peter en de heuse Dekhengst!!!,wat een stoere vent! Conny
0
0

stumperd
Jeetje,razendsnel dat baard,kun je nagaan hoe snel een paard kan richten op gevaar!!!!. Prachtig om te zien gewoon en mooi die reactie presies op de film te hebben staan!. Groet Conny
0
0

:-D :-D wat een geweldig schot!!! Wat gaaf dat dit op film staat!! Echt stoer. Leuk zo, die bal.
0
0

Whahaha, ik kan er niets aan doen, ik blijf lachen om dat schot van Neel. Bedankt voor het plaatsen, zal de link van de pagina ook even doorsturen aan neels bijrijdstertje die het filmpje gemaakt heeft.
0
0