Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Frekja en ik zoeken naar een liefdevol thuis voor haar

Korte omschrijving:

Met pijn in mijn hart zoek ik een liefdevol mens voor mijn IJslandsemerrie Frekja.

Uitgebreide omschrijving:

Met pijn in mijn hart ben ik op zoek naar liefdevolle persoon die mijn IJslandsemerrie Frekja een goed thuis will en kan geven.
Frekja is een 10 jaar oude zwarte-bonte merrie 4-gang merrie met duitse papieren. Aan draf (wat is dit?) en t?lt zou nog gewerkt moeten worden. Sinds maart 2017 staat ze in Duitsland bij kennissen van mij. Plan was dat ze op meerdaagse ruitertochten mee zou gaan. Wij komen nu erachter dat dit niet echt iets voor Frekja is mbt. de wisselende ruiters. Bij mij werd ze nauwelijks bereden en stond meetsl te niksen omdat ik geen bijrijder heb kunnen vinden. Vandaar de beslissing om ze naar Duitsland te brengen.
Helaas is Frekja 2 dagen nadat ze op haar nieuwe plek stond blind geworden op een oog. Vlgs. DA is het maanblindheid terwijl ik mij dit niet zo goed kan verklaren omdat ze in de 5 jaar bij mij nooit ook maar het kleinste probleem met haar oog/ogen had.
Frekja is een heel werk en looplustige vlotte maar ook heel aanhankelijke knuffelige dame en ik doe haar alleen weg uit de reden dat wij als ruiter-paard-combinatie niet matchen. Met veel inzet zou dit misschien ooit weer goed kunnen komen maar ook dan zit ik met het probleem dat ik veel te weinig tijd heb om haar te geven wat ze nodig heeft. Frekja heeft veel afwisseling nodig en een ervaren, konsequente maar ook gevoelige ruiter die niet bang is van een vlot paard en hier zeker van houdt.
Een beginner of angstige persoon is zeker niet de goede match. Frekja is een heel lief en gevoeilig paard en men moet haar gewoon mogen. Zij doet voor de juiste persoon ALLES.
Omdat ze dat probleem met haar oog heeft wil en kan ik haar niet meer verkopen en wil ik haar graag aan lieve mensen overgeven middels een contract. Wij noemen dit in Duitsland Schutzvertrag en een Schutzgeb?hr tegen een symbolisch bedrag. Met Frekja kan men in principe alle kanten op zoals lessen, buitenritten, grondwerk tot mss. wedstrijdjes (voor de ambitioneerde ruiter).
Belangrijk is voor mij ook dat ze paardengezelschap heeft en het liefst 24/7 buiten mag en kan staan. Dat is ze van klein af aan gewend.
Frekja is een flink paard en ook geschikt voor mannelijke IJslanderruiters.

Bij interesse graag contact opnemen met Viola via Facebook, mail vestelmann@hotmail.com of 0031641795990.

Deze advertentie is geplaatst op 18-6-2017 en is 463 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Viooltje1968
E-mail: violaestelmann@online.nl
Homepage URL: www.invisibletouch.nl
Woonplaats: Ulicoten
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl