Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Fantastische, veelzijdige c-pony

Korte omschrijving:

Wegens het helaas niet kunnen aarden in onze kudde zoeken we een goede plek voor onze lieve, sensibele, meewerkende en veelzijdige c-pony merrie.

Uitgebreide omschrijving:

We zijn op zoek naar een geschikte nieuwe plek voor Shiva. Shiva is een bijna 8 jarige merrie van ongeveer 1,35 hoog.
Na ruim 3 jaar proberen blijkt ze toch echt niet te kunnen aarden in onze kudde. Shiva heeft veel meegemaakt, ze heeft een deel van haar jeugd alleen doorgebracht dat heeft geresulteerd in luchtzuigen op stress momenten (als ze goed in haar vel zit laat ze dit gedrag helemaal niet meer zien) en ze heeft daardoor moeite met het begrijpen van 'de paardentaal'. Ze kan in onze kudde met koudbloeden, waarvan het grootste deel op is gegroeid in semi wilde kuddes, geen aansluiting vinden.
Shiva is een sensibele pony, ze heeft aan subtiele signalen genoeg. In de omgang met mensen is ze erg meewerkend, ze heeft een enorme 'will to please' en is erg slim. Ze leert snel en vindt het leuk om bezig te zijn. Ze is wel onzeker en heeft bevestiging nodig, ze heeft iemand nodig die geduldig, rustig en lief is. Ze is eigenlijk een beetje een hooggevoelige pony, zolang je op de juiste manier met haar omgaat en zorgt dat ze niet overprikkeld raakt is ze fantastisch om mee om te gaan. Ze is gek op aandacht en wil graag samenwerken.
Shiva wordt hier bitloos en boomloos bereden. Ze is hier door zowel volwassenen als kinderen bereden. Bij een ruiter die haar begrijpt en een klik met haar heeft doet ze het fantastisch. Bij iemand die haar niet begrijpt of te veel pusht wordt ze angstig. Shiva wordt voornamelijk buiten gereden en is daarbij erg braaf, ze heeft daar zo'n beetje alles wel gezien en meegemaakt en is niet snel onder de indruk. Ze is goed verkeersmak. Ze heeft een goede conditie en veel uithoudingsvermogen.
Met het rijden in de bak heeft ze niet veel ervaring maar de keren dat het met haar gedaan is pikt ze alles erg snel op, ze loopt netjes nagevelijk en doet met gemak de basis oefeningen.
Ze is ook erg braaf aan de hand, we wandelen veel met haar en dit doet ze goed. Ze kent de basis van het grondwerken, heeft schriktrainingen gedaan en is ingezet voor de hulpverlening met paarden.
We zoeken voor Shiva een plek waar ze veel buiten komt (ze staat nu 24/7 buiten met schuilstal) in een stabiele kudde bij een baasje die lekker actief met haar bezig gaat en haar veel aandacht kan geven. Iemand die een band met haar op wil bouwen, haar begrijpt en op de juiste manier met haar om kan gaan. Ze is een fantastische, veelzijdige pony die wij een super plek gunnen.

Deze advertentie is geplaatst op 16-2-2016 en is 487 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Kirsten van Dijk
E-mail: kirstenvandijk@hotmail.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl