Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: vierjarige onbeleerde ruin

Korte omschrijving:

speels, fijngevoelig, sociaal en zelfzeker paard voor ervaren persoon

Uitgebreide omschrijving:

derde maal persoon op zijn rug (augustus)

Wegens stoppen met de paardenhobby bied ik voor een blijvende en liefdevolle thuis, waar connectie op de eerste plaats komt, mijn vierjarige ruin aan.

Delmando is samen met zijn vader bij mij opgegroeid, zijn moeder is een vroeger verzorgpaard. Hij is een ruin van 152 centimeter, kruising bwp tuiger x appaloosa x arabische volbloed. Hij wordt maandelijks natuurlijk bekapt, krijgt vier maal per jaar ontworming en ieder jaar ontgiftiging, vaccinaties, gebitscontrole en preventieve behandeling van de osteopaat.

Hij is goed opgevoed en heeft een ruime kennis van grondwerk. In augustus ben ik begonnen met het zadel- en ruitermak maken. Dit deed hij goed en graag. Sinds september wordt er met hem amper nog gewerkt. Hij dient dus weer opgenomen te worden in het grondwerk, en het zadel- en ruitermak maken dient herhaald en vervolgd te worden.

Qua karakter is Delmado een sociaal, speels en zelfzeker paard met veel werklust. Hij werkt graag en leert snel bij een rustige, assertieve trainer die hem op een eerlijke manier behandelt. Met onzekere, autoritaire en/of onervaren mensen kan hij minder goed om wegens zijn testerig karakter. Ondanks dat hij zijn trainer test op leiderschap, is hij allesbehalve "stout". Hij is in tegendeel heel lief en communicatief, maar heeft nood aan duidelijke grenzen. Hoe meer je met hem bezig bent, hoe aanhankelijker hij wordt.

Delmando gaat alleen naar een thuis waar hij 24/24 op de weide en/of paddock kan, in het gezelschap van andere paarden. Bitloos en ijzerloos verder werken met hem heeft mijn sterke voorkeur. Wegens zijn bouw en grootte ook geen ruiter/amazone die meer dan 70 kilogram weegt. Ruime kennis van grondwerk, natural horsemanship en rijden met jonge paarden is nodig, of de motivatie hier op regelmatige basis les in te nemen.

Indien gewenst kan hij verder opgeleerd worden door Thalya Willems (connecting with horses from the heart). Zij kent hem en was ook aanwezig bij zijn eerste ritjes. De verkoopprijs gaat dan wel naar omhoog.

Delmando betekent heel erg veel voor mij en gaat enkel weg naar de perfecte match. Hij wordt niet op proef mee gegeven, maar er kan wel zo veel als gewenst bij hem op bezoek gekomen worden en getraind worden met hem, voor de juiste match te garanderen. Uiteraard mag hij gekeurd worden.

Paard staat in Oost-Vlaanderen, Belgi

Deze advertentie is geplaatst op 16-11-2015 en is 627 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Tamara Coppejans
E-mail: coppejans.tamara@gmail.com
Land: Nederland

derde maal persoon op zijn rug (augustus)
10/10/2015
     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl