Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Te koop: Trekker True Talent semi-boomloos zadel

Korte omschrijving:

Fijn Trekker True Talent semi-boomloos zadel: heerlijk zachte zitting voor lange buitenritten en 'goed contact' met je paard.

Uitgebreide omschrijving:

Fijn Trekker True Talent semi-boomloos zadel: heerlijk zachte zitting voor lange buitenritten en 'goed contact' met je paard.
Ik heb het gebruikt voor het (langzaam) inrijden van mijn pony omdat het aanpasbaar was aan haar veranderende lichaamsbouw, maar switch nu ze definitief is uitgegroeid toch naar Western.
Zeer geschikt voor hele korte paarden: dit kussen is in de lengte 42,5 cm (andere beschikbare lengte van dit merk is 45,5cm). De zittinglengte voor de ruiter is aanpasbaar tussen de 16 en 18 inch. De Trekker zadels verschillen van de meeste boomloze zadels doordat ze wel (afneembare) zadelkussens hebben. Je hoeft dus geen speciaal dekje.

Voor wie het zadel niet kent, zie de website van Greendistance, waarop uitgebreide uitleg staat.

Deels kunststof, deels leer. Lekker lichtgewicht dus geen gesjouw meer. (In Europa gemaakt zonder kinderarbeid en milieuvriendelijk gelooid leer) In goede conditie maar uiteraard wel gebruikssporen op verschillende plekken, zoals 'randjes'.

Het zadel vertoont helaas een schoonheidsfout. Ik heb nl een keer na het invetten de fout gemaakt om de stijgbeugelriem niet door de daarvoor bedoelde ring te 'lussen' maar alleen aan het leer te hangen: na een tijdje zo te hebben paardgereden heeft de naad losgelaten. Dit heb ik -speciaal voor de verkoop- laten maken. Het reparatiebonnetje (?25) is aanwezig en de herstelde naad toont aan de binnenkant van de fender als een 'dubbele naad' nu. Aan de buitenkant is nauwelijks iets te zien. zie foto's, waarbij je ook bij de andere fender diezelfde plek ziet.
En, nog belangrijker: op de veiligheid heeft het dus geen invloed omdat het de bedoeling is dat de stijgbeugels hangen aan de daarvoor bedoelde ring, die het gewicht van de ruiter draagt.

Vraagprijs is: 650 euro.
Nieuw zijn het prijzige zadels, waarbij je de 'fenders' en stijgbeugels er los bij moet kopen. Dit zadel verkoop ik iig met fenders.
Optioneel kun je speciale endurance stijgbeugels erbij kopen, voor de prijs van (een extra ) 50 euro. Ik heb lang gezocht naar deze beugels: ze geven veiligheid maar zijn toch elegant/niet lomp. Ze lijken op de Gaston Mercier beugels -maar dat merk staat er niet in: heb ze ooit op een evenement in Belgie gekocht.

ZIE FOTO'S HIER: http://1drv.ms/1Ju7AvL

Ook heb ik trouwens wat zadeldekjes in de verkoop, waaronder twee met zijvakken en een sjabrak met bonten onderkant met ruggenwerveluitsparing

Deze advertentie is geplaatst op 30-6-2015 en is 1361 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Jinxie
E-mail: iramaan@hotmail.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl