Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Grote kruising Tinker: echt een plaatje!

Korte omschrijving:

Kruising tinkermerrie aangeboden, 24/7 buiten in vaste kudde, wordt bitloos bereden, veel mee gegrondwerkt, natuurlijk bekapt, beleerd voor de wagen, 5 jaar oud, 1.75m groot, superbraaf op buitenrit, wat pittiger in de bak, echt een ontzettend lief paard wat ieders hart weet te stelen!

Uitgebreide omschrijving:

Een ontzettend lieve mooi getekende bonte merrie te koop aangeboden voor enkel een vast en blijvend tehuis!
Deze merrie is net 5 jaar oud geworden en is een kruising Tinker x ? Wij vermoeden zelf een Shire of Belgisch Trekpaard maar feit is dat ze echt een beer van een paard is.
Deze merrie is superbraaf, verkeersmak, zadelmak maar niet fanatiek doorgereden vanwege haar grootte en leeftijd. Ze is nu ca. 1.75 m hoog. Ze staat 24/7 buiten in een vaste kudde en kan heel goed met andere paarden, van klein tot groot, ze is echt de keizerin van de kudde: ze is gewoon de baas en vecht daar niet om.

Met rijden heeft ze een ruiter nodig die haar duidelijk zegt wat de bedoeling is, en die lief voor haar is. Een bange of onzekere ruiter, of een ruiter met harde hand maakt haar onzeker en dan maakt ze zich sterk. Ook is ze erg bang voor de zweep. Dit was al zo toen ik haar zelf kocht en het is wel minder geworden maar toch is ze zeer alert met een zweep in de buurt.

Bij mij is en wordt ze enkel bitloos gereden, dit gaat heel goed, ook op buitenrit.
In de bak is het geen slome, eerder pittig qua tempo, we rijden haar ca. 2x per week 3 kwartier en daarnaast doen we veel grondwerken met haar om haar sterk te maken en voor te bereiden op de volgende oefeningen onder het zadel.
Buitenritten zijn haar favoriet en ze is zeer verkeersmak en braaf op de hei en in het bos, soms nog wat kijkerig maar dit gaat steeds beter.
Voor haar is een (bitloos) hoofdstel besteld bij Par Mi Cavallo (de Monta) en deze komt erbij.

Bij haar vorige eigenaar heeft ze ook voor de wagen gestaan en ikzelf heb dat niet gedaan, ik weet niet hoe ze dat doet, ze zal ongetwijfeld heel braaf zijn en ongetwijfeld heel veel aandacht trekken op de weg want het is echt een verschijning.

Ze wordt natuurlijk bekapt, heeft keiharde hoeven en geeft makkelijk voetjes. Is braaf tijdens het bekappen.

Ik zoek een goed tehuis voor haar want dat verdient ze: 24/7 buiten sowieso in voorjaar en zomer is een must (ze is trouwens veel te groot voor een standaard stal), in kuddeverband, iemand die weet hoe belangrijk grondwerk is voor een paard en dit verder wil opbouwen met haar.
De toekomstige eigenaar vind ik het liefst via deze site omdat dat de manier van paardhouden is die ik na streef en ik wil dat dat zo blijft voor haar.

Meer info liever per mail of anders 's avonds telefonisch.

Richtprijs tussen de ? 2.500,- en ? 3.000,- (o.a. afhankelijk van toebehoren).

Merrie staat in Loosdrecht.

Deze advertentie is geplaatst op 27-5-2015 en is 1473 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: MizzPoeZ
E-mail: mizzpoez@hotmail.com
Woonplaats: Hilversum
Land: Nederland








     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl