Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Deze zeer zachtaardige, wijze merrie zoekt nieuwe eigenaar!

Korte omschrijving:

Wie is Benthe Ze is geboren op 1 juni 2007 Ze is een E pony met stokmaat 1.56 cm Ze is bruin/wit/zwart bont gekleurd, ras is onbekend Ze heeft op 13 maart 2012 op geheel natuurlijke wijze een veulen gekregen. Vader en dochter leven ook bij mij. Karakter 'zeer zachtaardige, wijze merrie'

Uitgebreide omschrijving:


Wie is Benthe
Ze is geboren op 1 juni 2007
Ze is een E pony met stokmaat 1.56 cm
Ze is bruin/wit/zwart bont gekleurd, ras is onbekend (combinatie van verschillende)
Ze heeft op 13 maart 2012 op geheel natuurlijke wijze een veulen gekregen. Vader en dochter leven ook bij mij.
Karakter 'zeer zachtaardige, wijze merrie'

Benthe is sinds 5 jaar bij mij en haar voorgeschiedenis is mij ook bekend. Ze heeft permanent geleefd in een groepje van vier waaronder haar dochter en de vader van haar dochter. Het groepje waarin ze leeft heeft altijd zelf de keus om binnen of buiten te zijn. Ze beschikken over een wandelpad en weilanden, het zogenaamde paddock paradise systeem. Dit maakt dat ze erg veel beweegt en bij mij nooit opgesloten heeft gestaan in een stal. Dagelijks wordt ze meerdere keren gevoerd, met name hooi van hoge kwaliteit met aanvullend biologische musli/spelt/kruiden. Haar gezondheid wordt zeer goed in de gaten gehouden en op peil gehouden.

Benthe is in het groepje degene die de leiding heeft. Ze doet dat op een rustige, solide manier. Ze weet wat ze wil maar uit dat op een bijzonder vriendelijke manier naar mensen. Ze is zacht van karakter en dat maakt dat je bij het aanleren van nieuwe dingen, dit ook op een rustige en duidelijke manier moet kunnen. Ze raakt in paniek als je met harde hand regeert of grof bent. Ze heeft dat ook absoluut niet nodig. Ze is intelligent en snapt heel snel wat je wilt, een prachtig paard om mee te werken dus. Omdat ze een sterk karakter en sterk lichaam heeft (ze is niet fijntjes gebouwd) is ze op zoek naar een nieuwe eigenaar die al goede ervaring heeft met paardentrainen ed. Ze is absoluut geen beginners paard.
De afgelopen 1,5 jaar is ze getraind (grondwerk) volgens de principe van de klassieke rijkunst (www.equusuniversalis.com) en natural horsemanship. Ze is nu klaar om de volgende stappen naar het inrijden te kunnen gaan maken. Dat is ook de reden dat ik voor haar een nieuwe eigenaar wil zoeken. De tijd ontbreekt mij om haar vele talenten verder te ontwikkelen en ze verdient absoluut meer aandacht en training.

Benthe zoekt iemand die dagelijks graag met haar bezig is en haar verder kan ontwikkelen. Ik wil aangeven dat ik haar niet verkoop aan maneges, handelsstallen ed. of aan iemand waar ze alleen komt te staan, permanent in een stal moet staan en/of geen weidegang.

Graag hoor ik van je, bel me gerust zodat ik al je vragen kan beantwoorden of kom voor een gesprek, bezichtiging naar Rijswijk (gem. Woudrichem)

Prijs: E1000,-

Vriendelijke groet, Annelies

Deze advertentie is geplaatst op 5-5-2015 en is 741 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Annelies van de Wetering
E-mail: avdwetering@hotmail.com
Land: Nederland


       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl