Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Tinker merrie zoekt lieve, zorgzame adoptie ouders met 24/7 bui

Korte omschrijving:

Ze is 12 jaar, heeft bij ons in het gezinshuis met jonge kinderen een zorg-paard functie gehad. Helaas is zij voor onze kinderen niet meer 200% betrouwbaar door haar gevoeligheid voor sarcoiden (wratachtige huidtumoren) in haar knieholtes, en de bijbehorende behandeling om de zoveel tijd.

Uitgebreide omschrijving:

Kate heeft een rustig, lief karakter wat haar heel geschikt maakte als zorg-paard. Nu we weten waarom ze af en toe toch schrikachtig kan reageren, door irritatie en pijn aan haar plekjes, hebben wij deze moeilijke afweging moeten maken.
Helaas moeten wij haar laten gaan. Ze houdt 'zakelijk' gezien een plek bezet voor een ander zorg-paard. Emotioneel gezien zouden we haar graag als weidemaatje laten blijven, maar helaas gaat dat door ons groeiende gezinshuis (met naschoolse opvang voor kinderen met een beperking), simpelweg niet.

Kate is beleerd, echter op buitenritten nog wat onzeker, maar ook dit kunnen we terug koppelen naar periodes dat haar sarcoiden actief zijn en dus irritatie/pijn zullen veroorzaken. En ervaren ruiter zal er geen hinder van ondervinden. Ze reageert voorspelbaar en niet heftig, bokt niet. Ze staat eerder in freeze dan dat ze vlucht. Dat heeft ze ook geleerd. Los- en grondwerk doet ze erg goed. Ze is aanhankelijk en trouw aan haar baas.

Kate heeft ons deze zomer nog een prachtig veulen geschonken, Billy Jools. Dracht en zogen doet ze als een 2e natuur. Ze is beschermend, maar laat verder alles toe door bekenden van haar, ook aan haar veulen.

We zijn absoluut op zoek naar een liefdevol thuis voor haar. Dat verdient ze!!
Heb je 24/7 buiten gelegenheid dan is ze al tevreden. Ze komt uit een engelse kudde, is heel sociaal, accepteert eigenlijk ieder ander paard. Ze staat daarom ook graag met andere paarden/ponies, zoveel mogelijk ;-)
De juiste plek voor Kate is voor ons belangrijker dan geld.

Wil je meer weten over haar of haar aandoening, mail me!

Deze advertentie is geplaatst op 16-1-2015 en is 419 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Roos Bosch
E-mail: roos@hoppipolla.nl
Homepage URL: hoppipolla.nl
Woonplaats: Angerlo
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl