Gezocht

Gezocht

Gezocht: Veelzijdige grote kinderpony gezocht

Korte omschrijving:

Lieve pony gezocht voor zorgboerderij en kinderen. Huisvesting 24/7 buiten in een kudde, rijden gebeurt bitloos en boomloos. Veel aandacht voor grondwerk en contact met de paarden.

Uitgebreide omschrijving:

Omdat we nu de tijd en de ruimte hebben voor een vierde pony erbij ben ik aan het rondkijken naar een geschikte pony. Ik zal onze situatie zo goed mogelijk schetsen in de hoop een geschikte pony te vinden;
Mijn ouders hebben een zorgboerderij waarin ik met de pony's ook een plekje heb. Ik richt me hierbij vooral op grondwerk en het contact met de pony's. Het lijkt ons ook erg leuk om met de cli?nten of met ons gezin met paard en wagen de natuur in de te gaan. Voor meer info over onze zorgboerderij zie: http://www.aanlegactief.nl/
Verder hebben we ook nog twee jonge dochters van bijna 4 en 7 die ook helemaal paardengek zijn. En we hebben nog een verzorg meisje van 11 die ook erg netjes kan rijden. Het is de bedoeling dat zij ook veel met de de pony gaat doen. Verder zou ik zelf ook nog met de pony kunnen rijden en met hem gaan werken.
We hebben dus nogal wat plannen/verwachtingen. Dit alles is uiteraard niet dagelijks, er is natuurlijk wel dagelijks aandacht maar de pony's hoeven bij ons niet dagelijks aan het werk. Bij alles wat we doen kijken we naar wat de pony leuk vindt en aan kan.
We hebben momenteel 3 pony's; Tristan is mijn Haflinger ruin van 11 jaar, Molly is onze Shetlander merrie van 12 jaar, Shiva is een C-pony merrie en is nu 6. Onze pony's staan in de winter in de paddock met slowfeeders en twee schuilstallen bij mijn ouders aan huis. In de zomer staan ze op een weiland (met strookbegrazing) vlakbij ons huis.
We rijden bijna alleen maar buiten en doen dit bitloos (en boomloos). Naast de buitenritten wandelen we met de pony's en doen we veel grondwerk met ze.

We zijn dus opzoek naar:
- stokmaat tussen de 1.48 en 1.57 (iets groter of iets kleiner kan afhankelijk van de bouw)
- ruin (i.v.m. kudde samenstelling)
- leeftijd tussen 5 en 12 jaar (iets ouder of jonger kan afhankelijk van karakter)
- beleerd (ook beleerd voor de wagen is een pre)
- verkeersmak en braaf op buitenrit
- geschikt voor kinderen
- geschikt voor een zorgboerderij
- sociaal naar andere paarden
- sober te houden

Deze advertentie is geplaatst op 22-6-2014 en is 1786 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: aanlegactief
E-mail: kirstenvandijk@hotmail.com
Homepage URL: http://www.aanlegactief.nl/
Woonplaats: Drachten
Land: Nederland



     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl