Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Leuke lieve NH recreatie haflinger merrie

Korte omschrijving:

deze lieve creatieve, maar eigenzinnige dame ( leftbrain extrovert) is op zoek naar iemand die lekker met haar aan de slag wil gaan en haar echt begrijpt (of leert begrijpen). ze is voorwaarts, pakt dingen super snel op en vind het vooral enorm leuk om aan het werk te zijn.

Uitgebreide omschrijving:

Suus is 10 jaar en staat in Alkmaar. Suus is enorm leergierig, vind alles leuk en leert super snel. Ze is vaak een echte clown en werkt graag voor je.(ze is in Parelli termen: een left-brain extrovert) ook is ze een enorme knuffelkont en staat tijdens het mesten met haar snuit op je schouder mee te helpen, of duwt haar kont naar achter en smeekt om even gekriebeld te worden.Ze is super creatief en zal vaak een eigen voorstel aan je doen.(soms in je voordeel, maar soms ook niet :p) Suus heeft een sterke eigen wilen heeft daarom wel een zelfverzekerde ruiter nodig.Indien je duidelijk en consequent bent naar haar, zal je zien dat ze werkelijk alles voor je doet. Geweld en of dwang werkt averechts want hierdoor zal ze alleen maar in opstand komen. Suus is erg voorwaarts, het is vaak lastig (buiten) om haar in te houden als je alleen met haar op pad bent.

Ik ben gestart met parelli, nu bezig in level 3/4. Dit heeft een heel positief effect gehad op mijn omgang met haar. Met grondwerken is zij super licht en reageert op kleine hulpen. We hebben in 2013 een start gemaakt met het recht richten. Daarnaast kan ze wat vhd - kunstjes, ze vind het allemaal even leuk om te doen.En wat is ze trots als ze weer iets nieuws kan laten zien, dit zal ze dan ook op de gekste momenten doen. Verder vindt ze het fantastisch om buiten te rijden. Het perfecte paard om uren ritten mee te maken.Ik heb Suus altijd bitloos gereden.

In het bijzijn van andere paarden vindt ze het geweldig om naar buiten te gaan. Zowel wandelend als rijdend. Ze gaat tegenwoordig ook keurig mee naast de fiets. Ritjes alleen zijn soms nog wat spannend, wat zich uit door erg voorwaarts te zijn. Maar er ik heb ook ritjes gemaakt waarbij ze helemaal relaxed was. Als er een ander paard bij is voelt ze zich veilig en is ze altijd haar relaxte zelf. Ze is bekend met bos en strand. Ze is verkeersmak en 95% bomproof. Het is een eerlijk en betrouwbaar paard. In de bak is ze altijd super braaf, reageert ze op lichte hulpen en kan op zit gereden worden.Mensen zonder rij-ervaring kunnen dan ook zeker op haar rijden. Buitenkan zij nog wel eens drammen.

Ik zoek een nieuw huisje omdat ik zelf de overstap wil maken naar de uitdaging van een onbeleerd paard.

Suus heeft altijd 24/7 buiten gestaan en is geen paard om op stal te houden, want dan kan zij haar energie niet kwijt. Ze is natuurlijk bekapt. Is altijd netjes ge?nt en ontwormt. Vrij van gebreken en zomereczeem. Suus is 1,45 m.

Ik vind het belangrijk dat je een klik hebt met Suus!

Gaat alleen weg naar een goed huisje! ,

Suus kan eventueel over genomen worden tegen meerprijs met goed passend Thorowgood zadel. Nieuw gekocht in september 2013 en pas nog gecheckt door een zadelpasser.

Deze advertentie is geplaatst op 11-6-2014 en is 528 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Prins
E-mail: xxdailyxx@hotmail.com
Woonplaats: Wormerveer
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl