Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: leuk veelzijdige e-pony zoekt ervaren ruiter

Korte omschrijving:

Mambo is een mix met Arabier, Quarter en Appaloosa. Het is een enorm veelzijdig, intelligent en gevoelig paard!! Hij is vijf jaar oud, een ruin en een jaar onder het zadel. Hij wordt bitloos bereden.

Uitgebreide omschrijving:

mambo

Mambo is nu een jaar onder het zadel. Onder het zadel kent Mambo de basis en de hulpen worden steeds beter bevestigt. Ook gebruikt hij zijn rug steeds beter, zijn bekken goed gekanteld en gaat zijn achterhand steeds beter onder plaatsen. Mambo wordt opgeleid volgens de klassieke dressuur. Er is veel grondwerk met hem gedaan. Longeren met dubbele lijnen en handwerk. In eerste plaats zijn we bezig geweest met het juiste contact en de hulpen vanaf de grond aan te leren.

Ook is er veel met hem gewandeld, in bos en door de polder. Hij is verkeersmak. Zo mak zelfs dat hij voertuigen interessant vind ipv eng. Ik heb wel eens met hem gewandeld in de polder en dat er een grote melkvrachtwagen langs ons heen reed op grote snelheid en mambo geeft er niks om. Qua karakter is het een gevoelig paard en vurig van karakter. Je moet veel geduld met hem hebben en een band opbouwen. Dan kan je enorm veel met hem! Op teveel druk zet hij zijn hakken in het zand en kan hij in de stress raken.dus geduld en creativiteit vraagt hij van je. Het is namelijk ook een zeer intelligent paard. Dat is heel leuk maar ook een uitdaging :) Daarnaast kan hij ook dominant zijn en kan hij met momenten nog denken dat hij hengst is. Je moet dus altijd consequent zijn en hem op zijn plek zetten op de momenten wanneer dat nodig is.

Ik zoek een persoon voor mambo die ervaring heeft met jonge paarden en met de klassieke dressuur of natural horsemanship of parelli. Tijd heeft om een band met hem op te bouwen want wanneer dat vertrouwen er is kan hij veel! ook dressuur matig kan hij zich leuk ontwikkelen. Zo biedt hij uit zichzelf wel een piaff en passage aan. Verder heeft hij het nodig om 24 uur in de wei te staan in de kudde (of grote paddock).

Kortom ik zou hem met pijn wegdoen omdat de combinatie met een jonge baby en werk en mambo veel vraagt. En ik mambo niet aan huis kan hebben en dus een uur reistijd heb. Wanneer iemand interesse heeft in dit leuke paard zou ik graag kennismaken en kijken of het 'klikt'.

Lyske slump
0614323031
lyskeslump@gmail.com

Deze advertentie is geplaatst op 5-1-2014 en is 751 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: lyske
E-mail: lyskeslump@gmail.com
Telefoon 1: 0614323031
Straat en nummer: ab harrewijnstraat 35
Postcode: 3544AL
Woonplaats: utrecht
Land: Nederland

mambo
mambo 2013
     

Even geduld: de kaart wordt geladen...
De adverteerder heeft een plek gemarkeerd op de kaart hiernaast.

Gebruik de kaart-, zoom- en positie-knoppen voor orientatie.

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl