Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Pensioen/blessure paarden of opfok: 24/7 buiten

Korte omschrijving:

We hebben een aantal plekken voor pony's of paarden in onze paddock met schuilstal. Veel hooi en 's zomers weidegang. We hebben het liefst paarden die het buiten- en kuddeleven gewend zijn, met eigenaren die ook NH gericht zijn.

Uitgebreide omschrijving:

Paardenpension Sterrenhemel in Luttelgeest (Noordoostpolder) heeft per april plek voor een paar paarden of pony?s. Ruinen en merries van alle leeftijden zijn welkom. De paarden die komen zullen samen een nieuw groepje gaan vormen naast een al aanwezige kudde van 15. Ze komen 24/7 buiten te staan in een verrijkte paddock van 1000 m2 met een schuilstal. Bij voldoende aanmeldingen zal dit later uitgebreid worden tot een paddockparadijs.

Alle paarden worden door ons verzorgd en er is veel aandacht voor het welzijn van het individuele paard, en voor de kudde als geheel. Er wordt veel hooi gevoerd; beperkt rijk en onbeperkt arm. Mocht je paard meer of rijker ruwvoer nodig hebben, dan kan dat geregeld worden. In overleg is veel mogelijk.
In de zomer kunnen ze elke dag een paar uur op de wei. Deze is ingezaaid met sobere grassoorten, en daardoor ook voor de meeste eczeempaarden geschikt.
De omheining is 1.30 m hoog en bestaat uit drie lagen breed schriklint. Er is een zadelkamer met toilet, een poetsplaats, en veel materiaal om grondwerk of schriktraining mee te doen.
Onze hoeftrimmer (Natural Balance) komt elke maand langs. Je kunt ervoor kiezen het bekappen van je paard door ons te laten regelen. Maar je kunt ook een andere smid laten komen.
Natuurlijk kun je regelmatig komen en wat met je paard doen, maar dat is niet noodzakelijk.

We zijn op zoek naar sociale paarden, die gewend zijn buiten in een gemengde kudde te leven. De paarden dienen geen ijzers te dragen.
Het is fijn als de eigenaren NH-minded zijn, net als wij.
Wij denken in eerste instantie aan (tijdelijke) pensioen- of blessure paarden, of opfok omdat er nog geen aparte rijbak aanwezig is. Hengstveulens zijn welkom, mits ze gecastreerd kunnen worden op een leeftijd van maximaal 1 jaar.

De prijs bedraagt 140 euro per maand voor pensioenpaarden, opfok kost 125 euro vanaf de leeftijd van 1 jaar. Dat is incl verzorging, ruwvoer, mestonderzoek en evt ontwormen.
Kijk op www.paardenpensionsterrenhemel.nl voor meer informatie en beeld.
Bel voor meer informatie ?s avonds of tijdens het weekend 06-22602064, of stuur een berichtje.

Deze advertentie is geplaatst op 2-1-2014 en is 1273 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: M Bloodshoofd
E-mail: marionbloodshoofd@online.nl
Woonplaats: Noordoostpolder
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl