Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Prachtige 4 jarige merrie met veel potentie!

Korte omschrijving:

Evelien, roepnaam Evy, is een NRPS merrie uit mei 2009. Evy stamt af van de hengst Gameboy (Gribaldi x Pion). Haar moeder is een tuigermerrie (Moneymaker x Renovo) en wordt op dit moment uitgebracht in Z1 dressuur.

Uitgebreide omschrijving:

Evelien, roepnaam Evy, is een NRPS merrie uit mei 2009. Evy stamt af van de hengst Gameboy (Gribaldi x Pion). Haar moeder is een tuigermerrie (Moneymaker x Renovo) en wordt op dit moment uitgebracht in Z1 dressuur.

Evy heeft op 3-jarige leeftijd een tweede premie behaald op de keuring. Ze heeft drie goede gangen. Evy is sinds vorig jaar september zadelmak en kent de basis. Ook wordt zij erg enthousiast van een sprongetje, maar dit heeft zij nog niet onder het zadel gedaan. Inmiddels hebben wij ook al een paar buitenritjes gemaakt met een groepje, dit ging prima. Evy is 2,5 jaar in mijn bezit en met veel rust en geduld beleerd.

Evy is niet geschikt voor de beginnende en/of onervaren ruiter. Zij heeft een speciaal karakter. Evy is ontzettend sociaal, werkwillig en heeft veel potentie. Daarnaast is zij erg gevoelig en onzeker. Evy heeft behoefte aan een persoon die met geduld en respect met haar omgaat, maar tegelijkertijd grenzen aangeeft en haar leider kan zijn. Evy moet je even leren kennen, maar als ze je vertrouwt dan geeft ze je ook alles! Evy zal in opstand komen als zij zich niet begrepen voelt of niet eerlijk behandeld wordt. Vanuit haar onzekerheid kan ze dominant reageren. Evy vindt nieuwe dingen erg spannend, maar trekt zich op aan een zekere, maar begripvolle ruiter. Evy is erg gevoelig voor lichaamstaal en heeft veel baat bij grondwerk.

Evy uit haar spanning en/of stress door te gaan luchtzuigen. Hoe meer zij binnen staan, hoe meer zij zal gaan luchtzuigen. Als zij voldoende beweging en uitdaging krijgt is het luchtzuigen minimaal. Het luchtzuigen vormt verder geen belemmering. Om deze reden (en haar karakter) is dit paard niet geschikt om veel op stal te staan. Zij moet zo veel mogelijk naar buiten!

De filmpjes zijn wat ouder, maar geven een beeld van haar bewegingen.

Maart 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=s2AP3kLGcOw

Vrijspringen juni 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=8iVhHWeA_gw

Deze advertentie is geplaatst op 20-9-2013 en is 748 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: LePapillon
E-mail: danielle.koppes@hotmail.com
Woonplaats: Oudkarspel
Land: Nederland




   

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl