Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Leuke bonte tinkermerrie

Korte omschrijving:

Voor Laidja zijn we rustig op zoek naar een leuk nieuw en blijvend baasje. Laidja is een lieve 7 jarige tinkermerrie, ze is basis beleerd en verkeersmak. Ze heeft lichte zomereczeem, maar met een deken is dit prima onder controle te houden.

Uitgebreide omschrijving:

Laidja is een leuke, relaxte bonte tinkermerrie. Ze is inmiddels 7 jaar oud en licht basis ingereden. Onder het zadel is ze onwijs braaf en ze vindt vooral buitenritten erg leuk en doet die super braaf, ze is van weinig onder de indruk. Bakwerk doe je haar niet echt een plezier mee, ze is een echte buitenrijpony.
Laidja is bitloos ingereden en dat gaat erg goed.

Laidja heeft een stabiele jeugd gehad en is in de kudde opgegroeid waar ze 24/7 instaat. Laidja leeft dus buiten met soortgenootjes van verschillende leeftijden met beschikking tot een inloopstal. Deze leefsituatie zoeken wij ook voor haar bij een nieuw baasje; dus leven in kuddeverband, het liefst 24/7 buiten met toegang tot een schuilstal.

Laidja heeft een fijn en rustig karakter en ze is gek op lekker "tutten" Ook met rijden is ze zoals eerder gezegd super relaxed en bomproof, maar omdat ze nog niet heel fanatiek is doorgereden moet ze om 1000% bomproof te worden natuurlijk nog wel wat kilometers maken. Ze is niet bang van (groot)verkeer en nadat ze nog wat extra is doorgereden en kilometers heeft gemaakt heeft zij echt alles in zich om een super fijne en makke gezinspony te zijn.
Verder is er met haar veel grondwerk gedaan en heeft ze gwerkt aan de lange lijnen.

Laidja heeft een lichte vorm van zomereczeem, maar met een eczeemdeken is dit prima onder controle te houden. Ze heeft bij ons in de zomer een deken op en heeft prachtige dikke lange manen. Wij wonen op een locatie die omgeven is door bosranden en boomwallen, dus het kan prima zijn dat zij er op een locatie die wat minder bosserig is nog minder last heeft, maar dat is natuurlijk geen garantie.

Laidja heeft een schofthoogte van 1.45 waardoor ze voor wat zwaardere volwassenen minder geschikt is, maar wat lichtere volwassenen kunnen prima met haar uit de voeten. Ze is bij ons een tijdje gereden door een meisje die langer was dan 1.70 en dat was een prima combi.
Laidja's ouders zijn beiden bekend (wij hebben Laidja als veulen gekocht van de fokker) Natuurlijk is Laidja altijd netjes bekapt en geent, ze is superbraaf bij de smid en dierenarts.

Wij zoeken voor Laidja een leuk nieuw vast baasje die lekker met haar aan de slag wil omdat wij in aantal paarden willen minderen zodat alle paarden de aandacht krijgen die ze verdienen en nodig hebben.

Laidja's prijs is nader overeen te komen, een leuk en blijvend nieuw thuis met soortgenoten is voor ons belangrijker dan de prijs, wat natuurlijk ook niet betekent dat ze voor een habbekrats weg gaat.
Laidja staat in z.o. Friesland vlakbij de grens met Drenthe.

Wil je meer over Laidja weten? Stuur ons dan even een mailtje.

Handelaren, jonge meiden en niet echt geinteresseerden gelieve niet te reageren, Laidja staat niet in de weg.

Deze advertentie is geplaatst op 3-9-2013 en is 634 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: GilCalad
E-mail: info@gilcalad.nl
Homepage URL: www.gilcalad.nl
Land: Nederland








     

Even geduld: de kaart wordt geladen...
De adverteerder heeft een plek gemarkeerd op de kaart hiernaast.

Gebruik de kaart-, zoom- en positie-knoppen voor orientatie.

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl