Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Lieve merrie

Korte omschrijving:

Lieve, blije 4 jarige vos merrie, tussen de 1.55 en 1.60 hoog.

Uitgebreide omschrijving:

Esta

Omdat ik zwanger ben bied ik mijn super leuke 4 jarige merrie, Esta, aan.
Ik heb Esta drie jaar geleden gekocht als jaarling. (toen dacht ik nog geen kinderen te willen)
Ze is een kruising tussen een tuiger Manno (vader van dr moeder) en een gelder Saron.

Karakter:
Ze heeft het temperamentvolle van dr opa geerft. Wat haar ook wel kijkerig en schrikkerig maakt, maar ze is nooit oncontroleerbaar. Ze zal je niet om ver lopen en heeft geleerd om respect te hebben voor je ruimte. Esta is sensibel en wijkt dus heel makkelijk voor druk. Ze is nog onzeker en heeft een zekere rustige leider nodig. Ze heeft nog nooit geschopt of gebeten.
Kroelen vind ze heerlijk en vind het dan ook heel jammer als je daarmee stopt....

Africhting tot nu toe:
De eerste periode heb ik eigenlijk alleen maar met haar geknuffeld. Later ben ik clickertraining met haar gaan doen, daar heeft ze veel basisdingen mee geleerd.
Daarna het wijken voor druk volgens parelli.
Vorig jaar is ze volgens de "normale" methode ingereden. Ze deed dat heel braaf, maar het is absoluut haar ding niet. Sinds november vorig jaar is er qua rijden niets meer met haar gedaan. Ze zal dus weer opgepakt moeten worden en ik zou dat volgens NH principes doen en eigenlijk gewoon overnieuw beginnen.
Grondwerk heb ik nog wel met haar gedaan volgens hempfling en carolyn resnick methoden. En ook nog steeds wat clickertraining (dat vind ze super). De laatste tijd heb ik alleen nog wat clickertraining met haar gedaan en staat ze lekker in de kudde op de wei.

Youtube:
http://youtu.be/z47WCR32tqY
http://youtu.be/kPtK7ReYrmk
http://youtu.be/jAe2_JXFYJY
http://youtu.be/3UPEBuIL3pU
http://youtu.be/VvQxFNpSnkM
http://youtu.be/ukmoizSVYrQ

Gezondheid:
Vorig jaar februari is Esta geopereerd aan haar linker achterbeen. Ze had daar een verkalking zitten ter hoogte van haar kniegewricht. Waarschijnlijk is dat ontstaan na een opgelopen trauma (trap van een ander) toen ze veulen was. Uit voorzorg heb ik het weg laten halen, ze had er namelijk geen last van. Nu zie je er bijna niets meer van er zit alleen nog litteken weefsel.
Verder heeft ze nooit wat gemankeerd.

Maatje:
Ik denk dat Esta het beste bij iemand past die zelfverzekerd, begripvol en geduldig is. Die het leuk vind om verschillende dingen te doen. Iemand die niet vast zit in 1 NH methode maar probeert om uit alle diverse stromingen het beste te filteren. Uiteraard spreekt het voor zich dat ze ergens moet komen waar ze op zn minst iedere dag buiten komt en niet voor maar 2 uurtjes ofzo. En uiteraard met soortgenoten.

Mocht Esta je aanspreken kun je me mailen. Ik vind het moeilijk om haar goed te omschrijven, eigenlijk moet je natuurlijk gewoon kennis met haar maken en kijken of het klikt.

Prijs is nader overeen te komen, goed thuis is belangrijker.

Groeten Eva

Deze advertentie is geplaatst op 27-6-2013 en is 615 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: eefskie
E-mail: evadroog@gmail.com
Land: Nederland

Esta
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl