Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Een paard met plezier afstaan, kopen of leasen

Korte omschrijving:

Een paard met plezier afstaan, kopen of leasen Er staan regelmatig nieuwe paarden te koop of te lease bij stichting Paarden met Plezier. De eigenaar is op zoek naar een juiste oplossing voor zijn paard. Het kan zijn dat de eigenaar door persoonlijke problemen een ander thuis zoekt voor het paard of dat het paard teveel problemen heeft, lichamelijk en/of in de omgang

Uitgebreide omschrijving:


Een paard met plezier afstaan, kopen of leasen
Er staan regelmatig nieuwe paarden te koop of te lease bij stichting Paarden met Plezier. De eigenaar is op zoek naar een juiste oplossing voor zijn paard. Het kan zijn dat de eigenaar door persoonlijke problemen een ander thuis zoekt voor het paard of dat het paard teveel problemen heeft, lichamelijk en/of in de omgang.

Je paard te verkopen is vaak
een emotionele zaak. Het is erg moeilijk om je eigen paard aan een vreemde toe te vertrouwen. Graag wil je dat je paard beschermd wordt, dat het niet in de handel verdwijnt of aan paardonvriendelijke methodes of huisvesting wordt blootgesteld.

Vaak nemen mensen dan contact met ons op. Wij bekijken eerst goed of wij het paard kunnen opnemen en ruimte beschikbaar hebben. Het paard moet voor ons geschikt zijn als lespaard of wij moeten het door kunnen plaatsen bij een nieuwe eigenaar.
We werken met contracten waarin o.a. staat dat het paard aan de Stichting wordt geschonken en dat wij de volledige verantwoordelijkheid nemen. Als de eigenaar wil weten waar hun paard naar toe gaat, komt dit ook in het contract te staan.

Belangrijk is dat er geen aanspraak meer gemaakt kan worden op het paard, dus het is wel iets definitiefs.

Dan is het paard bij ons?
De meeste paarden hebben wel een trainingsperiode nodig voordat ze verder kunnen. Trauma's moeten onder controle zijn wat inhoudt dat het paard niet gevaarlijk is voor zichzelf of zijn omgeving. Ook aan lichamelijke problemen wordt gewerkt en vaak worden de paarden opnieuw en bitloos ingereden. Als het paard wordt doorgeplaatst is het zoeken naar de juiste combinatie tussen nieuwe eigenaar en paard erg belangrijk.

Bij voorkeur nemen we een opvangpaard 2 maanden op in onze kudde voordat we het paard intensief gaan trainen. De kudde omringt het paard 24 uur, dat zorgt ervoor dat in het paard in zeer korte tijd een mentale transformatie plaatsvindt.

Bij de nieuwe eigenaar
Ook hier maken we een contract waarin staat dat het paard onder bepaalde voorwaarden gekocht kan worden.

. Wij hopen zo dat we voor het paard en de nieuwe eigenaar een blijvende match te vinden.

https://www.facebook.com/?ref=logo#!/Zomerhoeve
www.stichtingpaardenmetplezier.com

Deze advertentie is geplaatst op 7-12-2012 en is 836 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: stichtingPMP
E-mail: info@stichtingpaardenmetplezier.com
Homepage URL: www.stichtingpaardenmetplezier.com
Straat en nummer: Hiltenerweg 22
Postcode: 49843
Woonplaats: Gölenkamp bij Uelsen
Land: Duitsland


       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl