Gezocht

Gezocht

Gezocht: Parelli/NH/grondwerk verzorg(st)er gezocht voor leuke merrie

Korte omschrijving:

omg. Amstelveen, van Januari t/m Juni (en misschien daarna ook) verzorg(st)er gezocht die met parelli bezig is en graag wandelt. Omgeving Amstelveen. Liefst 2-3x per week en 18+ (is bespreekbaar). Paard kan niet gereden worden vanwege blessures.

Uitgebreide omschrijving:

Ik ben op zoek naar een leuke, gezellige, rustige verzorg(st)er voor mijn (bijna 16jarige) merrie voor in ieder geval de periode van januari t/m juni. De reden is dat ik voor een half jaar naar het buitenland ga (Engeland), en ze anders te weinig beweging krijgt. Er zijn twee andere verzorgsters, waarvan er 1 ook bezig is met parelli, de ander is haar oude en vertrouwde maatje van toen ze nog een manegepaard was, dus die kent haar ook door en door maar is minder van de NH methode.

Ze is een ontzettend leuk leerpaard. Ze is erg lief, maar soms wat onzeker, dus als je zelf geen zekerheid teruggeeft uit het zich bij haar in dominantie. Je ziet dus heel snel je eigen fouten terug. Het is hierom belangrijk dat je al wat ervaring met grondwerk/ parelli hebt, en natuurlijk is geduld ook een vereiste ;). Je krijgt van haar altijd terug wat je geeft, en daar kun je dus veel van leren! Mocht je weinig ervaring hebben maar klikt het wel, dan is dat ook niet erg, maar dan zou ik het wel fijn vinden als je een paar lesssen volgt met haar.
Vanwege blessures kan er absoluut niet meer op haar gereden worden (hoe goed ze nu ook loopt... de blessures komen door rijden weer terug).
Ze is rond de 1.60m en een kruising met een KWPN tuig en nog iets (we denken arabier maar dat weten we niet).

Volgens de parelli normen zou zij op de horsenality chart meer een left brain introvert zijn, maar ze heeft ook een aantal eigenschappen die wat weghebben van een rightbrain en van een extrovert karakter. (ze heeft lef en is dominant, maar die dominantie komt voort uit onzekerheid, en die onzekerheid is weer een eigenschap van een rightbrainer).

Ik ben zelf 22, student Engels aan de VU. Ik heb Passoa nu alweer 6 jaar. Ik ben 4 jaar geleden begonnen met me te verdiepen in de parelli spelletjes en in de methode van Monty Roberts. Hierdoor, en door verschillende instructrices gehad te hebben en een aantal stalgenootjes met ervaring, heb ik mij gevormd tot hoe ik nu omga met paarden

Ik ben dus op zoek naar:
- iemand die het leuk vindt om grondwerk te doen (parelli achtige dingen);
- iemand die hier wel wat ervaring mee heeft;
- iemand die het leuk vindt om te wandelen met een paard;
- iemand die niet bang is, en houdt van een uitdaging;
- iemand die door weer en wind 2-3x in de week komt;
- iemand die ik kan vertrouwen;
- iemand met geduld;
- iemand die 'calm and assertive' is (om het maar even op z'n Cesar's te zeggen);
- iemand die hier en daar ook een keer een les wil volgen met mijn paard van Aniek Pieterse of een les/cursus van/bij Equi-Unity (zit om de hoek!);
- iemand die het niet erg vindt om uit te mesten en bakjes klaar te zetten
- het liefst iemand van boven de 18.

Ik vraag geen vaste maandelijkse bijdragen. Ik vind het natuurlijk wel fijn als je een keer wat bijdraagt, maar het hoeft niet. Het gaat erom dat iemand tijd en energie in mijn paardje wil steken in de periode dat ik weg ben, en misschien daarna ook als het allemaal goed bevalt!

Ze staat in Amstelveen en de stal waar ze staat is met het OV ook bereikbaar (dan nog 10min. lopen).

Als je interesse hebt en/of vragen hebt kun je me altijd mailen!
Groetjes,
Martina

Deze advertentie is geplaatst op 22-11-2012 en is 419 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: martinii90
E-mail: martini_passoa_@hotmail.com
Homepage URL: myspace.com/martinadiehlmusic
Woonplaats: Amsterdam
Land: Nederland





 

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl