Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Bruikleen voor stoere, gave, open ruin

Korte omschrijving:

Lief "baasje" gezocht voor een schitterende, stoere (maar gevoelige) Arabische ruin. Paard blijft mijn eigendom, ben bereid maandelijks mee te betalen..

Uitgebreide omschrijving:

Mijn fantastische vriend is al enige jaren (blijvend) geblesseerd. Hij is dus niet intensief te rijden (hooguit wat stapritjes). Wel geniet hij van wandelingen, grondwerk, is het een geweldig paard voor NH (gevoelig, open, een echte spiegel) en Vrijheidsdressuur (zeer lenig en intelligent). Stoere vent, barok type Arabische Volbloed (stevig dus), 157cm hoog.

Hartje van goud, wel laat gecastreerd. Kan prima met andere ruinen, is niet bijzonder dominant en merries vallen met bosjes voor hem; hij is een echte charmeur en behandeld ze vol liefde en respect (zijn ze erg opdringerig wil hij wel eens een poging dekken doen, heel voorzichtig..). Gewend aan 24/7 buiten, wel liefst met schuilstal want het is en blijft een vent, he? Staat dus veel beschut.

Hij blijft (voorlopig) in mijn eigendom. Dit zodat ik zeker weet dat hij niet in de handel komt, verkeerd terecht komt en ik de invloed blijf houden op zijn levensloop. Je zal echter van mij geen last hebben, ik zou het fijn vinden hem zo nu en dan een knuffel en wortel te brengen en door jou op de hoogte te worden gehouden, maar bel of mail je niet plat.
Ik ben bereid om mee te betalen in zijn onderhoud.

Let op! Ik zoek geen plekje waar hij als weidepaard gezet wordt. Dat staat hij nu bij mij ook, en dat is dus juist wat ik niet voor hem wil. Hij is te energiek, te slim en te leuk om zomaar weg te zetten; hij verveelt zich! Dus ik zie graag iemand voor hem die lekker bezig met hem gaat, op alle mogelijke manieren, op het echte rijden na (tussen zijn oren is hij kerngezond en hij is KEIhard, dus loopt dwars door al zijn pijngrenzen heen. Laat je dus niet verleiden en sta stevig in je schoenen; om te zien is het een fantastisch paard dat nagenoeg altijd soepel loopt).

Minstens overdag (12uur lang) buiten is een eis, evenals sociaal contact en voldoende ruwvoer.

Mail voor foto?s. mandy.simba@gmail.com

Deze advertentie is geplaatst op 30-10-2012 en is 650 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Simmie
E-mail: mandy.simba@gmail.com
Woonplaats: Veluwe
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl