Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: hoe hengsten zo diervriendelijk mogelijk houden

Korte omschrijving:

Tja hoe houd je meerdere hengsten doe dier(paard) vriendelijk mogelijk int algemeen en in de buurt van merrie's

Uitgebreide omschrijving:

Ik weet eigenlijk niet of dit hier goedstaat omdat t advertentie's zijn... Mijn vraag was eigenlijk hoe je hengsten zo diervriendelijk mogelijk kan houden. t idee van 24/7 op stal zie ik sowieso niet zitten. Geisoleerd eigenlijk ook niet maar met ruinen kan een fokkerij of hengstenhouder niks. T moet dus anders kunnen.

Ik weet dat je 1 hengst tussen een groepje merrie's kunt zetten, maar wat nu als je meer hengsten hebt, hoe schijd je de groepen zo dat de 2 of 3 of meer kuddes veilig buiten staan?

En als je niet wilt dat ze met de merrie's samen komen omdat je of niet altijd drachtige merrie's wilt OF omdat de merrie's niet van jou zijn maar je buurvrouw nu eenmaal merrie's heeft.
Hoe kun je ze dan netjes buiten houden. T liefst zie ik namelijk alle hengsten samen in de wei zoals de merrie's ook buiten staan. Maar kan dat wel in de buurt van merrie's? en kan dat sowieso wel ook als er geen merrie's zijn.
hoe hoog moet de omheinig zijn? 2 meter van bijvoorbeeld hout? zodat ze er echt NOOIT over onder en doorheen kunnen? incl een flinke stroomdraad.

Ik zat zelf al te denken aan een enorme uitloop aan de stal (binnen) waar ze dan al binnen kunnen lopen indien ze niet naar buiten kunnen. omdat er merrie's buiten staan ofzo. Kan me namelijk voorstellen dat 24/7 buiten teveel gevraagd is.

Nouja bij deze de vraag.
PS: ik vraag t niet omdat IK nu hengsten heb of wil maar ik vraag je af hoe je t goed kan doen als kleinschalige of grote hengstenhouder of fokkerij die eigen hengsten en merrie's heeft.

Deze advertentie is geplaatst op 31-8-2012 en is 959 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Sunshine4u
E-mail: xanne93@msn.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl