Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: verzorgpony mecrhtem/opwijk

Korte omschrijving:

Ik ben op zoek naar een attente medeverzorger & bijrijder voor Luna, mijn zeer lieve driejarige merrie. Ze is een kruising tussen een Welsh Mountain Pony en een Haflinger en is vrij klein.

Uitgebreide omschrijving:

luna

Hallo iedereen,
Ik ben op zoek naar een attente medeverzorger voor Luna, mijn zeer lieve driejarige merrie. Ze is een kruising tussen een Welsh Mountain Pony en een Haflinger en is vrij klein. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je enthousiast bent en respect hebt voor paarden, maar ook dat je maximaal 50 kg mag wegen…
Ze is kalm tijdens het poetsen (en geniet er ook echt van), volledig halstermak, absoluut verkeersmak, kent de basis longeren (ze beheerst alle gangen) en nog maar pas zadelmak (d.w.z. ze zal je er niet afbokken, maar sturen heeft ze nog niet volledig onder de knie). Omdat ik zwanger ben is het voor mij niet mogelijk om te rijden en ze dus zelf nog dingen bij te leren van op haar rug. Ik zou het zeer jammer vinden mocht ze alles opnieuw afleren en daarom zoek ik een lieve amazone van minstens 14 jaar met minstens 4 jaar rijervaring die mij hierbij wilt helpen, dit wil zeggen er 1 a 2 keer in de week een half uurtje mee rijden en haar eerst poetsen (zodat je een band met haar krijgt). Ik wil je hier zeker (van op de grond…) bij helpen en spreek de eerste keren graag samen in het weekend af om te tonen wat ze al kan & wat niet. Belangrijk vind ik dat er minimale beenhulpen gegeven worden (dat ze niet de hele tijd aangepord wordt…), dat er niet in haar mond getrokken wordt (ze luistert ook zonder bit) en dat ze enkel een tik krijgt als het strikt nodig is m.a.w. als ze iets gevaarlijk zou doen, maar niet om haar aan te porren (ik rijd zonder zweepje). Luna leert sowieso beter via belonen dan via straffen, wat niet wil zeggen dat je je door haar moet laten doen… Haar opvoeding leunt aan bij de basisregels van natural horsemanship.
Verder mag je geen bangerik zijn, want bij haar op de wei staat de pony van mijn vriend (een paint merrie van 1m40) die nogal zuur uit de hoek kan komen als je haar probeert te pakken…
Na mijn bevalling ben ik natuurlijk van plan om terug zelf met haar te rijden, maar dat wil niet zeggen dat je dan niet meer welkom zou zijn om ook met haar te rijden. Integendeel, wat extra aandacht voor Luna is altijd meegenomen. Als dit je een interessant aanbod lijkt, aarzel dan niet om mij te contacteren.
Groeten, Tine

Deze advertentie is geplaatst op 25-4-2006 en is 705 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: tineluna
E-mail: timoens@vub.ac.be
Woonplaats: opwijk
Land: Nederland

luna
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl