Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Torsion boomloos zadel

Korte omschrijving:

Torsion standaard, zitting 16 inch (komt overeen met 18 inch van een Engels zadel). Bruin nubuck, zonder vlekken en beschadigingen in uitstekende staat en is nooit intensief gebruikt. Het zadel is gebruikt, en heeft hierdoor de gebruikelijke sporen. Incl. bijbehorende pad met inlages, in nette staat. Bruine beugelriemen en beugels, beide netjes en goed verzorgt.

Uitgebreide omschrijving:

Foto 1

Torsion standaard, zitting 16 inch (komt overeen met 18 inch van een Engels zadel).
Bruin nubuck, zonder vlekken en beschadigingen in uitstekende staat en is nooit intensief gebruikt. Het zadel is gebruikt, en heeft hierdoor de gebruikelijke sporen.
Incl. bijbehorende pad met inlages, in nette staat. Bruine beugelriemen en beugels, beide netjes en goed verzorgt.

De Torsionzadels zijn boomloze zadels van zeer goede kwaliteit met een uitstekende naam. Deze zadels zijn gemaakt voor en door endurance ruiters. Dit maakt het uitermate geschikt voor deze tak van sport, maar ook voor trektochten, lange ritten en recreatie.
Het is een zadel zonder een vaste boom. Aan de voorzijde is er een houten versteviging aangebracht, die er voor zorgt dat het zadel niet over de schoft van het paard zakt. Die zorgt samen met het achterboogje tevens voor een stevige zit.
De singelstoten zijn bevestigd aan een brede band die in het zadel verborgen zit. Daardoor wordt de singeldruk zo gelijkmatig mogelijk verdeeld over de rug van het paard. Het heeft lange singelstoten en is hierdoor te gebruiken met een gewone korte dressuursingel. Onder de losse zit zijn de stijgbeugel ringen verborgen. Dit zijn grote ogen, waardoor men verschillende types stijgbeugelriemen kan gebruiken, er kunnen dus eventueel ook fenders aan. Het zadel is erg licht, in vergelijking met andere traditionele zadels.

Let op: Torsionzadels zien er hetzelfde uit als Barefootzadels, echter is de kwaliteit niet hetzelfde. De kwaliteit van Torsionzadels (en dus de nieuwprijs) is vele malen hoger als van barefoot. Daarnaast waren de Torsionzadels er eerder en heeft Barefoot dus zijn zadels nagemaakt van het model van Torsion.

Past op vele verschillende paardenruggen.
Mag gepast worden.
Vraagprijs 450 euro of doe een serieus bod.

Voor verdere informatie graag mailen of bellen.

Deze advertentie is geplaatst op 27-5-2012 en is 589 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Marjolijn v D
E-mail: marjolijn2b@hotmail.com
Woonplaats: Kats (Zeeland)
Land: Nederland

Foto 1



 

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl