Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Zelf mestonderzoek uitvoeren

Korte omschrijving:

Wij leveren alle materialen en organiseren praktijkdagen waarin je leert om zelf mestonderzoek naar wormen uit te voeren en een behandelplan op te stellen indien nodig. Daarnaast leren wij je hoe je het beste kunt handelen om de infectiedruk in de omgeving van je paard zo laag mogelijk te krijgen.

Uitgebreide omschrijving:

Wij organiseren praktijkdagen en leveren materialen voor het zelf uitvoeren van mestonderzoek naar wormen.

De Mcmaster methode die wij hanteren is de meest gebruikte methode wereldwijd door dierenarts en laboratorium. De materialen in de wormtestkit die wij leveren zijn tevens gelijk aan die gebruikt worden door dierenartsen en laboratoriums. De geleverde Epsom Salt is genoeg voor vele mestonderzoeken en is ook altijd nog los leverbaar. De andere materialen zijn na goed schoonmaken direct na onderzoek vele jaren bruikbaar.

Het prepareren van een mestmonster en het herkennen van de eieren is niet moeilijk om te leren en de materialen heb je in een paar mestmonsters terugverdient. 8 van de 10 paarden worden onnodig preventief ontwormt maar je moet wel weten welke twee wel behandeld moeten worden en met welk wormmiddel.

Vaak hoor je nog wel ervaringen van mensen dat een eitelling geen betrouwbare methode zou zijn. De methode is zeker wel betrouwbaar maar
1 van de voornaamste reden van een vals negatieve uitslag is dat de mest niet vers is. Ongekoeld is de mest maar een paar uur goed bruikbaar dus als de mest in de brievenbus in het zonnetje op weg naar het laboratorium ligt te broeien zijn de eieren al in rap tempo aan het ontwikkelen en vindt men geen eieren in het laboratorium maar jij wel een tijdje later mogelijk wormen in de mest. Gekoeld is de mest redelijk lang te gebruiken dus een belangrijke reden om het voortaan zelf te gaan uitvoeren.

In het boekje en op de cursus wordt ook uitgebreid ingegaan o.a. op vragen als:

- welke soorten wormen zijn er, hoe schadelijk zijn ze en hoe behandel ik de verschillende soorten.

- hoe weet je of het ontwormingsmiddel gewerkt heeft en heb ik mogelijk al resistentie voor bepaalde middelen bij mij op de locatie.

- wanneer moet ik opnieuw testen en hoe zet ik een behandelplan op.

- veulens, introductie nieuwe paarden etc.

- gebruik maken van het weer en de seizoenen bij het verminderen van de besmettingsdruk.

Voor veel mensen zal het boekje dat bij de materialen van de kit staat al voldoende informatie staan om zelfstandig voortaan zelf mestonderzoek uit te voeren. Voor mensen die liever persoonlijk les hebben om al hun vragen te kunnen stellen en handigheid willen krijgen met het prepareren van het mestmonster en gebruik van de microscoop organiseren wij praktijkdagen.

Voor meer info verwijs ik jullie graag naar de website www.wormtest.nl

Hebben jullie nog vragen en opmerkingen dan beantwoord ik ze graag.

Deze advertentie is geplaatst op 23-5-2012 en is 1431 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: muriel
E-mail: broer154@zonnet.nl
Homepage URL: www.kaspischepaarden.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl