Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Dr Cook Bitless Bridle - Beta - Draft/Shire

Korte omschrijving:

Maat: draft (geschikt voor een shire of andere paarden met een écht groot hoofd) Conditie: Zo goed als nieuw Vraagprijs €75,00

Uitgebreide omschrijving:

Maat: draft (geschikt voor een shire of andere paarden met een écht groot hoofd)
Neusriem: 61 – 71 cm (meet ongeveer 3-5 cm boven de mondhoek)
Hoofd: 117 – 145 cm (vanaf de plek van de neusriem, achter de oren langs en weer terug)

Nieuwprijs: €90,00
Conditie: Zo goed als nieuw
Vraagprijs €75,00 (afhalen (postcode 5087KW of + verzendkosten)

foto's kan ik mailen!

Bitless Bridle Beta

Dierenarts Dr. Robert Cook ontwikkelde aan het eind van de vorige eeuw een bitloos hoofdstel waarbij twee doorlopende keelriemen over de onderkaak kruizen en via ringen aan de zijkant van de neusriem lopen, waaraan de teugels worden bevestigd. De druk van de beide teugels wordt verdeeld over het hele paardenhoofd. Het hoofd wordt in de juiste richting geduwd in plaats van getrokken. Het hoofdstel, neusriem en kaakbanden liggen vlak tegen het paardenhoofd. De neusriem heeft een speling van een platte vinger op de neusbrug.

Waar hoort de neusriem te liggen?
Ga met twee vingers langs de neusbrug naar beneden. Op een zeker moment voel je dat er een overgang is tussen hard en zacht. Precies op dit punt leg je de neusriem. Waarom juist op deze plek?
Als het paard inspanning moet plegen heeft het zuurstof nodig en gaan de neusvleugels uitzetten om ervoor te zorgen dat er voldoende lucht naar binnen kan. Indien je de neusriem lager zou doen belemmer je dus de ademhaling. En dat is nu juist wat je niet wilt. Doe je hem hoger heb je iets minder invloed op het paard.
Als je de neusriem te los hebt zitten kan dit gaan schuiven wanneer je druk op de teugels neemt. De neusriem kruipt dan een stukje omhoog waardoor de bakstukken sterk van het paard af gaan staan. Dit is niet de bedoeling! Ook gaat dan de neusriem op de neus zelf schuiven en kan dit wondjes veroorzaken. Als de bakstukken een klein beetje opbollen is niet erg en is normaal indien er druk op de teugels komt te staan. Doe op dat moment de neusriem een gaatje strakker.

Beta hoofdstellen zijn gemaakt van een synthetisch materiaal wat erg sterk is en weinig onderhoud vraagt. De Beta uitvoering is vooral populair bij recreatie, trail en endurance rijders, omdat het niet wordt aangetast door zweet en ander vuil. Heeft weinig onderhoud nodig, enkel even in het water stoppen en drogen. Het materiaal is iets zwaarder dan andere soorten synthetisch leer. Het voelt zacht aan en heeft een matte uitstraling wat erg doet lijken op gewoon leer. Op afstand zie je geen verschil tussen Leer en Beta. Ook hebben schimmels geen invloed op dit materiaal en houdt zich zeer goed in vochtige ruimtes. Je hoeft dit materiaal niet in te vetten.

Deze advertentie is geplaatst op 16-11-2011 en is 347 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Soraya85
E-mail: soraya_beverwijk@hotmail.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl