Gezocht

Gezocht

Gezocht: Twee enthousiaste verzorgers gezocht voor onze paarden

Korte omschrijving:

Voor onze paarden Carmen en Helena zijn wij op zoek naar twee enthousiaste mensen, die graag samen met twee ontzettend leuke paarden aan de slag willen.

Uitgebreide omschrijving:

Voor onze paarden Carmen en Helena zijn wij op zoek naar twee enthousiaste mensen, die graag samen met twee ontzettend leuke paarden aan de slag willen. De meiden wonen op een zorgboerderij in Chaam en staan in de weide met zes andere merries. De boerderij ligt vlak naast het bos, waar je heerlijk met ze kunt wandelen en als alles goed gaat later ook mag rijden. We zijn op zoek naar mensen met de nodige ervaring, en op zijn minst interesse in de natuurlijke, holistische omgang met paarden. Carmen en Helena zijn namelijk gewend om op de natuurlijke manier (waaronder onder andere bitloos rijden valt) benaderd en bereden te worden. Deze paarden mogen niet voor de sport gebruikt worden, maar een lekkere buitenrit is als het goed klikt en jullie op elkaar zijn ingespeeld natuurlijk wel de bedoeling.

Carmen is een enorm grappige en behoorlijk enthousiaste vosmerrie van tien jaar oud. Zij is een ware clown en je zult veel tijd lachend met haar doorbrengen. Ook houdt Carmen ervan een flinke rit te maken, maar omdat zij in het verleden een aantal keren peesproblemen heeft gehad, is het belangrijk dat zij regelmatig op een goede manier beweging krijgt en dat de ritten volgens schema worden opgebouwd. Als je bereid bent om hier rekening mee te houden heb je aan Carmen – letterlijk en figuurlijk – een gouden paard!

Helena is een stuk rustiger dan Carmen, al is zij wel heel gevoelig. Zij is negentien jaar oud en staat met alle vier de benen stevig op de grond, maar ze houdt er wel van om lekker uitgedaagd te worden. In de kudde is deze robuuste bruine dame onmiskenbaar de alfamerrie en je moet wel stevig in je schoenen staan en consequent zijn om haar voor je te winnen, maar als je dat lukt gaat ze werkelijk voor je door het vuur! Voordat
Helena bij ons kwam heeft ze niet zo’n fijn leven gehad en daar heeft ze wat littekens aan overgehouden, wat de reden is dat er met een paar specifieke dingen goed rekening gehouden moet worden met haar. Zo heeft zij bijvoorbeeld erg veel moeite om alleen onder het zadel naar buiten te gaan en wordt ze diep ongelukkig van het rijden in de bak. Daarom zoeken we dus twee mensen, zodat ook Helena lekker een buitenrit kan maken.

We vinden het belangrijk dat jullie bereid zijn een band op te bouwen met de meiden door te poetsen en masseren, te wandelen en grondwerkoefeningen te doen. Verder willen we graag dat het echt klikt tussen de paarden en ieders verzorg(st)er. Ook zouden we het fijn vinden als je af en toe een lesje neemt bij onze trainster, afhankelijk van jullie mogelijkheden en middelen natuurlijk.

Afzonderlijk van elkaar naar de paarden komen is wat ons betreft ook geen probleem, maar houd er rekening mee dat er dan niet gereden kan worden. Uiteraard kun je wel lekker gaan poetsen, knuffelen, wandelen en grondwerk doen. Misschien vind je het wel leuk om TTeam of vrijheidsdressuur met ze te oefenen?

Zelf kunnen we wegens ziekte en afstand (we wonen beiden in Rotterdam) maar één keer per week naar Carmen en Helena toe. Er zijn nog een paar meiden die ook met de meiden werken, maar graag zouden we ons team nog uitbreiden met een leuk duo mensen dat lekker samen met ze naar buiten kan.

Als je besluit met deze paarden een band op te bouwen, zul je daar beslist een leuke tijd aan beleven!

Als je nog vragen hebt, of eens wilt komen kijken, mail of bel dan gerust op 06-13528603.

Deze advertentie is geplaatst op 14-1-2011 en is 344 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Lotte van der Doorn
E-mail: lotte@vanbebberen.com
Woonplaats: Rotterdam
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl