Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Paardencursussen in juni

Korte omschrijving:

In juni worden er weer cursussen aangeboden door het Paarden Kennis Centrum. De cursussen duren één dag en wisselen theorie en praktijk af.

Uitgebreide omschrijving:

In juni worden er weer cursussen aangeboden door het Paarden Kennis Centrum. De cursussen duren één dag en wisselen theorie en praktijk af.

Zondag 30 mei Cursus Voortplanting in Ermelo
Droom je van een veulen? Deze cursus geeft je een goede basis. Er is veel aandacht voor het kiezen van de juiste hengst, het dekken, de dracht en de geboorte van het veulen.

Dinsdag 1 juni Cursus Rugproblemen en beengebreken in Ermelo
Aandoeningen aan de benen of de rug zijn één van de belangrijkste redenen dat een paard uit de sport wordt teruggetrokken of niet meer bereden kan worden. Als paardenliefhebber wil je deze problemen natuurlijk zo snel mogelijk herkennen en ben je nieuwsgierig naar de oorzaken en mogelijke behandelingen. Deze cursus geeft informatie over de verschillende aandoeningen.

Vrijdag 4 juni Cursus Trainen in Muiderberg
Ongeacht discipline of niveau moet naast het werken aan de scholing van het paard ook gezorgd worden dat hij / zij voldoende kracht en uithoudingsvermogen heeft om te doen wat gevraagd wordt. Tijdens deze cursus krijg je informatie over verantwoord trainen, de trainbare systemen en trainingsmethoden. Je leert zelf een trainingsschema op te stellen en aan te passen aan veranderde situaties.

Dinsdag 15 juni Cursus Huisvesting en weidebeheer in Ermelo
Sluit bij jou de huisvesting van je paard aan op zijn behoeften? Tijdens deze cursus komen diverse huisvestingsvormen en –normen aan bod. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan goed weidebeheer. De wei vormt tenslotte de basis van de voeding van je paard.

Vrijdag 18 juni Cursus Gedrag – aangeboren en / of aangeleerd in Muiderberg
Waarom doet een paard zoals hij doet? Inzicht in paardengedrag kan het plezier in de omgang met paarden verhogen. Daarnaast willen we ons paard graag iets leren; algemene omgangsvormen of misschien echte circuskunstjes. Tijdens deze cursus krijg je informatie over natuurlijk paardengedrag, hoe een paard leert en gedragsproblemen.

Zondag 20 juni Cursus Senioren – verzorging van het oude paard in Driebruggen (ZH)
Een gezond paard kan erg oud worden. En bij een oud paard hoort een specifieke verzorging. Ze kunnen minder makkelijk eten en zijn gevoeliger voor bepaalde ziekten. Tijdens de cursus maak je kennis met de voeding, training en verzorging van het oude paard en leert dit in de dagelijkse praktijk te gebruiken.

Vrijdag 25 juni Cursus Bewegen – mogelijkheden en beperkingen in Muiderberg
Als paardenliefhebber zie je een paard graag bewegen. Het skelet en de spieren maken deze bewegingen mogelijk, maar kennen ook beperkingen. Tijdens deze cursus kijk je naar de mogelijkheden en beperkingen van de afzonderlijke onderdelen en van het totale bewegingsapparaat.

Zondag 27 juni Cursus Gedrag – aangeboren en / of aangeleerd in Driebruggen (ZH)

Dinsdag 29 juni Cursus Trainen in Ermelo

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting! Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op de website

Deze advertentie is geplaatst op 20-5-2010 en is 197 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: pkc
E-mail: info@paardenkenniscentrum.nl
Homepage URL: www.paardenkenniscentrum.nl
Telefoon 1: 0610749617
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl