Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Introductie clinic met Wendy Murdoch te Bunschoten

Korte omschrijving:

Maandag 24 mei geeft Wendy Murdoch een introductieclinic te Bunschoten.

Uitgebreide omschrijving:

Introductie clinic met Wendy Murdoch

(tevens nog enkele praktijk en theorieplaatsen vrij op de 4 daagse clinic van 28 t/m 31 mei.)

Datum: maandag 24 mei

Tijd: 9.30 tot ca 12.45 uur

Locatie: Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154, 3751 LD te Bunschoten

Kosten:
Deelname zonder paard € 40,-
Deelname met paard* € 85,- incl. halve dag stalling

*Deelname met paard is in eerste instantie bedoeld voor mensen die nooit eerder les van Wendy hebben gehad. Er is tevens mogelijkheid tot huur van een manegepaard tegen een meerprijs van € 12,50

Wendy Murdoch (www.murdochmethod.com) geeft al 20 jaar les over de hele wereld. De Murdoch Method geeft de ruiter solide, wetenschappelijk onderbouwde en toegankelijke informatie om zijn paard beter te kunnen rijden. Wendy heeft studies gevolgd op het gebied van anatomie, fysiologie, pedagogiek, Feldenkrais, TTEAM, Centered Riding, zadels en biomechanica voor paard en mens. Ze wil het rijden veilig, leuk en fundamenteel simpel maken door ruiters te laten zien hoe datgene te bereiken wat getalenteerde ruiters van nature doen. Ze kan je tot in detail laten voelen hoe je je lichaam kunt gebruiken om het juiste antwoord van je paard te krijgen.

Wendy heeft verschillende publicaties op haar naam staan in de vorm van artikelen in verschillende paardenmagazines. Haar eerste boek “Simplify your Riding” kwam in 2004 uit. Ze geeft al 17 jaar demonstraties en clinics, en sinds ze in 2005 afstudeerde als Guild Certified Feldenkrais Practitioner®, maakt ze in haar clinics veelvuldig gebruik van de Feldenkrais Methode.

De Feldenkrais Methode helpt je bewuster te worden van de manier waarop je je eigen
lichaam gebruikt en biedt je nieuwe manieren van bewegen aan, door middel van
eenvoudige, pijnloze oefeningen. De verbeteringen in je eigen houding- en bewegingspatroon maken dat de timing van je hulpen verbetert, evenals je gevoel voor de bewegingen van je paard. Je herkent eerder het moment in de beweging, waarop je paard klaar is om te doen wat je wilt, en daardoor wordt het rijden lichter en harmonieuzer.

De open dag bestaat uit drie delen:

1) Theorieles over de biomechanica van paard en ruiter
2) Feldenkrais grondoefeningen (een zogenaamde ‘Awareness through Movement’
sessie) waaraan alle deelnemers meedoen.
3) Demonstratie van een rijles

De clinic wordt afgesloten met een rijles van Wendy aan de twee deelnemers met paard, waarbij de theorie en grondoefeningen van de ochtend in praktijk gebracht worden. Voor de overige deelnemers zal Wendy uitleg geven over de veranderingen in houding en beweging van ruiter en paard die er te zien zullen zijn.

We hopen je te ontmoeten in Bunschoten.

Vriendelijke groet,

Angèle van Tilburg & Tessa Roos

Inschrijven:

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@paardenmensinbalans.nl met daarin je naam, telefoonnr. en emailadres en de kosten voor deelname over te maken naar giro 5556829 t.n.v. A. van Tilburg te Breda o.v.v. 'introductieclinic' en je naam.

Mocht je interesse hebben in deelname met paard of de 4 daagse clinic, dan graag even contact opnemen met info@paardenmensinbalans.nl

Deze advertentie is geplaatst op 7-4-2010 en is 560 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: van Tilburg
E-mail: info@paardenmensinbalans.nl
Homepage URL: www.paardenmensinbalans.nl
Telefoon 1: 06 10 498 598
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl