Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Paardvriendelijke actiefstal, geen boxen, ook rusthuis.

Korte omschrijving:

Onze paardvriendelijke actiefstal voldoet aan de natuurlijke behoeftes van paarden en biedt de dieren een betere leefomgeving dan boxen, geschikt voor alle rassen. De paarden lopen vrij rond op zo’n 4000 m2 en hebben tijdens de zomer direct toegang tot de wei. Er is altijd togang tot twee grote hallen om te schuilen....

Uitgebreide omschrijving:

Januari 2010

..... of om een dutje te doen.

De hallen zijn ingestrooid met vlas en er liggen softmatten. Er is een voerstation om krachtvoer in vele kleine porties over de dag verdeeld te voeren, er wordt geen chip onder de huid ingebracht maar in de manen ingevlochten of aan een halsband. Er is goede kwaliteit hooi en stro beschikbaar en uiteraard altijd toegang tot vers water.
De paarden zijn veel in beweging omdat ze altijd een eindje moeten lopen tussen schuilplek-water-hooi-krachtvoer-wei. Hierdoor zijn de paarden in goede conditie, vervelen zich niet en zijn ze minder vatbaar voor ziektes of stalgebreken. De kudde is bij ons nooit groter dan 12-15 paarden, zodat er echt heel veel ruimte is voor ieder paard en de levenskwaliteit voor ieder paard hoog is.
Er zijn alleen twee boxen aanwezig voor nood en als een paard nieuw bij ons komt. Een nieuw paard wordt langsaam aan de nieuwe omgeving gewend en staat de eerste 1-2 weken s'nachts nog in de box en overdag in een paddock van waaruit het paard kennis kan maken met de nieuwe vriendjes en de hele actiefstal kan overzien.
Vooral voor oudere paarden die niet meer gereden kunnen worden maar voor de rest nog fit zijn is de actiefstal een ideale oplossing.
Van mei tot october bestaat de moglijkheid om op de boerderij te overnachten (bed & breakfast).
De ligging is mooi direct aan het bos en ruiterpad.
Meer weten? Bel ons gewoon op of stuur een mailtje voor een afspraak om de stal te bezichtigen. Wij zitten vlak over de grens in Duitland (grensovergang Zevenaar-Emmerich A15). Telefoon: 0633924615 of 00492850416729
Email: info@hof-am-kastanienwald.de
www.hof-am-kastanienwald.de

Deze advertentie is geplaatst op 3-3-2010 en is 1577 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Dani Hartmann
E-mail: info@hof-am-kastanienwald.de
Homepage URL: hof-am-kastanienwald.de
Land: Nederland

Januari 2010
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl