Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Ideale paardenstek te koop...

Korte omschrijving:

Heerlijk ruim en karakteristiek woonhuis in Noord Holland te koop met weiland, bak/paddock, schuilstal en 2 ruime boxen. Vraagprijs € 496.000,- .Extra land bijlenen, -kopen en/of huren behoort tot de mogelijkheden.

Uitgebreide omschrijving:

westkant

Liefelijk, aan de rand van het dorp gelegen, karakteristiek woonhuis met weiland met houten omheining, paardenbak van stoere schaaldelen en schuilstal.
Vraagprijs: € 496.000,-
Te koop bij Van Overbeek Makelaars (0228-521052)

Bouwjaar 1880 / 1923 / 1970
Ligging Aan water; aan doodlopend pad; vrij uitzicht; open ligging
Inhoud 172 m2
Woonopp 530 m3
Perceelopp 3.000 m2
Aantal kamers 6

Omschrijving:
Rust en ruimte heersen er op deze feeërieke plek aan een doodlopend weggetje. Twee monumentale Essen markeren het oosten en het westen van dit perceel ten noorden van ‘de weg’, terwijl deze VRIJSTAANDE WONING uitkijkt op het eigen weiland, de paardenbak en de schuilstal pal voor het huis! Breed water vanwege een t-splitsing in de sloot, aan de achterkant van het huis.

Indeling: Via de algemene ingang in de tuin op het westen, betreedt u de ruime leefkeuken (50 m2) in het achterhuis (± 1970 gebouwd om het eigenlijke achterhuisje uit 1880 heen) met openslaande deuren naar de vlonders aan het water. En met openslaande deuren naar de wel heel ruime, zonnige zuidgerichte living (50 m2) in het voorhuis (circa 1923) met prachtig gemetselde schoorsteen om de houtkachel, stoer Amerikaans oud gerecycled grenen op de vloer, vier grote ramen en de eigenlijke ‘voordeur’, waarvan de bovendeur vaak openstaat. Het voormalige klompenhok aan de oostzijde van de keuken herbergt een ruim toilet met hangcloset en hoekfonteintje, buitendeur naar de oosttuin en doet verder dienst als garderobe. De keukenopstelling is eenvoudig en robuust uitgevoerd met grote houten werkbladen van okumé, een dubbele keramieke spoelbak en een forse, industriële vijf-pitter met afzuigkap. De terracotta vloer is hier verwarmd en in wildverband gelegd, zodat binnen en buiten lijken door te lopen in elkaar. Zowel in de keuken als in de woonkamer staat een handgemaakte trap met treden van okumé.

Via de trap in de woonkamer – afgesloten met een luik met een gewicht – bereikt u de enorme ouderslaapkamer met dakkapel op het zuiden. Deze kamer beslaat bijna het gehele voorhuis, en is zodanig verbouwd dat de authentieke balken, plankenvloer en de houtenwand met de voormalige ‘hooizolderdeur’ weer zichtbaar zijn. Aangrenzend de badkamer met zwart-wit marmeren vloer, ligbad, aparte douche onder de balken, hangcloset en twee keramieke waskommen op een okumé blad. Alles, inclusief de rustieke kranen zijn van Sfinx. Via een deur met een afstapje bereikt u vervolgens een tussenkamer (nu in gebruik als inloopkast en waskamer), een ruime slaapkamer, halletje met de trap naar de keuken en nog een ruim bemeten slaapkamer aan de achterzijde van het huis met een grote raampartij op het noorden die uitziet op de brede sloot en verscholen is in het iepen-groen. Alle kamers boven hebben een Veluxdakraam en blankhouten balken tot in de nok.

Bijzonderheden:
Hele erf hondvriendelijk en voorzien van lichtpunten en spatwatervrije stopcontacten.
Aanvaarding op korte termijn
Uitgebreid geïsoleerd
Dubbele carport in Engelse stijl
Stal met 2 paardenboxen
Schuilstal aan de paardenbak (16 x 32m), afgewerkt met brede schaaldelen
en weidehekken, weiland met houten omheining en eveneens water.
Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein, zowel aan de weg, op de oprijlaan als onder de carport.

Deze advertentie is geplaatst op 19-2-2010 en is 1775 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Jet van Gulik
E-mail: jetwever@gmail.com
Woonplaats: Andijk
Land: Nederland

westkant
winter
mooi
weiland
 

Even geduld: de kaart wordt geladen...
De adverteerder heeft een plek gemarkeerd op de kaart hiernaast.

Gebruik de kaart-, zoom- en positie-knoppen voor orientatie.

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl