Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: ‘de Jaarcursus (h)eerlijk met paarden’ voor iedereen!

Korte omschrijving:

In de cursus ‘(h)eerlijk met paarden’ begeleiden we therapeuten, instructeurs, paarden-professionals en andere geïnteresseerden om de verbinding te maken tussen jou en het paard. Wat voor velen niet zichtbaar is maken we voor jou zichtbaar. Daarmee geven we samen met de paarden inzicht in wie je bent, hoe je communiceert maar vooral het leren aanvoelen wat het paard nu echt bedoelt zonder daar een specifieke methode aan te hangen. Ervaar dat niet altijd het einddoel van belang is maar de weg ernaar toe. Dit zal je vele (levens)inzichten en inspiratie geven.

Uitgebreide omschrijving:

Janneke Buddendijk (32 jaar) en Mirjam Diepenbrock (40 jaar) richten zich op de fysieke, emotionele en mentale verbinding tussen mens en dier en laten methodes vanuit NLP, coachings technieken of grondwerken los. Zij zetten het paard als therapeut in en fungeren zelf als coach en tolk. Ze willen vanuit het ‘nu’ werken gedurende een heel jaar. Op deze manier worden veranderings-processen, leer’doelen’ en omgangsvormen op een subtiele en diepgaande wijze begeleid.

Janneke heeft zich al 15 jaar lang ontwikkeld in natural horsemanship (NH) en dressuur. Haar ervaring is dat niet alleen kennis en ervaring in NH van belang is om één te worden met je paard maar dat het vooral van belang is om eerst naar jezelf af te reizen om te begrijpen hoe je anderen in het werken met paarden kan stimuleren. ‘In een training met paard en mens blijven mensen graag gericht op het einddoel. De verwachtingen wat een paard zou moeten doen volgens diverse methodes. Maar daar draait het bij het paard nu net niet om. Wie ben jij om dat te willen, handel je vanuit respect en eerlijkheid, hoe communiceer je met het dier en met mensen en met welke fysieke, emotionele en mentale aspecten loop je zelf rond? Dit is een hele heftige spiegel die paarden kunnen geven maar juist door onze maskers af te zetten leren we op basis van eerlijkheid de heerlijkheid met paarden te bewerkstelligen’ aldus Janneke.

Mirjam richt zich in haar dagelijks leven op de energetische verbinding tussen mens en paard in de meest brede vorm. Door haar jarenlange ervaring in intuïtieve ontwikkeling met dieren, lichamelijk bewustzijn en communicatie met mensen creëert ze bewustwording en inzicht in wie een persoon is en hoe die persoon overkomt op dieren. (www.natuurlijkdierengenezen.nl)
‘Door bewust te worden van het feit waarom en hoe ons lichaam op bepaalde situaties en gevoelens reageert begrijp je ook waarom elk dier op elke persoon anders reageert. Door de begeleiding in dit bewustzijn krijg je niet alleen zelf inzicht tussen jou en het paard maar kan je dit ook meenemen naar je klant en het dier toe’, aldus Mirjam.
Tevens heeft ze zelf ervaren dat bepaalde NH methodes een zeer goede inleiding zijn voor de verbinding tussen mens en dier. Echter bij de verdieping van deze methodes worden paarden in bepaalde aangeleerde hokjes geplaatst en wordt er minder gelet op wat het paard energetisch wil uitdrukken. Is een paard wel zo dominant omdat hij een bepaalde kant niet wil oplopen of heeft het paard ergens in zijn lichaam een blokkade of zit de ruiter vast in zijn of haar lichaam etc. Zet je bril af en kijk op een andere dimensie naar het paard en wellicht je klant.

Uitgangspunten cursus:

- de geijkte trainingsmethodes los te laten (bekijk het paard met een andere bril op);

- durf uit de rol van traditionele trainer/begeleider te stappen (het leven draait niet alleen om kwalificaties maar juist om onze innerlijke basis-vermogens);

- vertrouw op je eigen bagage maar plaats jezelf op de stoel van leerling en het paard als coach;

- durf te zijn wie je bent!;

- een (h)eerlijke interactie tussen jou, het paard (en je cliënt)!

Het programma bestaat uit:

- 6 cursusdagen, 3 weekenden,

- 3 praktische trainingen op locatie

- cursustijden: 10.00 tot 16.00 a 17.00 uur

- per coach een persoonlijke begeleiding per video of telefoon

- diverse onderlinge opdrachten

Tarief: 999,- euro (inclusief gebruik maken van paarden en dranken)

Start 2010

13-14 maart

5-6 juni

9-10 oktober (dit in overleg met cursisten)

Losse deelname is niet mogelijk

Locatie; Hofstede Oostrijk te Delfgauw (nabij Rotterdam en Den Haag)

Deelname met eigen paard en overnachting op locatie is mogelijk.

We werken met kleine groepen om de volle aandacht te geven en diepgaand samen te werken.

De cursus wordt bevestigd na inschrijving van 6 cursisten.

Inschrijving is geldig wanneer 50% van het inschrijfgeld is overgemaakt.


Deze advertentie is geplaatst op 13-1-2010 en is 410 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: jannekebud
E-mail: info@jannekebuddendijk.com
Homepage URL: www.jannekebuddendijk.com
Woonplaats: Ewijk
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl