Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Barefoot Hoofrehab

Korte omschrijving:

Paard bekappen ? Als je op zoek bent naar een paardvriendelijke hoefsmid die verder kijkt dan de hoef van het paard lang is dan ben je hier op de juiste site; Natuurlijk anatomisch bekappen.

Uitgebreide omschrijving:

Met of zonder hoefijzers ?

Hoefijzers verhinderen de nodige hoefwerking en bevorderen slijtage van de gewrichten. Verder wordt de natuurlijke groei belemmerd waardoor inwendige schade kan ontstaan. Reden genoeg voor mij om te kiezen voor een andere methode. Als illustratie hierbij vermeld ik de bereden politie in Miami die dagelijks vele kilometers over de weg rijden zonder ijzers. Wij zijn verder dan dit ijzeren tijdperk en deze nieuwe tijd vraagt om een een nieuwe aanpak.




Natuurlijk bekappen ?

Barefoot (zonder hoefijzers) en een natuurlijk gevormde hoef heeft het gewonnen van het hoefijzer en de gevestigde methode van paarden bekappen. Een probleem hierbij is dat het paard tegenwoordig anders wordt gebruikt dan in de natuur en vooral ook dat de bodem anders is dan waar paarden in het wild leven cq leefden.
Anatomisch bekappen !

Anatomisch bekappen is een geevolueerde versie van natuurlijk bekappen. Naast de gewenste hoefvorm wordt hierbij ook gekeken naar het bewegen, gestel en gebruik van het paard. Naast gedegen kennis van de hoeven is mijn kennis uitgebreid met een studie over de spieren en het bewegingsstelsel van het paard waardoor ik holistisch kan werken.

Deze advertentie is geplaatst op 18-5-2009 en is 2297 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: horse-spirit
E-mail: fire-ice@chello.nl
Homepage URL: www.horse-spirit.nl
Woonplaats: Didam
Land: Nederland


Even geduld: de kaart wordt geladen...
De adverteerder heeft een plek gemarkeerd op de kaart hiernaast.

Gebruik de kaart-, zoom- en positie-knoppen voor orientatie.

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl