Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: 25 april: cursus longeren met dubbele lijnen

Korte omschrijving:

De Paardelarij te Hooge Mierde organiseert 25 april weer een cursus longeren met dubbele lijnen door Bianca Boonacker.

Uitgebreide omschrijving:

Wie voldoende handigheid heeft opgebouwd met longeren kan ook eens proberen aan de slag te gaan met de dubbele longe. Met de techniek van de dubbele longe ben je instaat om je paard dressuurmatig beter op te leiden vanaf de grond. Bij het longeren met een enkele longe loop je het gevaar dat het paard zijn hoofd kantelt, of zijn spieren niet op de juiste wijze ontwikkeld, dat het paard scheef gaat of onvoldoende buiging heeft. Bij longeren met dubbele longe lijkt het alsof je op je paard zit. Je kunt het paard leren rechtgericht te gaan, over de rug te lopen, de juiste aanleuning te nemen met ontspanning en oprichting. Je leert het paard tevens bewegen als een geheel en het achterbeen goed onder de massa te plaatsen.

Door veel te werken met stemcommando's en lichaamstaal wordt de communicatie met het paard gestimuleerd en wordt een betere band opgebouwd tussen paard en ruiter. Daarnaast wordt bereikt dat, doordat de longeerlijn het achterbeen aanraakt, het paard bewuster wordt van zijn achterhand, en leert deze beter te gebruiken. En niet te vergeten: longeren is een uitstekend en leuk tijdverdrijf voor zowel paard als ruiter. De meeste paarden vinden het werk aan de dubbele longe geweldig om te doen, en het is voor jezelf ook heel erg leuk om eens te zien hoe mooi je paard daar loopt, iets wat je tijdens het rijden niet zien kunt. Tevens is het een zeer geschikte tussen fase bij het zadelmak maken, waarin het paard zich onbelast kan voorbereiden op het ruitergewicht en de ruiter hulpen.

Deze dagcursus bestaat uit twee delen.
Het eerste deel van de dag besteden we aandacht aan hoe je een paard kunt leren wennen aan de dubbele longe, zodat hij geen angst of vlucht neigingen hoeft te hebben op de lijnen om zijn lichaam. Je leert de voorbereidende oefeningen die het paard nodig heeft om de dubbele longe aan te kunnen.

Het tweede deel van de dag gaan we in op hoe je een paard kunt trainen met de dubbele longe. Het paard kent inmiddels het systeem, en nu is het tijd om de dressuurmatige mogelijkheden te benutten. Je leert hoe op een veilige en logische manier de handhouding, en handgrepen zijn voor het werk aan de dubbele longe. Je leert het paard dressuurmatig verantwoord te laten aantreden.

Bij deze cursus leer je hoe je door middel van beweging in je hand, het paard recht kunt richten, ontspannen kunt laten lopen en hoe je communiceert met je paard. Longeren is denken maar ook doen, en door veel te longeren en te kijken naar het longeren door de docent en de medecursisten krijg je inzicht in waarom een paard reageert op een bepaald signaal of commando en hoe jij daarop moet reageren om optimaal resultaat uit het longeren met dubbele lijn te halen.

Longeren met dubbele lijn is uitermate geschikt voor jonge paarden vanaf 3 jaar, maar natuurlijk ook voor het oudere en meer ervaren paard. Daarnaast is deze wijze van longeren zeer geschikt voor angstige paarden of paarden waarbij nog gewerkt moet worden aan een goede balans.

Door de twee lijnen is dit tevens een prima voorbereiding op het mennen.

Kijk op www.paardelarij.nl voor meer informatie of inschrijving.

Instructrice:
Bianca Boonacker

Locatie:
Paardelarij, Hooge Mierde

Tijden:
Van 10:00 tot 17:00

Kosten voor de cursus:
Deelnemer: 95,00 - inclusief koffie, thee en lunch
Toeschouwer: 35,00 - inclusief koffie, thee en lunch

Deze advertentie is geplaatst op 10-4-2009 en is 834 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Freek Janssen
E-mail: freek@paardelarij.nl
Homepage URL: www.paardelarij.ml
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl