Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Equifyt natuurlijk paardenvoer ( Advertentie is aangepast iv.m.

Korte omschrijving:

Natuurlijk paarden voer, voor ieder paard een speciaal voer zonder toevoegingen en reststoffen. 100 % zuiver en betaalbaar. UW PAARD IN BALANS!!!

Uitgebreide omschrijving:

equifyt

Het paard en de natuur
Van oudsher zijn paarden en pony's gewend zeer gevarieerd voedsel te eten (grassen, kruiden, zaden, enz. …). In de vrije natuur kon het paard vroeger zelf zijn keuze maken uit de verschillende grassen en kruiden die het nodig had om zich energetisch in balans te houden of bij afwijking, zijn balans te herstellen.
Vandaag de dag brengen de meeste voedersamenstellingen na verloop van tijd het paard uit zijn energetische balans omdat zij o.a. niet tegemoet komen aan de veranderende klimaatomstandigheden van de seizoenen. Zo is de voedingsbehoefte in de winter volledig verschillend van de zomer, ook al moet het paard een zelfde arbeid verrichten. Ons eigen lichaam heeft in de winter ook meer behoefte aan opbouwende voedingsstoffen (zoals rijst en vlees), en in de zomer aan meer losmakende voedingsstoffen (groenten en fruit).
Voor onze paarden gaat net dezelfde redenering op en vanuit deze gedachte is een voedermix ontstaan van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen op basis van hun elektromagnetische geladenheid.

De mens en zijn paard
Er zijn paarden die altijd hetzelfde moeten eten, hun voeding is zonder variatie. Dit heeft te maken met het prefereren van bepaalde merknamen, of met gewoonten van de eigenaars. De samenstelling van het basisvoeder moet echter in ideale omstandigheden aangepast zijn aan de basisconstitutie (erfelijke eigenschappen) van het paard, de conditie, het klimaat, de werkomstandigheden, het karakter en de omgeving (stress, ...).
Een ideale voeding op zich bestaat dan ook niet omdat bovenvernoemde factoren van paard tot paard verschillen. Ieder paard is uniek. Zoals eerder besproken is het paard niet in de mogelijkheid om zelf een aangepast voederrantsoen voor zich uit te selecteren. Het is dan ook de plicht van elke eigenaar, verzorger of ruiter om er op toe te zien dat hun paard op elk moment van het jaar een aangepast, kwalitatief hoogstaande en gevarieerd voeder krijgt.

Energetische balans
Het is dus van het allergrootste belang dat we maximaal aandacht besteden aan een aangepaste voeding voor onze paarden en pony's. Daarom brengt EquiFyt een evenwichtig voedergamma op de markt dat het hele jaar door rekening houdt met de seizoensgebonden energetische behoefte, het prestatieniveau en de leeftijd van het paard.
EquiFyt is een zeer gevarieerd en compleet voer. Bij het samenstellen van de voederformules is alles erop gericht om de "qi" of "levensenergie" van het paard gunstig te beïnvloeden. Het voeder zorgt ervoor dat uw paard energetisch in balans blijft, of bij afwijking ervan zal het de balans herstellen.

Onze basisprincipes
Bij elke nieuwe productie worden steeds alle ingrediënten afzonderlijk getest op hun elektromagnetische geladenheid. Indien nodig wordt de basisformule van de samenstelling direct aangepast om een zo constant mogelijk energetisch product aan te bieden. Dit is nodig omdat de elektromagnetische geladenheid van planten bepaald wordt door verschillende factoren zoals: de ondergrond waarop ze groeien, het klimaat waarin dit gebeurde, het moment van het oogsten, het drogingproces, de verwerking, enz… Allemaal veranderlijke elementen die wij voor u opvolgen en direct verwerken in de samenstelling van het voeder.

Uitleg van alle opmerkingen over de Electromagnetische benaming.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Dank voor uw opmerking. “De elektromagnetische samenstelling van het basis…” klinkt inderdaad als onzin zoals het hier geformuleerd staat! Ik moet deze uitspraak echter voor mijn rekening nemen, want ze is overgenomen van mijn website. Ik heb de term ‘elektromagnetische’ dan ook dadelijk laten wegnemen om verdere misvattingen te voorkomen.

Wat ik eigenlijk wilde weergeven (en wat in deze bewoordingen en in deze ene zin zeker niet tot zijn recht kwam) was het volgende:

Bij het samenstellen van onze voeders houden we rekening met de elektromagnetische geladenheid van het voeder in functie van onder meer

- Het seizoen: we gaan het voeder tegenpolen, net als in de natuur het geval is. Bvb, gras is in de zomer meer (-) negatief geladen, in de winter meer (+) positief. Dit is net tegengesteld aan de klimatologische invloed van betreffende seizoenen (zie onder). Het natuurlijke voedingsaanbod (vegetatie) op onze planeet is dit namelijk altijd tegen- gepoold aan de lokale klimatologische invloed. Bij het samenstellen van ons voeder gaan we dan bvb meer maïs (-) tijdens de zomer gebruiken, en minder tijdens de winter. Omgekeerd gebeurd met bvb gerst (+). Ook de andere ingrediënten en bvb kruiden krijgen op deze basis een specifieke plaats binnen een bepaalde periode van het jaar, enz. …

- De leeftijd van het paard: jonge opgroeiende paarden behoeven meer uizettende of (-)gepoolde energie, sportende paarden meer (+) gepoolde energie, enz. …

Maar dit hele natuurlijke systeem van autoregulatie is natuurlijk niet uit te leggen in één zin of alinea.





Hopelijk heb ik met deze korte uitleg, voor wat meer duidelijkheid gezorgd. Ik zal in de toekomst op communicatief vlak, meer duidelijkheid trachten te scheppen rond onze manier van werken, zodat dergelijke jammerlijke reacties en misvattingen kunnen voorkomen worden.


Kris Marneffe EQUIFYT

Deze advertentie is geplaatst op 12-2-2009 en is 990 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: gonnie Braat
E-mail: info@magics-spirit.nl
Homepage URL: www.magics-spirit.nl
Woonplaats: balkbrug
Land: Nederland

equifyt

     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl