Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: 10 jarige zwart bonte kwpn merrie

Korte omschrijving:

Voor een klant van ons zijn we op zoek naar een fijn tehuis voor een 10 jarige merrie: Miss. Miss heeft een open verhemelte aan de onderkant. Hierdoor staan haar slokdarm en luchtpijp in 1 verbinding, Miss heeft dit probleem zelf opgelost door een soort vlies aan te maken. Bij inspanning gaat het vlies bewegen en voor haar luchtpijp zitten, hierdoor krijgt ze het benauwd en gaat hoesten. Zolang Miss niet bereden wordt en haar eigen tempo in lopen kan bepalen heeft ze het niet benauwd en geniet ze nog van elke dag.

Uitgebreide omschrijving:

Miss

Wij hebben Miss nu circa 6 jaar. Bij de aankoop heeft Miss waarschijnlijk zwaar onder de kalmeringspasta gezeten. Eenmaal op stal aangekomen en een dag later was Miss niet te handelen! Je hoefde maar je hand richting haar te doen en ze was als de dood geslagen te worden. Na heel veel geduld, training en tijd is Miss rustiger geworden. We kwamen er al snel achter dat ze verlatingsangst heeft, ze gaat helemaal door het dolle heen als ze alleen komt te staan. We hebben met Miss free style (grondwerk) gedaan en gedragstraining met de jaren is Miss vooruit gegaan. Ze is nu een heel aanhankelijk paard geworden, als je fluit komt ze vanuit het land aanlopen. Wel is ze nog steeds erg druk als ze alleen staan (dit is haar ook niet af te leren), ze heeft andere paarden om haar heen nodig. Soms kan Miss zo uit het niets heel onrustig worden. Ze is wel een paardje dat graag voor je wilt werken en als ze je eenmaal kent is ze erg aanhankelijk.

We zoeken voor Miss een plaats waar ze oud mag worden, een plaats waar ze met andere paarden staat en waarvan wij zeker weten dat ze niet de handel in gaat. Miss heeft een woonadres nodig waar ze heerlijk buiten kan lopen zonder al te veel te moeten doen en waarbij de nieuwe eigenaar niet wil rijden maar van haar wil genieten als paard, Miss kan wel grondwerk doen (rustig in stap). Ik ben er van overtuigd dat je op deze manier een hele goede band met haar zult krijgen.

Als Miss naar een andere eigenaar gaat en het blijkt niet te klikken of ze hebben een keus gemaakt te willen rijden waardoor Miss weg moet willen wij Miss graag weer terug.

Deze advertentie is geplaatst op 22-1-2009 en is 860 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Arabesk
E-mail: jileeflang@gmail.com
Homepage URL: www.jantineleeflang.nl
Land: Nederland

Miss
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl