Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Academie voor Natuurlijke Paardenhouderij

Korte omschrijving:

De Academie wil mensen opleiden in het herkennen van gezondheid problemen en het bieden van de juiste oplossingen. Hiertoe worden vaardigheden ontwikkeld en wordt kennis opgedaan met betrekking tot relevante aspecten die de gezondheid van paarden bepalen.

Uitgebreide omschrijving:

Paardenacademie

Doelstelling:
De doelstelling is het opleiden van gezondheidsdeskundigen voor de natuurlijke paardenhouderij.

De vaardigheden zijn onder andere lichamelijk onderzoek, hoefbekappen, wormeideterminatie, tandenraspen, zadels passen, verbanden aanleggen, eenvoudige massage – en stretch technieken, lichamelijke oefening, coaching van paard en eigenaar.

De kennis gaat o.a. over gangbare diergeneeskunde, natuurgeneeskunde, toegepaste anatomie, biomechanica, hoefziekten, zelfhulp en zelfmedicatie, trauma, revalidatie en herstel, gedrag.

In de holistische context slaat gezondheid niet alleen op lichaam en voortbeweging, maar is ook psychisch welzijn van belang. Preventieve gezondheidszorg op het gebied van lichaam, psyche, huisvesting, kudde management en materiaal gebruik komen alle aan de orde. Zowel individuele - als bedrijfsgezondheid worden belicht.
Weerstandopbouw bij veulens en jongere paarden is doorslaggevend voor de gezondheid op latere leeftijd. Dit soort gedachtelijnen lopen als een rode draad door de stof heen.

Veel van bovengenoemde invloeden zijn duidelijk herkenbaar: individuele boxhuisvesting leidt tot stereotiep gedrag, nageltred veroorzaakt kreupelheid en teveel maïs kan debet zijn aan hoefbevangenheid. Vaak, echter, zijn de invloeden subtieler en moeilijker herkenbaar. Bijvoorbeeld: onjuist bitgebruik kan ademhalingsproblemen veroorzaken en vaccinaties, staart – en manen eczeem.

De Academie wil mensen opleiden in het herkennen van gezondheid problemen en het bieden van de juiste oplossingen. Dit houdt ook in dat ze moeten kunnen inschatten om op tijd veterinaire hulp in te schakelen.
De afgestudeerde moet een paard met hoefkatrolontsteking kunnen begeleiden, maar ook bedrijven kunnen adviseren over ontwormen en beweidingschema’s. Het spectrum is zeer uitgebreid, maar heeft altijd een raakvlak met ‘gezondheid’.

Beroepsmogelijkheden van afgestudeerden:
- zelfstandig holistische paardengeneeskunde als praktijk gaan uitoefenen
- practicus natuurlijk hoef onderhoud
- begeleiding van paardenbedrijven, die natuurlijk werken of die meerdere facetten van de natuurlijke methode in hun bedrijf willen integreren
- zelf bedrijf uitoefenen, b.v. revalidatie of pension

De opleiding heeft een duur van twee jaren, vijfendertig dagen per jaar, een dag per week en zeven uren per dag, van 9.00 uur tot 17.00 uur.

De beide opleidingjaren zijn qua inhoud zelfstandig. Alle onderdelen worden modulair aangeboden en als zodanig afgesloten

Meer info. : www.paardenacademie.nl

Deze advertentie is geplaatst op 19-1-2009 en is 321 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Paardenacademie
E-mail: info@paardenacademie.nl
Homepage URL: www.paardenacademie.nl
Telefoon 1: 043-6015701
Telefoon 2: 043-6011418
Straat en nummer: Broekhem 65
Postcode: 6301 HE
Woonplaats: Valkenburg
Land: Nederland

Paardenacademie
Les hoefverzorging
Les zitoefeningen / Centered Riding
Les Shiatsu bij renpaarden
Les invloed van de ruiter
Les anatomie
Les paardentandarts
     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl