Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Lezing / symposium

Korte omschrijving:

Uit onderzoek is gebleken dat veel paardenhouders niet precies weten welke invloed een mineralentekort of overschat op het paard kan hebben. Toch is het belangrijk om te weten, omdat ook het welzijn en prestaties van het paard verminderd kunnen worden.

Uitgebreide omschrijving:

Equine Research and Consulting organiseert na aanleiding van het onderzoek “Mineralenbehoefte voor het paard” een lezing / symposium. Speciaal voor deze lezing is zij op zoek naar mensen die deze lezing graag zouden willen bijwonen. De lezing zal gehouden worden op Landgoed Ginkelduin, scherpenzeelseweg 53 te Leersum en deze zal plaatsvinden op 24 september a.s. vanaf 19.00 uur.

Het onderzoek
Het doel van het onderzoek was te weten komen wat paardenhouders en bedrijven nu precies weten van de mineralenbehoefte van het paard. Tijdens het onderzoek werden verschillende enquêtes verspreid en hierbij kwam duidelijk naar voren dat veel paardenhouders / bedrijven niet helemaal op de hoogte zijn. Daarom is het onderzoek verder uitgebreid met het organiseren van een lezing / symposium.

De lezing / symposium
Tijdens de lezing zullen de volgende onderwerpen besproken worden:
Welke soorten mineralen / supplementen bestaan er zoal?
Waarom moet je mineralen / supplementen bijvoeren?
Maar de belangrijkste vraag is WANNEER moet je mineralen / supplementen bijvoeren?

Deze vragen worden beantwoord door de volgende subvragen:
Wat zijn de verhoudingen tussen de betreffende mineralen?
Welke wisselwerking kunnen ze op elkaar hebben?
Wat is de bruikbaarheid van de verschillende mineralen van diverse soorten voeding?
Wat is de mineralenbehoefte van het paard?
Wat gebeurt er bij een tekort of een overschot?
Wat is de invloed van krachtvoer en andere voeding (inclusief water) op de mineralenbehoefte?
Een korte bespreking van de vragen uit de enquête. (zie de vragen op de website onder het kopje "nieuws en evenementen" en dan "reactie")

Waarom belangrijk?
Het welzijn van het paard begint langzaamaan steeds belangrijker te worden. Bewust of onbewust heeft de mineralenbehoefte een invloed op het welzijn van het paard en daarmee dus ook op de prestaties. Heeft u zich tijdens het fokken van paarden weleens afgevraagd hoe het komt dat de merrie moeilijk drachtig wordt? Of dat een veulen zwak ter wereld komt? Of waarom de melkafgifte minder is dan normaal? Of heeft u zich tijdens de sport wel eens afgevraagd waarom het paard ineens kreupel lijkt te lopen zonder dat daarvoor een directe aanleiding is? Waarom de eetlust minder is? Waarom het paard problemen heeft aan de benen of hoeven? Waarom de pezen stijf zijn? Of waarom het lusteloos is? Of als u aan recreatie doet, waarom het paard constant zand of hout loopt te eten? Het antwoord op deze vragen kan op een tekort of overschot van mineralen duiden en daarom is deze lezing belangrijk voor iedere paardenhouder.

U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en na afloop krijgt u de gelegenheid om andere paardenhouders / bedrijven te leren kennen. Ook worden er dan drankjes en hapjes geserveerd. Om de kosten te dekken wordt een eigen bijdrage gevraagd van €17,50.

Interesse
Zou u deze lezing graag bij willen wonen, dan wil ik u vragen om het formulier “Inschrijving lezing mineralenbehoefte van het paard” in te vullen. Deze kunt u vinden onder het kopje “formulieren”. Er kunnen maximaal 50 personen aanwezig zijn. Momenteel is er nog plaats voor 20 personen, dus wees er snel bij.

Deze advertentie is geplaatst op 15-7-2008 en is 821 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Bianca Meesters
E-mail: info@equineconsulting.nl
Homepage URL: www.equineconsulting.nl
Telefoon 1: 0645084651
Straat en nummer: Oude eekmolenweg 44
Postcode: 6706 AP
Woonplaats: Wageningen
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl