Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Dixie, 11 jarige quarter ruin zoekt een goed plekje

Korte omschrijving:

Ik verkoop onze Dixie. Hij is 11, heeft AQHA papieren, is verkeersmak, makkelijk in de omgang, pleasure en trial ervaring, vraagprijs 3500 euro en een goed plekje.

Uitgebreide omschrijving:

Dixie

In juni vorig jaar heb ik Dixie gekocht als leerpaard voor mijn man. Die is helaas gestopt met rijden en noch ik noch mijn dochters hebben een klik met Dixie of plezier in het rijden of grondwerken met hem.
Hij speelt ook weinig met de andere paarden, hoort er niet echt bij.
Dixie is bij de vorige eigenaar van zijn 2e dacht ik, ze heeft hem zelf ingereden en eerst zijzelf en daarna haar dochter hebben er wedstrijden pleasure en trial mee gereden, met zeer goed resultaat. Indien serieuze belangstelling en bij verkoop kan er kontakt met de vorige eigenaar opgenomen worden.
Bij ons is hij van de ijzers af gehaald, daarna al snel hoefbevangen geworden maar hier van volledig hersteld. Hij doet nu buitenritten van 2 uur blootvoets,galopeert zonder problemen op asfalt, gras, bos,... loopt alleen op oneffen ondergrond wat gevoelig maar daar zouden tijdelijk hoefschoenen voor moeten helpen. Hij heeft probleemloos de overstap naar bitloos gemaakt.
Hij is helemaal verkeersmak, prima paard voor buitenritten maar hij loopt bij een onervaren ruiter niet graag op kop. Achter een ander paard/fiets/voetganger aan kan je er een absolute beginner op zetten.
Ook voltige-oefeningen aan de longe met een of twee kindertjes op zijn rug vindt hij best.
Hij is verdraagzaam naar andere paarden, laat van het veulen ook alles toe (zo is helaas zijn staart kort af gebeten) maar niet echt speels.
Zeer braaf in de omgang (mijn dochtertje van 6 kan hem probleemloos overal naar toe brengen en poetsen, blijft overal staan), ook met rijden rustig. Beetje een metaal typetje, zeg maar wat ik moet doen en ik doe het, voor de rest is alles wel ok.
Voorwaarden zijn uiteraard natuurlijke huisvesting ed.
Mail gerust voor meer info en foto's. Op bovenstaande foto is Dixie het meest rechtse paard.

Deze advertentie is geplaatst op 9-2-2008 en is 712 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Gudrun
E-mail: gudrun.boey@gmail.com
Woonplaats: Diepenbeek
Land: Belgiƫ

Dixie
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.hoefnatuurlijk.nl