Foto-Album

Foto-Album

Onze nieuwe weideindeling en het looppad

Door SimoneS, 21-6-2009.2320 keer bekeken.

We hebben onze wei opnieuw afgerasterd en daarvoor gekloofd eiken gebruikt. We hebben toen meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt de wei opnieuw in te delen door een pad rondom te maken. Tot groot genoegen van de paardjes!


We hebben rondom het perceel een pad van 5 meter breed gemaakt en dit pad loopt ook nog eens als scheiding naar het midden, waardoor 2 'binnenweilanden' zijn ontstaan. Het pad is altijd toegankelijk en leidt ook naar de oude stallen (die ze nooit gebruiken, alleen als de zon hard schijnt).
In de 4 hoeken van het perceel hebben we uitsparingen/paddocks gemaakt. In 2 van die uitsparingen staan de hooirekken, in eentje de waterbakken en in eentje een bult zand die ze als uitkijkpost/bokplek/middagdutjesplek gebruiken. Daar waar het middenpad uitkomt op de 2 andere paden, dus op een soort T-kruising, hebben we zand gestort. Van deze plek wordt dankbaar gebruik gemaakt om te rollen of te dutten.
De weilanden zijn voor het grootste deel dicht. Steeds krijgen ze van 1 van de 2 weilanden een strookje om gras te snoepen. Tegen de tijd dat het eerste weiland weer een beetje is bijgekomen zijn ze uitgegeten in weiland 2, dus dat past precies.
Ik voer wel altijd hooi bij. Dat krijgen ze in de hooirekjes die ik heb laten maken (gegalvaniseerd ijzer, 60 cm hoog, 150 cm breed en met handige pennen in elkaar te schuiven). Je kan ze dus ook makkelijk uit elkaar halen en verplaatsen. Ze wegen nauwelijks iets, dus dat is prettig. Ik ben nog van plan rekken op maat te maken om op het hooi, dus in de hekjes, te leggen zodat ze meer moeite moeten doen en langer bezig zijn met het hooi.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Pad naar paddock 2
Janus en Santa
Pad langs de achterkant
Soes en Helios
De grote binnenwei
Pad in het midden
Pad naar de bult
Ajou bij de bult zand
Pad langs de beek
Toegang stallen
Zandbak op T-kruising
Sammie
     


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl