Foto-Album

Foto-Album

Paarden in de winter, bevroren water, gladde ondergrond

Door Ilona Kooistra, 10-1-2009.1856 keer bekeken.

In de winter kan de watervoorziening voor paarden een probleem zijn. Wij hebben een "zwembad" gemaakt (zie google-earth-plaatje), dit is direct de watervoorziening voor onze paarden. In de winter bevriest het water natuurlijk maar paarden zijn heel inventief in het bedenken van oplossingen voor bevroren water zodat ze toch kunnen drinken.


We hebben twee kuddes, ze drinken elk aan een andere kant van het zwembad. Voor de Arabierengroep hebben we het drinkwaterwak teveel aan het begin van het zwembad gemaakt zodat ze alleen nog maar zand konden "drinken" toen het waterpeil was gezakt.
Aangezien het ijs erg dik was konden we het wak niet meer verder kapot stampen, de kettingzaag moest eraan te pas komen! In de ene nacht waarop dit wak er nog niet was en de paarden niet uit het zwembad konden drinken, hebben Baladeika en Khabal laten zien hoe zij zelf omgaan met zo'n probleem. Normaalgesproken stampen onze paarden het ijs stuk maar als dit te dik is maken ze het stuk/likken ze het op met hun tanden/tong.
Let op!!!! We zorgen overigens wel (met lint) dat de paarden niet over het ijs kunnen lopen daar waar het water diep is zodat ze er niet door kunnen zakken. Ook zorgen we dat er geen gat zo klein is dat ze er in vast kunnen komen te zitten met een hoef als ze zouden uitglijden. En, als de randen glad zijn, schep ik zand uit het gat en leg dat op de 'oevers' van het gat, dat bevriest zodat ze stevig staan.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Baladeika likt het ijs
Khabal bijt het ijs
Frans zaagt het ijs
Bala drinkt water met ijsklontjes
Lopen op met sneeuw bedekt ijs

Even geduld: de kaart wordt geladen...
De plek waar deze fotoserie is gemaakt, is gemarkeerd op de kaart hiernaast.

Algemeen
Mooie rij-omgeving
Eetgelegenheid bereikbaar te paard
Overnachtingsplek
Hier woon ik en/of mijn paard

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl