Foto-Album

Foto-Album

Avanti's eerste week op de Poedertoren.

Door Herman, 3-11-2008.748 keer bekeken.

Zoals beloofd een klein fotoverslagje met Avanti in de hoofdrol.


Maandag: Avanti is in de latere namiddag - na een lange trip van ruim 96 km - toegekomen op de Poedertoren. Hij mocht even uitblazen en een beetje wennen op de ontvangstwei.
Dinsdag: Avanti staat ons precies op te wachten. We hebben hem uit de wei gehaald en in de rijpiste los gelaten. Daar heeft hij een half uurtje "het kieken" kunnen uithangen. Álles is nieuw. Dus ook een rijpiste, met zicht op de hengsten- en ruinenwei.
Avanti heeft gegaloppeerd, gerold, nieuwsgierig de hele omgeving afgespeurd, ...
's Avonds ben ik hem nog een extraatje hooi gaan brengen. Want ondanks zijn lekker zacht teddyberen pelske had hij het toch wel koud gehad.
Woensdag: Ik ben om 07u00 opgestaan om alle paarden hooi te gaan geven. Linda van de Poedertoren had de avond voordien al alles klaargelegd per wei. Natuurlijk hadden de mannen zelf al hun voorraadje ingeslagen.
Om 09u00 hadden we afgesproken met Eddy voor de eerste training: Eerst trailerladen, en dan een wandeling langs de weg.
Het trailerladen was al afgelopen voor we het door hadden. De wandeling langs de weg bleek ook al probleemloos te verlopen. Eenmaal terug op de Poedertoren, hebben we Avanti een eerste - voorzichtige - poetsbeurt gegeven. Ook dit is nieuw voor hem. Maar hij geniet er zichtbaar van ;-)
Donderdag: we doen het rustig aan. Niks te overhaast. We hebben Avanti gewoon op de wei laten staan. Dáár hebben we hem veel aandacht gegeven. Hij is steeds weer heel fris verrast als we zijn wei passeren. Dan komt ie meteen naar de draad om te kijken wat we nu weer komen doen, en of we misschien weer hooi bij hebben.
Vrijdag: 2de trainingssessie met Eddy. We zijn met Avanti terug langs de openbare weg gewandeld, rakelings langs fietsers, auto's, tractors, en zwaar vrachtverkeer. Het is zo verbazingwekkend te zien dat Avanti hooguit allert nieuwsgierig is. Hij heeft slechts een paar keer lichtjes gestijgerd. Maar eens in het bos was hij weer de nieuwsgierige rustige zelf.
Na de training hebben we Avanti geïntroduceerd in de hengsten- en de ruinenwei.
We hebben alles zo afgespannen dat Avanti alleen Mike (klophengst) en Idaho (ruin) zou ontmoeten. De confrontatie was onderzoekend, een beetje hinniken en slaan met de voorbenen. Na 10 minuutjes was het weer rustig en stond zowel Avanti als Mike broederlijk naast elkaar te grazen.
Dan hebben we Filas (hengst) er bij gelaten. Mike en Filas zijn evenwaardig leider in de kudde. Met Filas had Avanti het toch wel wat lastiger. Die drong hem terug het gangpad op, beet hem in de nek, billen en kuiten, daagde uit als Avanti geen aandacht schonk, ... Dit dominantiespel heeft toch wel ruim een uur of langer geduurd.
Tot slot hebben we er de laatste 2 ruinen bij gelaten, op het ogenblik dat iedereen achteraan in de wei stond te grazen.
Ook dit is nieuw. Avanti had dan al wel in zijn jonge leven samen gestaan met zijn moeder en een andere ruin (met meestal een draadje tussen), maar nooit écht in kudde.
Hopelijk wordt hij gauw helemaal opgenomen in de mannengroep.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 



Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl