Foto-Album

Foto-Album

Tempête haar voeten

Door Ans Jondral, 20-8-2008.1116 keer bekeken.

Voor degene die intresse hadden in manier van lopen/scheefheid in relatie tot de hoeven. Pête haar voeten voor en na bekappen.


Voor degene die intresse hadden in manier van lopen/scheefheid in relatie tot de hoeven. Misschien dat jullie dit wel interessant vinden?
Ik bekap Pête eigenlijk heel zelden. De laatste keer dat ik wat gevijld heb, was april denk ik. En meestal hoef ik haar dan alleen recht te zetten, echt té lang zijn ze zelden.
Maar nu dus wel. Weinig gereden de laatste tijd en dus niet veel slijtage.
Ze waren al een tijdje te lang, maar de scheefheid viel nog redelijk mee. Ik heb gewacht met bekappen omdat ze nog een lange rit van meerdere uren over de weg moest doen. Achteraf stond ze dan wel heel scheef. Des te duidelijker op foto natuurlijk ;)
Dus heb ik maar ff de vijl ter hand genomen.
Pête heeft overgings absoluut geen perfecte voeten, verre van. Maar ze gaat er wel overal mee overheen, zelfs in de staat zoals ze waren voor het bekappen.
Over haar rechtervoet ben ik nu nog niet helemaal tevreden, zit nog een lichte draaiing in de gewrichten van haar voet, maar die krijg ik er moeilijk uit. (Hoefwand is erg dun aan de binnenzijde van de hoef en de zool aan de toon laat ook niet toe de binnenkant nog korter te zetten. Dan wordt het een bootje) Normaal krijg ik dat wel wat beter.
Rechterhiel van de linkervoet is ook niet helemaal wat het moet zijn. Zelfde verhaal als met de andere voet. (+ dat ik tegen m'n hand moet vijlen bij die hiel)
O ja, Pête heeft nooit ijzers gehad, heeft haar hele jeugd doorgebracht op zeer goede ondergrond. (zijnde vooral grind, rubber in de inloopstal en weidegang)
En haar hoeven zien al jaren hetzelfde uit. Hielen blijven ondergeschoven en stralen worden niet breder. ;)

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

stand voor
linksvoor
linksvoor
linksvoor
rechtsvoor
rechtsvoor
rechtsvoor
stand halverwege bekappen
Stand na bekappen
links
en rechts
links
links
links
rechts
rechts
rechts
en zijaanzicht
   


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl