Foto-Album

Foto-Album

Ons 5 daags bezoek aan Amazon

Door Cindy Helms, 15-8-2008.870 keer bekeken.

Tijdens onze eerste vakantie in járen trokken Benny en ik samen met twee van onze paarden en onze hond Ferro naar Sijsele. En het was de moeite!


In 2004 was ik ooit op een stage artistiek werk bij Amazon te Sijsele. Ter plekke werd ik verliefd op de allures en zachtaardigheid van de andalusiërs. Enkele maanden later kocht ik mijn eerste eigen Anda Amaroc. In okt 2007 kwamen er nog 2 cruzado's hengstenveulens ons gezin vervoegen. Tijd om opnieuw een bezoekje te brengen aan Saskia Dobbelaere (coördinator van Amazon) met als doel: Benny en Invierno wat dichter bij elkaar brengen dmv grondwerk-freestyle en voor mezelf en Amaroc had ik het werk aan de lange teugel voor ogen.
Onze 'baby-hengst (1j5m)' Invierno bleek immers geen doetje te zijn zoals hij zich steeds bij ons voordoet, maar eerder een geboren leider. Na een aantal voorvalletjes slaagde hij er ook in om Benny zeer doelgericht en pijlsnel in zijn flank te bijten. OEI, dacht ik, daar gaat mijn droom om Benny aan het werk te krijgen met 'zijn' paardje. Changement de decor: Invierno wordt mijn nieuwe uitdaging (my dreams will come true)! En Amaroc wordt ingeschakeld om Benny te entertainen. Wat wonderwel fantastisch werkt. Die twee lijken elkaar gevonden te hebben en elkaar rust te geven. Wat Benny niet goed begrijpt, wordt onmiddelijk ontdekt door de zeer attente en gevoelige Amaroc. 'Is het misschien dat wat je bedoelt? Of dat?'. Ik smelt ter plaatse weg, en niet alleen ik. Als Benny op de schijnbaar in trance zijnde Amaroc zit en ik even weg ben om een touw te gaan halen, haalt Ferro uit van jaloesie, Amaroc vertrekt als een raket in galop (Benny's eerste galop) maar geen vuiltje aan de lucht. Hooo Rocky, en Amaroc stopt onmiddelijk. Ongelofelijk mooi, die twee.
Invierno: een paardje apart. Snel beledigd en zeer pretentieus, maar zo'n pracht van een dier. In een knip van testende 'leider' naar me-baby. Tijdens een freestyle oefening probeerde hij, nadat ieder een tijdje in zijn eigen hoekje stond en ik wachtte op de moment dat hij naar me toe kwam, naar me toe tekomen en dan weer langs me heen te gaan. Dat was zijn teken van: het is ok meisje, kom maar met me mee. Onvoorstelbaar, maar prachtig om mee te maken, want uiteindelijk draagt hij nog een pamper! Eens de punten op de i zullen staan, wordt die een paardje met potentiëel. Een uitdaging dus!
Lange teugel Amaroc: Goede voorbereidingen getroffen (korte teugel, gewend maken aan touwen achter zijn poepje, ...) en daar ging hij dan alsof hij het altijd al gedaan had. Voor mij lijkt het nog meer wennen te zijn dan voor hem, maar we geraken er wel. Het is leuk om eens anders met de paarden te kunnen bezig zijn. Ook voor hen.
Tussen de lessen in, kon ik het niet laten om af en toe ook eens te rijden. Er stonden leuke hindernissen. Nog een grote doorbraak: mijn bugsbunny (Amaroc)was zo zen tijdens zijn verblijf in sijsele dat ik het na mijn val in 2005 het toch weer gewaagd heb om het zadel er af te zwieren en zonder zadel te rijden. Zelfs het hindernissen parcour ;-) Nu voelde ik me weer helemaal back to nature. Eindelijk!
Bedankt Saskia, voor de gastvrijheid, de goede zorgen en voor het delen van jouw ervaringen en jouw kennis. Benny en ik kijken reeds naar jouw bezoek aan ons (en Eddy) uit!

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Invierno 1
Invierno 2
Benny en Amaroc 1
Benny en Amaroc 2
Benny en Amaroc
Benny en Amaroc 4
Benny en amaroc 5
Cindy en Invierno
Cindy en Amaroc 1
Saskia en Amaroc 1
Saskia en Amaroc 2
Saskia en Amaroc 3
Hindernissen te paard 1
Hindernissen te paard 2
Hindernissen te paard 3
Hindernissen te paard 4
Benny en Minneke
Ferro en Minneke
   


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl