Foto-Album

Foto-Album

Boully en Willem

Door Els Kleverlaan, 8-6-2008.739 keer bekeken.

De eerste kennismaking van Boully en Willem


Zaterdag 6 juni hebben wij ons nieuwe paard Boully opgehaald uit Putten. Boully is een fjord van ca. 20 jaar oud. We hebben voor hem gekozen, omdat hij heel braaf is met opstappen en niet bokt. Ik heb de laatste jaren niet veel gereden en ben na een ernstige val van Willem heel bang met opstappen en paardrijden. En ons Froukje heeft me er de laatste keer dat ik op haar zat, bijna van afgebokt (het zij haar vergeven).
Zaterdag 31 mei waren we bij Boully wezen kijken en heb ik een klein ritje op hem gemaakt. Hoewel ik heel bang en zenuwachtig was, was hij heel braaf en deed geen stap verkeerd. Hij was wel wat stijf, stond al een jaar stil en had moeite met halthouden, zowel aan de hand als onder het zadel, dus dat is iets waar we aan moeten gaan werken.
Boully is ook gewend voor de wagen te lopen, dus ook John kan met hem aan de slag.
Boully had al zeker acht jaar niet in een trailer gestaan, maar hij liep er zo snel in dat we geen er geen foto’s van hebben. Tijdens de ruim twee uur durende rit stond hij heel rustig, heel af en toe stampte hij wat, vooral op de vele rotondes, die ik toch al zo rustig mogelijk nam.
Thuis ging ook het uitladen heel gemakkelijk, maar zodra hij op straat stond trok hij me mee en moest ik alles uit de kast halen om hem de goede kant op te sturen. We hebben hem op het gras gezet, om de paarden tijdens de eerste kennismaking wat afleiding te geven. Toen Boully stond te eten hebben we Willem bij hem gelaten.
Willem gedroeg zich heel macho, draafde om Boully heen. Boully bleef rustig staan eten. Na twee uur hebben we ze van het gras gehaald. Willem is al veel te dik, ondanks dat wij hem beperken in voer en heeft snel neiging bevangen te worden van het gras.
Toen we ze loslieten op het kale stuk voor de stal werd Willem van het ene moment op het andere heel agressief naar Boully toe. Hij viel hem aan en probeerde Boully zelfs boven in zijn schoft te bijten. Boully ging ervandoor en vond gelukkig het pad naar de bak waar ze meer ruimte hadden. Toen Boully een rake klap uitdeelde, bleef Willem wel jagen maar hield wat afstand. Boully bleef heel slim op een kleine volte stappen, met Willem jakkerend om hem heen. Al gauw werd Willem moe en werden ze rustiger.
Boully ging lekker rollen. Daarna ging hij langs de verste zijde van de bak lopen ijsberen. Af en toe hinnikte hij. Willem stond bij de ingang van de bak te kijken.
Onder het eten hoorde ik Boully opeens niet meer hinniken. Vanuit het raam kon ik niet zien waar hij was, dus maar boven uit het raam gekeken. En daar stonden de twee heren vlak bij elkaar, onder het draad door gras te jatten.
’s Avonds stonden ze al samen uit de hooibak te eten en zondagmorgen weer. Boully gaat veel op stal staan, wat ik grappig vind omdat hij de laatste acht jaar nooit binnen heeft gestaan. Hij gaat wel opzij voor Willem, maar van agressie is geen sprake meer.
Ik hoop dat we nog een flink aantal jaren van Boully mogen genieten.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Uitladen
Naar het land.
Boully
Willem


Gras!
Ons trouwe transport.
Boully
Hooikist.
Van het land.

Willem valt aan.


De rust keert weer.

Boully
Boully

Samen
Zondagmorgen.
     


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.hoefnatuurlijk.nl